• onze waardering

Dream Again - Mona Kasten RECENSIE

Recensie: Dream Again – Mona Kasten

In Dream Again maken we kennis met Jude. Haar acteercarrière is in L.A. abrupt tot een eind gekomen. Haar droom is in duigen gevallen en tot overmaat van ramp is ze blut. Ze durft niet naar haar ouders toe en besluit om daarom in te trekken bij haar broer in Woodshill. Eén probleem: haar ex Blake woont in hetzelfde huis als haar broer. Toen ze in L.A. was heeft ze Blake’s hart gebroken en dat heeft hij haar nooit vergeven. Toch is de aantrekkingskracht tussen de twee onmiskenbaar. Zouden ze hun hart ooit weer op het spel durven zetten en voor de liefde durven te kiezen?

Dream again is het vijfde en helaas alweer het laatste deel van de Again-serie van Mona Kasten. Blake kwam in de voorgaande boeken al voor als bijkarakter, met name had hij in het vierde deel een grote rol, maar nu is het eindelijk zijn beurt om te schitteren als hoofdpersoon. Het verhaal wordt echter verteld vanuit Jude, een karakter dat we nog niet eerder hebben gezien in deze serie. Jude is een ontzettend fijn personage om over mee te lezen. Ze weet dat ze fouten heeft gemaakt in het verleden en geeft dit ook toe. Ze doet er alles aan om haar fouten goed te maken. Daarnaast is ze lekker recht voor zijn raap en echt een sprankelend personage. Ze is zeker een goede toevoeging aan de boekenreeks! Blake is met name in het begin erg gesloten. Hij heeft er veel moeite mee dat Jude terug is én daarnaast worstelt hij nog met zijn knieblessure. Langzaamaan wordt hij steeds opener en leren we hem beter kennen. Als lezer snap je waarom hij zo terughoudend is. Jude heeft immers zijn hart gebroken. De ontwikkeling die hij gedurende het boek doormaakt is erg mooi om te zien en beide personages sluit je dan ook al snel in je hart.

Mona Kasten heeft een geweldige schrijfstijl. Ze schrijft ontzettend vlot en weet daarnaast de gevoelens van de personages ontzettend goed weer te geven. Wel was Dream Again op sommige momenten ietwat langdradig en hadden sommige scènes wel wat korter gekund om de snelheid in het verhaal te houden.

Dream Again is zoals gezegd het vijfde deel uit de serie en het is echt aan te raden om deze serie op volgorde te lezen. De personages uit de eerdere boeken maken namelijk allemaal hun opwachting in het laatste deel. Met name heeft Everly uit boek 4 een grote rol. Het is eventueel mogelijk om het boek ook los te lezen, maar doordat je Blake ook al in de eerdere boeken hebt leren kennen mis je toch een deel van het verhaal als je niet ook de voorgaande delen gelezen hebt.

Het verhaal van Dream Again zit, zoals we ondertussen van Mona Kasten gewend zijn, weer ontzettend goed in elkaar. Er zit dit keer ook een bijverhaallijn in die ontzettend leuk is! Niet alleen kijk je uit om verder te lezen hoe het met Blake en Jude verdergaat, maar ook die andere verhaallijn is ontzettend leuk om over te lezen. Het boek leest dan ook erg goed door en voor je het weet heb je hem uit!

Dream Again van Mona Kasten is een geweldige afsluiting van een geweldige serie. We moeten nu helaas echt afscheid gaan nemen van Woodshill en zijn inwoners. Ondanks dat het verhaal goed in elkaar zit en de personages goed worden uitgediept, was het boek op sommige momenten net wat te langdradig waardoor je aandacht wat verslapt. Daarom krijgt het boek van mij 4 hartjes.

Recensie: Dream Again – Mona Kasten

Again 5 - Dream Again

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Jude Livingston keert verslagen terug naar huis: haar droom om actrice te worden is in duigen gevallen. Ten einde raad trekt ze in bij haar broer in Woodshill en loopt ze uitgerekend haar ex tegen het lijf. Jude en Blake waren ooit een stel, tot zij besloot om haar dromen na te jagen in Los Angeles en hem achterliet – een keuze die hij haar nooit heeft vergeven. Hun aantrekkingskracht blijkt nog net zo sterk als vroeger, maar zijn ze er klaar voor om hun harten weer op het spel te zetten?

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen