• onze waardering

De laatste uren van Josephine Donkers - Daniëlle Bakhuis RECENSIE

Recensie: De laatste uren van Josephine Donkers – Daniëlle Bakhuis

In De laatste uren van Josephine Donkers is het lichaam van Josephine gevonden onder aan een klif in Spanje. Haar twee vriendinnen, Lucy en Isolde, met wie ze op vakantie was, worden allebei verhoord over de laatste uren van Josephine. Echter vertellen ze allebei een heel ander versie van de gebeurtenissen. Wie spreekt de waarheid? En wat is er écht met Josephine gebeurd?

De laatste uren van Josephine Donkers is een boek in de XS reeks van uitgeverij Best of YA. De XS reeks van Best of YA bestaat uit verschillende boeken van bekende auteurs. Deze boeken zijn allemaal een kort verhaal en bevatten zo’n 100 pagina’s. De laatste uren van Josephine Donkers is ook zo’n kort verhaal en des te knapper is het hoe Daniëlle Bakhuis dit verhaal heeft weten neer te zetten!

Het verhaal is ten eerste namelijk ontzettend spannend. Vanaf het allereerste moment word je meegesleurd in het verhaal en is het eigenlijk onmogelijk om het boek weg te leggen. Het verhaal pakt je meteen en nergens verslapt je aandacht. Als je begint met lezen wil je alleen maar antwoord op die ene vraag: Wat is er met Josephine Donkers gebeurd? Daniëlle Bakhuis weet dus de spanning continu vast te houden, maar daarnaast weet ze de lezer ook telkens op het verkeerde been te zetten. Ineens gaat het verhaal weer een heel andere kant op en heb je geen idee wat er nu precies met Josephine is gebeurd. Dit houdt het verhaal ontzettend boeiend. Ook doordat je niet weet wie de waarheid spreek: Isolde? Of toch Lucy? Of misschien spreken ze allebei de waarheid? Of geen van beide? Doordat je telkens een stukje van de puzzel krijgt aangereikt, maar de puzzel zelf nog niet in elkaar past, wil je constant doorlezen. Daniëlle Bakhuis weet de ontknoping tot het einde toe spannend te houden en dat is knap gedaan! Pas in de laatste paar pagina’s vallen alle stukjes in elkaar en lees je hoe het verhaal in elkaar zit. Het is knap hoe Daniëlle Bakhuis in zo weinig pagina’s toch zo’n volledig, spannend verhaal heeft weten neer te zetten! Het eind is misschien ietwat onrealistisch, maar doordat het zo goed in elkaar zit vergeef je dit de auteur al snel.

Daarnaast is het ontzettend knap hoe de auteur de drie hoofdpersonages heeft weten uit te diepen. Alle drie de meiden hebben echt een eigen karakter en doordat je zowel meeleest vanuit Isolde als Lucy leer je beide karakters ook nog eens goed kennen. Het is echt bewonderenswaardig hoeveel diepgang Daniëlle Bakhuis heeft weten te creëren met zo weinig pagina’s.

De laatste uren van Josephine Donkers is een aanrader voor jong en oud. Tieners die misschien niet zo graag lezen zullen worden gegrepen door dit spannende verhaal. En dankzij het weinige aantal bladzijdes zullen zij niet afgeschrikt worden om het boek op te pakken. Maar daarnaast zit het verhaal ook gewoon nog eens ontzettend goed in elkaar. Hierdoor is het boek ook voor oudere lezers ontzettend leuk om te lezen!

De laatste uren van Josephine Donkers is een aanrader voor de liefhebber van young adult én mysterie verhalen. Het boek lees je in ongeveer twee uur uit, maar in die twee uur weet het boek je aandacht continu vast te houden. De laatste uren van Josephine Donkers krijgt van mij 4 hartjes.

Recensie: De laatste uren van Josephine Donkers – Daniëlle Bakhuis

Best of YA XS - De laatste uren van Josephine Donkers

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Op de laatste dag van de zomervakantie wordt het levenloze lichaam van Josephine Donkers aangetroffen onder aan een Spaanse klif. Is ze gevallen? Gesprongen? Geduwd? Wat is er in haar laatste uren gebeurd? Lucy en Isolde, twee vriendinnen van Josephine, worden enkele uren nadat het lichaam is gevonden verhoord door de politie. Maar wie van hen spreekt de waarheid? Brave meisjes zwijgen over de foute dingen die ze doen…

    In deze razendspannende short-read worden de laatste uren van Josephine Donkers gereconstrueerd. Kan alleen Josephine de waarheid achter haar dood aan het licht brengen? Als doden toch eens konden praten…

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen