• onze waardering

Allesbehalve perfect - Holly Smale RECENSIE

Recensie: Allesbehalve perfect - Holly Smale

Faith Valentine is de middelste Valentine-zus. De familie Valentijn is wereldberoemd door hun bijdrage aan de filmindustrie: Faith's moeder en oma waren wereldberoemde actrices, en haar vader is een bekende filmregisseur. Faith wordt altijd al neergezet als de lieve, aardige en knapste Valentine-zus. Een rol als actrice is in haar schoot geworpen, waardoor de wereld niet kan wachten om haar op het doek te zien verschijnen. Maar is dit ook wat Faith wil?

Allesbehalve perfect is het tweede deel in de Valentines-serie van Holly Smale. Waar we in het eerste deel – Licht, Camera, Actie! – het jongste zusje Hope volgde, volgen we in dit deel Faith. Wanneer je het eerste deel van deze serie hebt gelezen, heb je al kennis kunnen maken met Faith. Je weet dat ze zacht, lief en zorgzaam is, dus een verhaal vanuit haar perspectief is meer dan interessant! Allesbehalve perfect is een zeer vermakelijk verhaal voor jonge tieners vanaf ongeveer 13 jaar.

Het leven van Faith Valentine is er eentje waar sommige van dromen: ze heeft verkering met een beroemde popster, ze draagt de mooiste kleding en kan alles krijgen wat ze wilt. Maar is dat ook wat Faith wil? Het was interessant om te lezen hoe een jonge vrouw van 16 jaar op zoek gaat naar zichzelf. Iedereen verwacht dat ze haar oma en moeder achterna gaat, en een wereldberoemde actrice wordt. Je lees in Allesbehalve perfect hoe Faith omgaat met deze verwachtingen, en hoe ze daar soms ook tegenop moet boxen. Heel de wereld heeft al een beeld van haar, zonder dat ze daar iets voor heeft gedaan.

In Allesbehalve perfect komen veel verschillende karakters voor, wat het boek leuk maakt om te lezen. Wat een heel groot voordeel is, is dat Hope (het jongste zusje van Faith) niet zo irritant is als in het eerste deel. Integendeel, in dit deel is ze juist heel lief en zorgzaam. Faith vindt ook veel steun bij haar beste vriendin Scarlett. Scarlett is een super goede toevoeging aan het verhaal! Je merkte dat Faith echt haarzelf bij Scarlett kon zijn; ze hoefde zich niet anders voor te doen dan ze was. Je zult je als lezer wel erg gaan ergeren aan Mercy, de oudste Valentine-zus, maar wees geduldig met haar. Soms gedragen mensen zich zoals Mercy omdat ze eigenlijk een groot verdriet met zich meedragen.

De schrijfstijl van Holly Smale kan gezien worden als wat kinderlijker, wat dit boek perfect maakt voor tieners vanaf 13 jaar. Het boek bestaat niet alleen maar uit lappen tekst, maar ook uit smsjes, nieuwsberichten en blogs. Daarbij merk je dat de boodschap van het verhaal gericht is aan de jongere doelgroep. Faith wordt namelijk best onzeker van de druk die er op haar ligt en als lezer kom je erachter hoe ze hier mee omgaat. Zo maakt ze verschillende selfies maar vind ze er geen een goed genoeg, terwijl ze hartstikke knap is. Dat is natuurlijk super actueel, met alle sociale media kanalen die wij tegenwoordig hebben. Dit boek maakt duidelijk dat het belangrijk is om je zelf te zijn, en dat het niet uitmaakt als je niet aan de verwachtingen van anderen kan voldoen.

Allesbehalve perfect van Holly Smale is een erg leuk boek dat – tussen de regels door – een aantal wijze lessen met zich meebrengt.

Recensie: Alles behalve perfect - Holly Smale

De Valentines 2 - Allesbehalve perfect

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Het tweede deel van ‘De Valentines’, ‘Allesbehalve perfect’, gaat over Faith. Zij lijkt perfect, maar is dat wel zo? Faith Valentine heeft het allemaal. Ze is beroemd, ze is rijk, en ze is ook nog eens beeldschoon. Maar niemand vraagt haar ooit wat zij nou eigenlijk wil. Het allerliefst had ze een normaal leven, zonder al die camera’s. Maar dat past niet bij wat iedereen van haar verwacht. En die verwachtingen zijn hoog: ze is immers perfect, of tenminste, dat lijkt zo… Holly Smale is de auteur van de geliefde ‘Geek Girl’-serie en van ‘De Valentines’, de meidenserie over de drie wereldberoemde zusjes Hope, Faith en Mercy.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • De gebroeders Maxilari - David Pefko

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen