• onze waardering

Mijn vele gezichten - Tess Sharpe RECENSIE

Recensie: Mijn vele gezichten – Tess Sharpe

In Mijn vele gezichten van Tess Sharpe maken we kennis met Nora O’Malley. Ze is opgegroeid met een oplichter als moeder die Nora ook inzette bij haar oplichtpraktijken. Nora heeft hierdoor al vele gezichten gehad en al vele rollen moeten spelen. Op haar twaalfde wist ze van haar moeder te ontsnappen en sindsdien leeft ze met haar zus een normaal leven. Maar wanneer ze op een dag samen met twee vrienden een bank binnenstapt om geld af te leveren gaat het mis: de bank wordt overvallen. Nora en haar vrienden moeten er alles aan doen om te overleven en Nora moet haar vaardigheden die ze vroeger als oplichter heeft opgedaan inzetten om hieruit te komen. Zullen ze hier ongeschonden uitkomen?

Mijn vele gezichten begint meteen midden in de actie. Al op de eerste paar pagina’s lezen we dat de bank waarin Nora en haar vrienden zich bevinden wordt overvallen. Dit is een ontzettend fijn begin van dit young adult boek, want hierdoor heeft het boek je aandacht meteen te pakken. Hoe gaan Nora en haar vrienden hier uitkomen?

Nora is een fantastisch personage dat door haar verleden haar hoofd koel weet te houden in dit soort situaties. Haar moeder was een oplichter en heeft Nora ook zo opgevoed. Gedurende het boek kom je langzaamaan steeds meer te weten over Nora’s verleden. Ze heeft verschillende ‘gezichten’ gehad. Ze heeft namelijk voor haar moeder meerdere personages moeten spelen. Terwijl je het boek leest, leer je langzaamaan elk van de meisjes kennen die Nora ooit is geweest. Het is indringend en intrigerend en je leeft ontzettend mee met Nora die zoveel heeft meegemaakt. Nora’s karakter wordt dus op een bijzondere manier uitgediept. Je leert niet in één hoofdstuk alles over haar kennen, maar geleidelijk aan wordt haar verleden uit de doeken gedaan. Dit houdt de spanning ook in het verhaal, want je wil weten hoe Nora uiteindelijk van haar moeder heeft weten te ontsnappen.

Daarnaast is Nora een ontzettend stoer personage. Ze laat zich niet klein krijgen door de overvallers en probeert continu een plan te bedenken om te ontsnappen. Ze is slim, gevat en niet bang aangelegd. Ze wacht niet op hulp om gered te worden, nee, ze is haar eigen held. Ze is een verademend personage om over te lezen!

Tess Sharpe heeft een prettige schrijfstijl die je echt meeneemt in het verhaal. Ze weet de situatie goed te beschrijven zonder al te veel details te hoeven geven. Dit zorgt ervoor dat er continu een bepaalde snelheid en spanning in het boek zit die heel goed bij het verhaal past.

Het verhaal van Mijn vele gezichten zit heel goed in elkaar. Zo komt het boek realistisch over en zijn de plannen die Nora bedenkt stuk voor stuk realistisch. Nergens heb je het gevoel dat wat ze bedenkt onmogelijk is. Richting het einde toe had de climax nog wat spannender gemogen en leek er af en toe iets niet helemaal te kloppen in het verhaal, maar dat vergeef je de auteur al snel doordat de rest van het boek zo ontzettend spannend is.

Mijn vele gezichten is een aanrader voor liefhebbers van young adult thrillers. Het boek is uniek, vlot geschreven, spannend en heeft een geweldig hoofdpersonage!

Recensie: Mijn vele gezichten – Tess Sharpe

Mijn vele gezichten

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Spannende YA-thriller over con-artists, een bankoverval en nog veel meer
   

  Nora O'Malley heeft gedurende haar leven al veel rollen gespeeld. Als dochter van een professionele oplichtster die criminele mannen belazert, groeide ze op als haar moeders protegee. Maar toen haar moeder op een dag voor een van haar gevaarlijke doelwitten viel, wist Nora wat ze moest doen: ontsnappen.
  Vijf jaar lang heeft Nora een perfect normaal leven weten te leiden, maar ze zal haar oude kunstjes weer onder het stof vandaan moeten halen. Ze heeft namelijk drie problemen:

  #1: Haar ex-vriend betrapte haar met haar nieuwe vriendin, Iris. Ze waren allemaal vrienden, maar dat zou nu weleens kunnen veranderen.
  #2: De ochtend nadat ze zijn betrapt moeten ze, heel ongemakkelijk, met z'n drieën naar de bank om geld dat ze hebben opgehaald voor het goede doel te storten. Dit blijkt niet alleen ongemakkelijk, maar zelfs dodelijk, want:
  #3: Net nadat ze de bank in zijn gelopen, komen er twee overvallers binnen.

  De overvallers mogen misschien gevaarlijk zijn, Nora heeft meer lef in haar pink dan de twee in hun hele lijf. En ze hebben geen idee wie ze daadwerkelijk gegijzeld hebben...

Meer info

Nieuwste artikelen

 • 15 verwijderde scènes uit Harry Potter die we hadden willen zien

 • De Hillel Codex - Emile Schrijver

 • Recensie: Encanto

 • Recensie: Olaf presenteert 

 • Een verrukkelijk fiasco - Lotte Petersen

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen