• onze waardering

De laatste halte - Casey McQuiston RECENSIE

Recensie: De laatste halte – Casey McQuiston

August voelt zich nergens echt thuis als ze besluit om in New York haar studie af te maken. Ze komt terecht in een appartement met een bonte verzameling huisgenoten en ontmoet de vrouw van haar dromen, Jane, in de metro. Alleen blijkt Jane al sinds de jaren ’70 vast te zitten in de metro.

Wat een heerlijk verhaal is De laatste halte van Casey McQuiston. Zowel herkenbare als wat meer mysterieuze thema’s passeren de revue waardoor De laatste halte een zeer breed publiek zal aantrekken. Het gevoel je plek op de wereld nog niet gevonden te hebben of wat je verder wil met je leven zullen voor veel begin twintigers vragen zijn die spelen. Dat de liefde van je leven vast blijkt te zitten in de metro zal iets minder vaak voorkomen maar zorgt wel voor een verrassend en boeiend element in het verhaal. Mooi is dat de jeugd van August en de zoektocht naar haar oom door haar moeder voor extra achtergrond zorgt en voor de mogelijkheid van extra verrassingen in het verhaal.

De personages in De laatste halte geven het verhaal kleur en diepgang. Doordat August op een plek terecht komt waar veel mensen worstelen of geworsteld hebben met wie ze zijn voelt ze zich snel thuis. De avonturen die ze dankzij dit kleurrijke gezelschap beleeft, alleen al de huisfeestjes en Rolly Bangs klinken fantastisch, maken dat je zelf naar New York wil verhuizen en huisgenoten wil. De warmte die van haar nieuwe vriendengroep afstraalt voel je zelfs buiten het boek. De lieve en wat onzekere August sluit je meteen in je hart, net als de stoere maar toch warme en sociale Jane. En bij de fantastische huisgenoten van August zou je meteen willen intrekken.

De schrijfstijl van Casey McQuiston is levendig, kleurrijk en heeft veel verbeeldingskracht. Ze neemt je mee in het verhaal en maakt het onmogelijk om De laatste halte weg te leggen voordat je het uit hebt. Het kost geen moeite om in het verhaal te komen of om de personages voor je te zien. In het nawoord noemt schrijfster Casey McQuiston haar angst om het succes van haar debuutroman Rood, wit & koningsblauw niet te kunnen evenaren. Met De laatste halte laat ze zien dat deze angst ongegrond is. Hopelijk kunnen we snel nog meer van dit soort pareltjes van Casey McQuiston lezen.

Samengevat is De laatste halte een echte mustread voor elke feelgood liefhebber. Het is net een beetje anders dan de gemiddelde feelgood maar dat maakt van De laatste halte alleen maar nog meer een aanrader.

Recensie: De laatste halte – Casey McQuiston

De laatste halte

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  In 'De laatste halte' van Casey McQuiston, de auteur van 'Rood, wit & koningsblauw', ontmoet August wel een heel bijzonder persoon...
   

  'De laatste halte' van bestsellerauteur Casey McQuiston gaat over de cynische August, die naar New York City verhuist. Ze gelooft niet in magie, het lot en de overdreven liefde uit de films. Maar dan ontmoet ze een geweldig meisje in de trein. De mysterieuze en charmante Jane weet August op te vrolijken. Er is alleen één groot probleem: Jane ziet er niet alleen uit als een rocker uit de jaren ’70, dat ís ze ook. Jane zit al jaren vast in de trein. August wil haar helpen, maar dan moet ze wel leren geloven in het onmogelijke. 'De laatste halte' van Casey McQuiston is een unieke roman met humor, romance én tijdreizen. Eerder verscheen van McQuiston de populaire rom-com 'Rood, wit & koningsblauw'.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • 13 series die je kan kijken als je The Vampire Diaries mist

 • Onze aanraders voor Netflix in augustus

 • Het spel - Elle Kennedy

 • Bizarre Disney feitjes

 • 10 fantasie boeken met de slechterik in de hoofdrol

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen