• onze waardering

De Nachtdienst - Esther Verhoef RECENSIE

Recensie: De Nachtdienst - Esther Verhoef

De 14-jarige Vegas woont samen met haar moeder Emma boven een dierenartsenpraktijk waar Emma zelf als dierenarts werkt. Als Emma tijdens een nachtdienst wordt overvallen door drie onherkenbare mannen met bivakmutsen, moet ze een operatie uitvoeren die het leven van een van de mannen kan redden. Zal deze nacht haar blijven achtervolgen?  

Verwacht van De Nachtdienst spanning en dat je kunt niet wachten om de bladzijden om te slaan. Esther Verhoef zet weer een kei van een thriller neer, precies zoals je van haar gewend bent. Toch is het misschien niet echt een thriller te noemen, want de spanning is er zeker, maar de kippenvelmomentjes blijven een beetje uit.

De Nachtdienst dan ook geen boek waar je uren van wakker ligt. Het start direct met een geweldige binnenkomer waarin dierenarts Emma tijdens haar nachtdienst wordt geconfronteerd met drie onherkenbare mannen, waarvan er één met spoed geopereerd moet worden, omdat hij anders de morgen niet haalt. De angst van Emma is voelbaar. Niet alleen heeft zij angst voor de mannen, ook heeft zij nog nooit een mens geopereerd. 

Je volgt het verhaal vanuit Emma en vanuit haar dochter. Wat Esther Verhoef geweldig heeft beschreven zijn de emoties die beiden hebben en dat je voelt dat het echt twee verschillende personages zijn. 14-jarige dochter, Vegas, is echt een puber die haar verhaal al start dat haar moeder haar te weinig aandacht geeft en vooral aandacht heeft voor de dieren die ze moet redden. Ze voelt zich compleet te kort gedaan, wat af en toe lastig is om te lezen, omdat het Emma echt veel te kort doet. Dan komt Vegas ook nog in aanraking met een fout groepje vrienden die ervoor zorgt dat ze met drugs in aanraking komt. Het personage Vegas is enigszins stereotyperend voor een puber van deze tijd en komt af en toe wat zeurderig over. Het is dan ook moeilijk een band te vormen met haar.

Met Emma vorm je - als lezer - zeker een band. Haar verleden met de vader van Vegas en hoe ze terecht is gekomen in de situatie waarin ze een leven moet redden, blijft haar nog lang achtervolgen. Esther Verhoef heeft verschillende puzzelstukjes in het verhaal verwerkt, waardoor je van de ene verbijstering in de andere valt.

Ook kun je de herkenbare schrijfstijl van Esther Verhoef verwachten in De Nachtdienst. Een heerlijke schrijfstijl - zonder poespas - juist een vlotte stijl, waardoor je het boek niet aan de kant kunt leggen. Haar kleine cliffhanger aan het eind van de korte hoofdstukken, zorgen ervoor dat De Nachtdienst zo uit is.

Lees De Nachtdienst dus! Het is een heerlijk meeslepend boek dat veel spanning heeft, de korte hoofdstukken nemen je mee van de ene verbijstering naar de andere en iedere keer ontdek je puzzelstukjes die fantastisch in elkaar vallen. Weer een nieuw prachtig verhaal met een ijzersterke plottwist van Esther Verhoef.

Recensie: De Nachtdienst - Esther Verhoef

De Nachtdienst

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Een mysterieuze patiënt verstoort je nachtdienst.
    Nu ben je nooit meer veilig.

    Dierenarts Emma van Eerd woont met haar veertienjarige dochter boven de praktijk. Tijdens een nachtdienst dwingen twee gemaskerde mannen haar een levensreddende operatie uit te voeren op hun zwaargewonde vriend. Emma zet alles op alles, zich er niet van bewust dat dit nog maar het begin is.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen