• onze waardering

Dwaalspoor - Suzanne Vermeer  RECENSIE

Recensie: Dwaalspoor - Suzanne Vermeer 

Als de zakenman Vincent Mulder tijdens zijn vakantie in het Zwarte Woud omkomt, denkt de politie direct aan een ongeval. Maar als dan vervolgens nog een dode vrouw wordt gevonden, met precies dezelfde verwondingen, komt er toch twijfel bij de politie. De verdenking gaat uit naar zijn vrouw Silvia. Vooral als ook nog een getuige beweert haar daar gezien te hebben. Samen met haar juriste Lauren reist Silvia zelf af naar de plaats van het ongeluk en proberen zij samen haar onschuld te bewijzen. 

Dit is een dun boekje van Suzanne Vermeer en heeft in totaal nog geen 200 pagina's. Precies dat is ook wat het probleem is met Dwaalspoor: er zit weinig diepgang in. Soms sluiten de zinnen niet mooi op elkaar aan en het voelt wat gehaast geschreven. Er worden tijdsprongen gemaakt, waardoor je als lezer zelf veel moet invullen en moet schakelen wanneer er een open eindje is. 

Vanaf pagina 80 wordt het interessanter, hiervoor is het vooral veel uitleg over de zaken die Vincent deed. Dit samen met het huwelijk van Vincent en Silvia. Die niet meer uit liefde bestond, maar meer uit een innige vriendschap en ze stonden op het punt om te gaan scheiden. Vrij lang gaat Suzanne Vermeer hierover door, maar dit heeft uiteindelijk weinig toegevoegde waarde voor de rest van het verhaal en de ontknoping.

De schrijfstijl is naast wat gehaast, ook wat storend met afkortingen van namen. Vanuit Silvia volg je Dwaalspoor, maar ze heeft voor iedere naam een afkorting. Dit is af en toe vrij storend. Zo heeft ze meerdere namen voor haar man Vincent: Vin en Vinnie en ook Sebastiaan, noemt ze bijvoorbeeld Sebas en dat terwijl hun band niet erg goed is.

Na pagina 80 kom je terecht in het web van leugens en ga je zelf je hoofd speculeren wat er gebeurd zou kunnen zijn. Dit stuk van Dwaalspoor is veel interessanter. Silvia gaat met Lauren naar het Zwarte Woud en gaan hier op onderzoek uit. Dit deel van Dwaalspoor maakt het toch meer de moeite waard om het boek toch te lezen, samen met een verrassende ontknoping.

Dwaalspoor is een wat dun verhaal, met een flinke aanloop naar de échte spanning. Erg leuk en vermakelijk om te lezen, als een tussendoortje. Maar deze wat gehaaste thriller bevat weinig diepgang, wat enigszins wordt goed gemaakt met de ontknoping.

Recensie: Dwaalspoor - Suzanne Vermeer 

Dwaalspoor

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Gaat verder waar Zomeravond ophoudt

  Wanneer haar man om het leven komt tijdens de zomervakantie, denk de politie aan een tragisch ongeval. Maar Sylvia weet dat dat niet waar is...

  Tijdens een vakantie in het Zwarte Woud komt zakenman Vincent Mulder om het leven bij het mountainbiken. In eerste instantie wordt het afgedaan als een tragisch ongeval, maar als vlak bij de plek des onheils een dode vrouw wordt gevonden met verwondingen die lijken op die van Vincent, begint de politie te twijfelen. Helemaal als een getuige beweert dat hij zijn vrouw Sylvia op die plek heeft gezien. Terwijl boze tongen beweren dat Sylvia baat heeft bij Vincents dood, blijft ze bij hoog en bij laag volhouden dat ze onschuldig is.
  Om erachter te komen wat er met Vincent is gebeurd, roept Silvia de hulp in van juriste Lauren Martens. Samen keren ze terug naar de plek des onheils.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Alles wat beweegt - Susan Smit

 • De terugkeer - Tina van Dijk

 • Het Wilde Eiland 2: Vuurlicht - Karen Swan

 • Ze kwamen ons halen - Martine Letterie

 • 12 Nederlandse YA auteurs om te volgen

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Winnen: 5x Zomeravond van Suzanne Vermeer

 • De beste zomerboeken in 2021

Zoek in artikelen