• onze waardering

Het kleine café in Kopenhagen - Julie Caplin RECENSIE

Recensie: Het kleine café in Kopenhagen - Julie Caplin

Kate is helemaal in haar nopjes met de promotie op haar werk die ze in het vooruitzicht heeft. Maar wanneer diezelfde promotie voor haar neus wordt weggekaapt – door haar vriendje nota bene – is ze er even helemaal klaar mee. Totdat ze een nieuwe kans krijgt om zichzelf te bewijzen. Ze mag een belangrijke persreis naar Kopenhagen organiseren voor een Deens warenhuis. Maar het groepje journalisten dat mee is lijkt een eigen plan te trekken, in plaats van te luisteren naar Kate. Met name Ben, die haar voortdurend dwarszit. Gelukkig maakt ze al snel kennis met Eva, de eigenaresse van een knus cafeetje, waar ze kan bijkomen en de ontspannen Deense manier van leven, 'hygge', ontdekt. 

Het kleine café in Kopenhagen is een heerlijke feelgoodroman van Julie Caplin die, voordat ze fulltime ging schrijven, in de wereld van pr werkte en vele persreizen naar steden over de hele wereld organiseerde.  

De plot van het verhaal is leuk bedacht en best verfrissend om te lezen. De ervaring van Caplin is duidelijk terug te vinden in het boek, waardoor je ook echt het gevoel hebt dat alles lijkt te kloppen. Ondanks dat natuurlijk sommige verhaallijnen enigszins voorspelbaar zijn – het blijft tenslotte feelgood – zitten er diverse plotwendingen die tot het einde toe een verrassende twist geven aan het verhaal. Aan het eind komen alle lijntjes weer op een mooie manier samen. 

De belangrijkste personages zijn op een goede manier uitgewerkt en door het toevoegen van bepaalde elementen op zowel persoonlijk als werkgerelateerd gebied, weet Caplin een wat diepere laag aan te brengen. Ondanks dat er redelijk wat personages aan bod komen, krijg je van ieder van hen een goed beeld en is het niet moeilijk je in te leven in een van hen. 

De schrijfstijl van Caplin in Het kleine café in Kopenhagen leest erg prettig weg en is beeldend, waardoor je Kopenhagen goed voor je ziet en het echte 'hygge-gevoel' krijgt. Daarnaast doen de overheerlijke Deense koffiebroodjes je watertanden! Wat langere en korte hoofdstukken wisselen elkaar af en zorgen er in combinatie met de schrijfstijl en humor voor dat de vaart goed in het verhaal blijft. Hierdoor is het boek, dat toch een kleine 400 pagina's telt in een mum van tijd uit. 

Het kleine café in Kopenhagen is een fijn feelgoodverhaal waarin je jezelf voor even in Kopenhagen waant. Met een goed uitgewerkt plot, prettige personages en een fijne schrijfstijl weet Julie Caplin je te verrassen en zou je willen dat je zelf mee op persreis kon! 

Recensie: Het kleine café in Kopenhagen - Julie Caplin

Het kleine café in Kopenhagen

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Wanneer een belangrijke promotie voor haar neus wordt weggekaapt (nota bene door haar vriendje), ziet Kate het even niet meer zitten. Maar dan krijgt ze een nieuwe kans om zich te bewijzen. Voor een Deens warenhuis mag ze een persreis naar Kopenhagen organiseren! Het blijkt echter nog niet mee te vallen om iedereen in haar groep in het gareel te houden. Vooral Ben niet, een journalist die haar voortdurend dwarszit. Maar tot haar ergernis vindt ze hem toch wel heel erg leuk.

  Gelukkig kan ze elke dag even uitpuffen in een knus cafeetje, waar ze de ontspannen Deense manier van leven, hygge, ontdekt en zich steeds meer begint af te vragen of ze eigenlijk wel zo gelukkig is met haar hectische Londense bestaan…

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De beste volwassen tekenfilms

 • De 12 populairste reality series van het moment.

 • Als Disney prinsessen in therapie zouden gaan

 • Recensie: Venom: Let there be Carnage

 • Recensie: Pretty Smart - seizoen 1

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen