• onze waardering

Tante Poldi en de Siciliaanse Leeuwen - Mario Giordano RECENSIE

Recensie: Tante Poldi en de Siciliaanse Leeuwen - Mario Giordano

Tante Poldi is na haar verhuizing naar Sicilië van plan om vooral te genieten van het uitzicht op zee, eten en drinken. Helaas is deze rust maar van korte duur als haar klusjesman Valentino verdwijnt en tante Poldi naar hem op zoek gaat. Stiekem bevalt dit avontuur, en de knappe rechercheur die ze hierbij ontmoet, haar best goed.

Het verhaal van Tante Poldi en de Siciliaanse Leeuwen heeft even tijd nodig om er goed in te komen. In het begin stelt schrijver Mario Giordano je voor aan zijn tante Poldi en geeft hij wat noodzakelijke achtergrondinformatie. Dit is wat veel ineens maar wel nodig om goed in het verhaal te komen en het geheel goed te begrijpen. Als je eenmaal ondergedompeld bent in het leven van tante Poldi en het mooie Sicilië is het verhaal inmiddels zo spannend dat het moeilijk wordt om het weg te leggen. Het verhaal wordt vanuit het perspectief van de schrijver, als neef van tante Poldi, geschreven. Dit is een leuke en originele invalshoek.

De kleurrijke personages, en dan vooral tante Poldi natuurlijk, zijn het sterkste punt in Tante Poldi en de Siciliaanse Leeuwen. Door de duidelijke omschrijvingen door Mario Giordano zie je ze duidelijk voor je, net als het prachtige Siciliaanse landschap. De combinatie van intelligentie en menselijkheid in tante Poldi maakt dat je gemakkelijk met haar meeleeft maar het toch waarschijnlijk is dat zij het mysterie in het verhaal oplost. Maar ook de Siciliaanse familie van tante Poldi die er alles aan doen om haar gelukkig te zien zijn erg vermakelijk en onmisbaar in het verhaal.

De schrijfstijl van Mario Giordano is aangenaam en leest gemakkelijk weg. Bijzonder is dat hij de vrij gruwelijke gebeurtenissen die bij een thriller passen vrij luchtig en met veel humor weet te beschrijven. Hierdoor heb je bijna niet in de gaten dat je een thriller aan het lezen bent. Dit maakt Tante Poldi en de Siciliaanse Leeuwen voor een breed publiek aantrekkelijk. Aan het begin van elk hoofdstuk geeft Mario Giordano een korte teaser/samenvatting waardoor je steeds nieuwsgierig blijft naar de rest van het verhaal. In dit korte stukje komt de humor van Tante Poldi en de Siciliaanse Leeuwen ook sterk naar voren.

Samengevat is Tante Poldi en de Siciliaanse Leeuwen een heerlijke detective die erg gewaardeerd zal worden door detectivelezers. En voor wie normaal geen detectives leest zal Tante Poldi en de Siciliaanse Leeuwen een leuke en laagdrempelige kennismaking met het genre zijn. Gelukkig is dit het eerste deel in een nieuwe serie en is het vervolg al aangekondigd voor september 2021.

Recensie: Tante Poldi en de Siciliaanse Leeuwen - Mario Giordano

Tante Poldi 1 - Tante Poldi en de Siciliaanse leeuwen

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Deel 1 in de serie over de eigenzinnige Tante Poldi die op Sicilië woont. Als haar tuinman spoorloos verdwijnt, start Poldi een onderzoek. Op haar pad komt ze de knappe rechercheur Montana tegen...

    Zeezicht, zon en rust, meer wil de eigenzinnige tante Poldi niet wanneer ze na haar zestigste verjaardag vanuit München naar Sicilië verhuist. Maar dan verdwijnt haar tuinman Valentino spoorloos. Is hij in de val van de maffia gelopen? Poldi gaat op onderzoek uit en komt op haar tocht de niet-onaantrekkelijke rechercheur Montana tegen. Hij wil niet hebben dat Poldi haar neus in zijn onderzoek steekt, maar wie eenmaal de degens kruist met een Beierse…

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen