• onze waardering

Dwars & Co - Rico Hop RECENSIE

Recensie: Dwars & Co - Rico Hop

Ben je wel eens een stuk speelgoed kwijt? Of heb je ineens een loopneus? Of is plotseling de prik uit je cola? Misschien denk je dat het toeval is en dat dit soort dingen zomaar gebeuren. Fout! Dit is het sluwe werk van de Dwarsliggers... Kleine, gekke wezentjes die maar één taak hebben: mensen het leven zuur maken!

In Dwars & Co maken we kennis met Jazz, Flo, Klum en Dox. Zij zijn al echte dwarsliggers! Stip is nog een groenling (leerling) en moet zijn diploma nog halen. Deze kan hij alleen halen door de eindmissie goed te volbrengen. Rico Hop heeft de avonturen van Stip op een hilarische en avontuurlijke manier omschreven. De tekeningen van Bas Schel sluiten hier dan ook perfect bij aan! Elk hoofdstuk wordt aangekondigd met een grappige tekeningen en op bijna elke pagina zijn wel (kleine) tekeningen te vinden. Het boek doet een beetje denken aan de boeken over de Waanzinnige Boomhut: grappig, avontuurlijk en veel leuke tekeningen! Ook heeft Dwars & Co korte hoofdstukken waarin van alles gebeurt. Daarbij vraag je je als volwassene tijdens het (voor)lezen dan ook regelmatig af: hoe kan iemand dit bedenken? De grappige tekeningen maken dat het boek heel geschikt is om zelf te lezen, maar dit boek kan ook prima worden voorgelezen.

Wanneer je begint met lezen verwacht je voornamelijk een avontuurlijk en grappig boek. Maar Rico Hop heeft niet alleen een leuk boek geschreven, het boek zet je ook nog eens aan het denken met een prachtige boodschap: de mening van anderen is niet altijd goed en oordeel niet te snel.

De schrijfstijl van Rico Hop is ontzettend vlot en beeldend, maar bevat ook veel zelfbedachte woorden of samentrekkingen van bepaalde woorden: een achteropzak, tweelingpunter of een wolkenschrabber. Achterin het boek staat een verklarende woordenlijst voor zelfbedachte woorden, ook vind je daar een lijst met alle apparaten die zijn uitgevonden door Dwars & Co. Zo heeft professor Stof onder andere een batterijleegzuiger, een diarreegever en een sokgatprikprakker bedacht.

Al met al is Dwars & Co een avontuurlijk verhaal waardoor je positief verrast wordt! De dwarsliggers zijn ontzettend leuk bedacht, dus hopelijk volgen er meer delen!

Recensie: Dwars & Co - Rico Hop

Dwars & Co

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Heb jij dat ook weleens? Dat je vreselijke jeuk hebt op plekken waar je nét niet bij kunt? Of dat er nog maar een piepklein velletje toiletpapier aan de rol hangt, nét nadat je een grote boodschap hebt gedaan? Of dat er plots alleen nog maar ijskoud water uit de douche stroomt?

  Je denkt zeker dat zulke dingen zomaar gebeuren? Dat het soms gewoon flink tegenzit...

  Fout! Deze dingen gebeuren niet zomaar. Echt niet. Dit is het sluwe werk van... De dwarsliggers.

  Een dolkomisch avontuur over kleine, gekke wezentjes die werken voor Dwars & Co. Een bedrijf dat maar één taak heeft: mensen het leven zuur maken!

  Met héél veel tekeningen!

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De beste volwassen tekenfilms

 • De 12 populairste reality series van het moment.

 • Als Disney prinsessen in therapie zouden gaan

 • Recensie: Venom: Let there be Carnage

 • Recensie: Pretty Smart - seizoen 1

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen