• onze waardering

Lieve Emmie Blue - Lia Louis RECENSIE

Recensie: Lieve Emmie Blue - Lia Louis

De 16-jarige Emmie Blue liet een rode ballon opstijgen met daaraan een kaartje. Op het kaartje stond haar naam, adres en een groot geheim. Aan de kust van Bretagne vond weken later de 16-jarige Lucas de ballon met het kaartjes. Hij mailde Emmie dat haar ballon gevonden was en zo ontstond hun vriendschap. 

Inmiddels 14 jaar later, gaat Lucas trouwen. Al die tijd zijn ze de beste vrienden gebleven en hij vraagt Emmie daarom als getuige. Maar sinds het begin af aan is Emmie al verliefd op Lucas. Deze bruiloft komt zo onverwachts dat ze ook al haar toekomstdromen moet laten varen. 

Emmie Blue: een prachtige naam voor een bijzonder personage. Emmie Blue neemt je mee in haar gedachten en haar gevoelens voor Lucas. Alle herinneringen die ze samen hebben en de liefde voor elkaar. Ze is compleet overrompeld als Lucas vertelt dat hij met zijn ex gaat trouwen, haar toekomst wordt compleet weggevaagd en dat zorgt voor twijfels. Ze moet haar leven bijstellen, maar eerst moet ze nog de bruiloft overleven.

Soms denk je wel: had gewoon verteld aan Lucas wat je voor hem voelde. De stukken over dat ze bij elkaar horen en de herinneringen die ze samen hebben gemaakt zijn wat langdradig en erg gedetailleerd. Daarbij komt ook dat Emmie een lief, wat naïef en onzeker personage is. 

Pas later wordt het leuker, als er toch een omslagpunt komt die alles verandert. Zo kom je vrij snel achter het geheim van Emmie en wordt je meegenomen in dit geheim en alles wat hierbij komt kijken. 

Toch heb je af en toe het gevoel dat Emmie maar blijft malen en dat ze lastig een besluit neemt of überhaupt haar gevoel uitspreekt. Dat maakt het af en toe lastig om een band met Emmie te krijgen. Ze staat zo lang bij alles stil en spreekt haar gevoel maar niet uit. Dit is wat lastig, maar de boodschap in Lieve Emmie Blue is krachtig en zet je aan het denken.

De schrijfstijl van Lia Louis is echt inkomen, alles wordt tot in de detail verteld, waardoor Lieve Emmie Blue je niet direct inpakt, maar juist wat zeurderig over kan komen. Het verhaal is daarentegen wel echt prachtig en vooral als het omslagpunt komt waarin het geheim van Emmie aan het licht komt. 

Lieve Emmie Blue is een bijzonder verhaal over een prachtige liefdesrelatie en een groot geheim. De eerste hoofdstukken zijn wat inkomen vanwege de erg gedetailleerde schrijfstijl van Lia Louis, maar als je het geheim van Emmie te weten komt, kun je wat plotwendingen verwachten en blijf je meer geboeid aan Lieve Emmie Blue.

Recensie: Lieve Emmie Blue - Lia Louis

Lieve Emmie Blue

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Toen Emmie Blue zestien was, liet ze een rode ballon met een kaartje eraan los in de lucht. Op het kaartje stond haar naam, e-mailadres en een geheim. Weken later werd de ballon aan de kust van Bretagne gevonden door de zestienjarige Lucas Moreau. Hij mailde haar op het moment dat ze het nodig had en dat was het begin van een onvervangbare vriendschap.

  Veertien jaar later zijn ze nog steeds beste vrienden. Maar Emmie is al jaren heimelijk verliefd op Lucas. Lucas wil haar een belangrijke vraag stellen en Emmie denkt dat haar moment gekomen is. Als hij vertelt dat hij weer samen is met zijn ex en Emmie als getuige op hun huwelijk wil, vallen haar toekomstplannen in duigen…

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De beste volwassen tekenfilms

 • De 12 populairste reality series van het moment.

 • Als Disney prinsessen in therapie zouden gaan

 • Recensie: Venom: Let there be Carnage

 • Recensie: Pretty Smart - seizoen 1

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen