• onze waardering

Zielenjagers - Chris Bradford RECENSIE

Recensie: Zielenjagers - Chris Bradford

Zielenjagers is het eerste deel van een gloednieuwe trilogie van succesauteur Chris Bradford. Met zijn reeksen Bodyguard en De jonge samoerai gooide hij hoge ogen bij het jonge publiek. De nieuwe reeks belooft op zijn minst even goed te doen. Bradford maakt gebruik van ‘method writing’. Voor De jonge samoerai bekwaamde hij zich in allerlei vechtsporten, voor de Bodyguard-serie volgde hij een opleiding om professioneel geschoold lijfwacht te worden. Voor deze reeks reisde hij de halve werled rond (Zimbabwe, Peru, Japan, …) om de verschillende culturen en volksverhalen te ervaren.

Zielenjagers opent met een offerritueel 4500 jaar geleden in Guatemala. Daarna worden we gekatpulteerd naar het Londen van vandaag. Genna heeft op een tentoonstelling van historische voorwerpen een vreemde en onaangename ontmoeting met een zekere Damien. Wanneer ze later in het park door hem en zijn vrienden wordt aangevallen, wordt ze gered door Feniks. Deze vertelt haar een verhaal over reïncarnatie. Genna is ‘drager van het Licht’ en hij is haar beschermer. Genna wordt steeds opnieuw geboren en de zielenjagers proberen haar te vermoorden door een speciaal offerritueel. Door de eeuwen heen heeft Feniks haar steeds behoed hiervoor. Genna gelooft het eerst niet, maar de vele visoenen en deja vu’s die ze heeft doen haar twijfelen. Wat volgt is een razendspannend achtervolgingsverhaal waarin Feniks en Genna constant in levensbedreigende situaties terechtkomen.

Zielenjagers is een perfecte mix van fantasy en thriller. Het boek heeft een zeer hoog tempo en de lezer valt van de ene actie in de andere. In dit deel wordt de basis gelegd voor de volgende delen, waardoor Bradford natuurlijk heel wat tijd besteed aan de historische achtergrond en de ware toedracht van Feniks, Genna en de zielenjagers. De herhaling zorgt ervoor dat de lezer goed mee is met de plot, al beginnen de scènes op het eind wat op elkaar te lijken. De personages zijn goed uitgewerkt en geloofwaardig. Elk jong meisje kan zich identificeren met Genna: twijfelen aan zichzelf en de anderen, zorgzaam en angstig, maar ondernemend wanneer nodig. Feniks is dan weer de echte held die zijn leven wil geven voor Genna, maar die ook klappen krijgt. Damien, de antiheld, krijgt ook de nodige aandacht. De andere personages zijn eerder vlak, al stoort dat helemaal niet. Qua stijl moet Zielenjagers niet onderdoen voor de andere boeken van Bradford. Door de hoge spanning en de voortdurende actie slaagt hij erin voortdurend de aandacht van de lezer vast te houden. Als start van ene trilogie is Zielenjagers zeker geslaagd. De basis is gelegd en het is uitkijken hoe het Genna en Feniks vergaat in de volgende delen. Indien Bradford erin slaagt dezelfde spanning en actie aan te houden, heeft hij zeker weer een topreeks vast.

Recensie: Zielenjagers - Chris Bradford

Soul Hunters 1 - Zielenjagers

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  De nieuwe fantasytrilogie van Chris Bradford vol actie en avontuur

  Heb je ooit zulke levendige dromen gehad dat het lijkt of je ze echt hebt meegemaakt? Of zo’n sterke déjà vu dat je ervan overtuigd bent dat je er eerder geweest moet zijn? Voor Genna is een déjà vu bijna net zo normaal als ademhalen. En dat is precies wat Genna denkt dat ze is: normaal. Totdat een onbekende jongen haar tot twee keer toe uit een levensbedreigende situatie redt en doet alsof hij haar kent. Wat de jongen, Feniks, haar vertelt is nog vreemder dan ze zich kan voorstellen: een oude vijand is Genna door tijdperken heen gevolgd om haar ziel op te eisen.

  Terwijl de zielenjagers dichterbij komen, begrijpt Genna steeds meer over haar afkomst en heeft ze geen andere keuze dan haar mysterieuze beschermer te vertrouwen. Ze wordt meegesleurd in een dodelijk avontuur waarbij ze door de tijd racet om zichzelf en uiteindelijk ook de mensheid te redden.

  Voor Genna is sterven pas het begin...

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Recensie: Dear White People seizoen 4

 • Hartritme - Bart Chabot

 • 10x kick-ass vrouwenfilms

 • Recensie: Mare of Easttown

 • Sadie - Courtney Summers

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen