• onze waardering

De duisternis tussen ons - Molly Börjlind RECENSIE

Recensie: De duisternis tussen ons - Molly Börjlind

Na zich jaren te hebben afgesloten van haar familie duikt Emmie onverwachts op aan het vakantiehuis van haar ouders. De afstandelijke relatie met haar moeder en het wantrouwen naar haar vader toe zorgen ervoor dat het samenzijn van het gezin niet makkelijk verloopt. Emmie wil ook ten koste van alles en iedereen te weten komen wat er jaren geleden met haar verdwenen broertje gebeurde. Maar de weg naar de waarheid is verwoestend.

De duisternis tussen ons is het eerste boek van vader en dochter Rolf en Molly Börjlind. Eerder schreef Rolf met zijn vrouw Cilla al verschillende succesvolle thrillers. De schrijfstijl van dit nieuwe duo is best apart. Er werd heel beschrijvend en beeldend geschreven, waarbij veel omschrijvingen van wat zich afspeelt niet geschuwd werden. Het verhaal draait dan ook minder om het spannende element dat te verwachten is in een thriller. Naast het mysterie van de verdwenen jongen lijkt dit boek eerder een familieverhaal dat ook zou kunnen doorgaan als een roman met een donkere inslag. Dit boek draait vooral om het verhaal en alle informatie die stelselmatig naar de oppervlakte komt, niet om het oplossen van een oude verdwijning. Dit laatste vormt eerder een bijzaak in het geheel.

Het aantal personages in De duisternis tussen ons is beperkt en dat is zeker passend in dit verhaal. Het ganse gezin is gehuld in een soort mysterie dat blijft hangen tot het einde van het boek. We lezen vooral veel over hoofdpersonage Emmie en haar zoektocht naar antwoorden. Over haar verleden wordt slechts weinig info gegeven en ook hoe de relatie met haar familie zo moeilijk werd blijft lang onduidelijk. En toch gaat dit verhaal je raken en word je ertoe aangetrokken 

Na het lezen van De duisternis tussen ons blijf je toch nog met enkele vragen achter. Deze thriller is heel apart en daarom ook zeker origineel, maar zal niet door elke lezer gesmaakt worden. Houd je van een mysterieus verhaal met geheimzinnige personages dan kan dit echter een topper zijn. Deze thriller is niet dik en leest heel vlot, vooral omdat Rolf en Molly Börjlind er goed in geslaagd zijn om de nieuwsgierigheid van de lezer vast te houden tot het einde. Er wordt geen moment te vroeg informatie vrijgegeven en er wordt mooi opgebouwd naar een bijzondere ontknoping die je na het lezen niet zomaar loslaat. 

De duisternis tussen ons is een bijzondere thriller die geschreven werd als een roman. Rolf en Molly Börjlind combineerden een mysterie met een gezin dat bestaat uit enkele aparte personages. 

Recensie: De duisternis tussen ons - Molly Börjlind

De duisternis tussen ons

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Tijdens een gure week in oktober verrast de 25-jarige Emmie haar ouders in hun huis in de archipel van Stockholm. Ze wil weten wat er echt gebeurde met haar broertje Robin, die verdween toen ze nog klein waren. Hij zou zijn verdronken, maar zijn lichaam werd nooit gevonden. Ze mist hem nog steeds verschrikkelijk. Om verder te kunnen met haar leven, heeft ze duidelijkheid nodig, maar haar ouders willen haar vragen niet beantwoorden. Haar moeder reageert kil, haar ouders maken ruzie en het eens zo prachtige huis is in verval geraakt. De dichtsbijzijnde buurman is een bejaarde kunstenaar, die in een oude vuurtoren woont. Tijdens een bezoek aan zijn studio ziet Emmie een aquarel van twee spelende kinderen. Tot haar ontsteltenis ziet ze dat het een portret is van Robin en haarzelf, uit de zomer dat haar broertje verdween...

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Eeuwig licht - Francis Spufford

 • Hotel op de Rots : Hotel in de Wolken - Mel Hartman

 • Grimwoud - Nadia Shireen

 • Oostende is niet ver meer - Katrien van Hecke

 • Tante Poldi 4: Tante Poldi en de Zwarte Madonna - Mario Giordano

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen