• onze waardering

Loslopen - Laura van der Haar RECENSIE

Recensie: Loslopen - Laura van der Haar

Altijd onrust in je hoofd? Laura van der Haar heeft het. Altijd twijfelt ze aan zichzelf of ze wel het juiste doet in haar leven. Eigenlijk net als zoveel mensen. Op een dag zegt ze haar baan op en neemt ze een hond. Samen met hondje Takkie loopt ze: langs steden en dorpen en bossen en stranden. Samen trekken ze erop uit en weet Laura eindelijk los te komen van haar eigen chaotische leven. 

Loslopen van Laura van der Haar is een heerlijk en luchtig boek met een vleugje humor. Als je dit boek leest beleef je de wereld door Laura's bril en zie je de wereld als een grote speeltuin en wandel je er zo doorheen. Loslopen bevat dan ook veel luchtigheid en positiviteit over het leven zoals het is. Ze verwerkt haar eigen leven en haar struggles met de chaos in haar hoofd in het boek. Waardoor je een prachtig inkijkje krijgt in het leven van vele mensen van nu: de onrust die er is in de wereld en de stresscultuur die er heerst. Zo probeerde Laura - net als zoveel mensen - van alles om haar hoofd rustig te krijgen, van yoga tot aan boksen en therapie, maar niets hielp. Voor velen is het complete herkenning om over de zoektocht naar rust te lezen.

Laura van der Haar is een voorbeeld als het aankomt op loslaten. Ze viert het leven, maar heeft ook zelf moeten ontdekken hoe ze dit doet. Ze ging zelf de strijd aan en trekt nu ook samen met hond Takkie het leven door. Haar hondje is erg belangrijk, want pas als Takkie in het leven van Laura komt, kan ze eindelijk de rust waar ze zo lang naar op zoek was ervaren.

De schrijfstijl in Loslopen is typerend hoe Laura zichzelf neerzet: wat vlug en soms wat chaotisch. Maar wel lekker direct en met humor én een tikkeltje eigenwijs. Haar positiviteit en enthousiasme klinkt door in haar zinnen, waardoor het extra leuk is om Loslopen te lezen: je krijgt er zelf ook positieve energie van. En niet te vergeten: de passages niet waarin ze tot in de details vertelt over Takkie en de uitwerpselen, van andere dieren of van mensen, waaraan hij zich versmaadt.

Ook kom je in Loslopen wat kritiek over de maatschappij waarin we nu leven tegen. Denk aan kritiek op vegetarisch zijn, geen alcohol drinken en dierenleed. Ook zichzelf spaart ze niet en ze geeft een kritisch noot naar zichzelf toe. Zo kun je de kritiek op de maatschappij van haar beter hebben, ze is nu eenmaal ook streng - met een knipoog - voor zichzelf.

Loslopen is een vrolijk en confronterend boek. Laura van der Haar neemt je met haar cynisme mee in haar leven en de kritiek die ze zichzelf en ook de maatschappij geeft. Dat kan ze maken, omdat je ook toegeeft dat ze zelf het niet altijd goed doet. Leef met haar - en haar hondje Takkie - mee en ontdek hoe Laura de rust in haar hoofd heeft gevonden in een maatschappij die nooit stilstaat.

Recensie: Loslopen - Laura van der Haar

Loslopen

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Laura van der Haar heeft altijd onrust in haar hoofd. Ze is er nooit van overtuigd dat ze het juiste doet. Tot de dag waarop ze haar kantoorbaan opzegt en een hond neemt: Takkie. Samen lopen ze stad en land af. Ze zijn soms in de kroeg, dan in de bus of in het bos; overal snuffelen ze rond, en altijd maken ze wel iets buitengewoons mee. De sprankelende taal waarin Laura van der Haar hun belevenissen weet te vangen maakt Loslopen tot een feest der herkenning voor hondenbezitters, leunstoelreizigers, vechtsporters, hangjongeren, bierdrinkers en wandelaars.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen