• onze waardering

Oorsprong (Eve Dallas #21) - J.D. Robb RECENSIE

Recensie: Oorsprong (Eve Dallas #21) – J.D. Robb

Oorsprong is ondertussen alweer het 21ste boek in de succesvolle serie over Eve Dallas van J.D. Robb. In dit deel wordt de chirurg Wilfred B. Icove dood aangetroffen in zijn landhuis. Op de camerabeelden is te zien dat een vrouw het huis in alle kalmte betreedt en ook weer verlaat. Wanneer later ook de zoon van de chirurg dood wordt aangetroffen vermoedt Eve Dallas dat de mannen een geheim verborgen probeerden te houden…

Zoals gezegd is Oorsprong alweer deel 21 van deze geweldige serie. J.D. Robb is het pseudoniem van Nora Roberts en dat merk je tijdens het lezen ook: de auteur weet namelijk spanning en mysterie te combineren met romantiek. Dit deel is net als de eerdere delen los te lezen, maar aangezien alle karakters uit de vorige delen ook weer in Oorsprong terugkeren, is het wel het leukst als je de boeken op volgorde leest, zodat je ook de persoonlijke verhalen van de karakters meekrijgt. Door die verhaallijnen krijgt het boek namelijk een extra diepte mee, waardoor je niet alleen door wil lezen om te zien hoe het verhaal in elkaar zit, maar omdat je ook wil weten hoe het verdergaat met de hoofdpersonen!

Oorsprong heeft weer een geweldig verhaal, zoals we ondertussen van J.D. Robb gewend zijn. Ze weet de lezer continu te verrassen en de uiteindelijk ontknoping zit geweldig in elkaar. Het verhaal is op sommige momenten wat vergezocht, maar het zou wel kunnen kloppen in het tijdsbeeld waarin het boek zich afspeelt. Oorsprong speelt zich namelijk, net als de eerdere delen van deze serie, af in de toekomst. Dit is een leuk element, waardoor deze thriller-serie van J.D. Robb net even anders dan anders is.

Voor de fans van J.D. Robb is het boek weer geweldig om te lezen. De auteur heeft een hele fijne schrijfstijl die je echt meesleept in het verhaal. Dankzij de vele kleurrijke personage weet ze het verhaal ook constant boeiend te maken, omdat alle personages stuk voor stuk ontzettend leuk zijn. 

Oorsprong van J.D. Robb is weer een geweldig verhaal over Eve Dallas, maar ook als je nog niet bekend bent met haar boeken is dit boek heerlijk om te lezen. Het verhaal zit goed in elkaar, alhoewel het soms wat vergezocht was, en het is ontzettend leuk om te zien hoe het met de hoofdpersonen verder gaat. Oorsprong krijgt dan ook 4 hartjes.

Recensie: Oorsprong (Eve Dallas #21) – J.D. Robb

Eve Dallas 21 - Oorsprong

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (1 stem)
  • Omschrijving:

    De briljante chirurg Wilfred B. Icove wordt dood aangetroffen in zijn landhuis, met kille precisie omgebracht met één steek in het hart. Op camerabeelden is een beeldschone vrouw te zien, die kalm het huis betreedt en het net zo kalm weer verlaat. Als ook Icoves zoon en opvolger op exact dezelfde manier wordt vermoord, begint Eve Dallas te vermoeden dat beide mannen een immoreel geheim verborgen hebben gehouden, waarbij ze schoonheid en perfectie van groter belang achtten dan integriteit en empathie.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen