• onze waardering

Valse getuige - Karin Slaughter RECENSIE

Recensie: Valse getuige - Karin Slaughter

De zussen Leigh en Callie hebben in hun jeugd al heel wat trauma's en verwaarlozing meegemaakt, maar ze worden als tieners ook nog eens geconfronteerd met een onvoorstelbare situatie. Allebei hopen ze deze situatie in het verleden te kunnen laten. Maar alles verandert, wanneer Andrew Tenant jaren later terecht staat voor een zware mishandeling en een verkrachting. Een week voor hij terecht moet staan, vraagt hij om een nieuwe advocaat: Leigh Collier. Leigh realiseert zich al snel dat Andrew een speciale reden heeft om naar haar te vragen...

Karin Slaughter staat vooral bekend om de Grand County en Will Trent series, Valse getuige is een op zichzelf staande thriller. Valse getuige begint met een pakkende een meeslepende proloog. Wanneer het verhaal begint, kun je de link met de proloog nog niet direct leggen. Je maakt kennis met Leigh en Callie, het verhaal wordt afwisselend vanuit de twee zussen verteld. Je merkt dat Karin Slaughter goed onderzoek heeft gedaan naar de onderwerpen die voorkomen in het boek, zoals seksueel misbruik en drugsgebruik. Ze heeft alles goed en gedetailleerd uitgewerkt. Echter is dit soms misschien wel iets te gedetailleerd, waardoor het verhaal, met name in het begin, soms een beetje traag leest. Het duurt even voor het verhaal op gang komt, maar daarna kun je het boek niet meer wegleggen.

Valse getuige heeft relatief lange hoofdstukken, hierdoor leer je de hoofdpersonen Leigh en Callie goed kennen! Daarnaast is het ook fijn dat het verhaal vanuit beide perspectieven geschreven is. Je komt er hoe Leigh en Callie denken en waarom ze bepaalde keuzes hebben gemaakt. Je leert ze goed kennen en kun je goed inleven in Leigh, Callie en hun conflict. Je krijgt steeds meer te weten over de levensverwoestende gebeurtenis en wat ervoor en erna is gebeurd. Door het afwisselende perspectief, krijg je steeds meer puzzelstukjes van de ontknoping. Toch bevat Valse getuige een aantal bijzondere wendingen, die je zeker niet aan ziet komen!

Tenslotte laat Valse getuige de impact zien van de Covid-pandemie en de effecten hiervan op onze samenleving. Het is een misleidend en complex, maar ook een gewelddadig verhaal met veel onverwachte wendingen!

Recensie: Valse getuige - Karin Slaughter

Valse getuige

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Een geweldige standalone-thriller van de onbetwiste Queen of Crime: Karin Slaughter levert eersteklas spanning.

  Ze dachten ermee weg te komen… Ze hadden het mis.

  Leigh en haar zus Callie zijn geen slechte mensen, maar op een avond meer dan twintig jaar geleden hebben ze iets vreselijks gedaan. Het resulteerde in een leven dat getekend werd door schuldgevoelens, verraad en geheimen.

  Jaren later heeft Leigh, inmiddels werkzaam bij een succesvol advocatenkantoor, de herinneringen aan die avond verdrongen. Tot ze tegen haar wil gedwongen wordt om een nieuwe cliënt aan te nemen en de grond onder haar voeten wegvalt. Want de man weet wat er destijds is gebeurd. Hij weet wat Leigh en Callie hebben gedaan. En tenzij ze hem stoppen, zal hij hun levens verwoesten…

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De zeven - Rose Wilding

 • Dolende geesten – Hilda Spruit

 • Wie ik ben zonder jou - Susan Muskee

 • Hart van de Duistere - Beau Charlotte

 • Rendez-vous op Montmartre (Bestemming Parijs #2) - Mirjam Mieserius

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen