• onze waardering

De Studente - Tess Gerritsen & Gary Braver RECENSIE

Recensie: De Studente - Tess Gerritsen & Gary Braver

Taryn Moore is een veelbelovende studente Engelse literatuur. Ze is dol op mythen en sagen en de werkgroep Noodlottige liefdes van professor Jack Dorian is het hoogtepunt van haar semester. Maar dan ligt het levenloze lichaam van Taryn Moore urenlang op de stoep. Alles lijkt te wijzen op zelfmoord, maar rechercheur Frankie heeft haar twijfels. Waar is de mobiele telefoon van Taryn Moore? De zoektocht eindigt in een spinnenweb van motieven en niemand is wie het lijkt te zijn. 

De Studente is een succesvolle, eerste samenwerking van Tess Gerritsen en Gary Braver. Hoewel De Studente is geschreven als een detective is zij zeker niet typisch. Om een aantal hoofdstukken wisselt de tijdlijn: vooraf of erna. Hierdoor kom je als lezer heel veel over de personages te weten. Des te meer omdat Tess Gerritsen en Gary Braver ook nog afwisselen in verschillende perspectieven. De auteurs lieten weten dat ze naar aanleiding van de Me2-beweging graag beide kanten achter het verhaal wilden schrijven en De Studente is het resultaat. Als lezer leer je alles over het leven van de personages, hun achtergrond en hun toekomstplannen. Ten opzichte van het typische "achteraf-perspectief" waarbij je door de ogen van een detective en omstanders naar het daadwerkelijke verhaal mag raden, is dit een waardevolle onderscheiding.

Doordat De Studente veel aandacht besteed aan de achterliggende verhalen, krijgt zij een beetje psychologische trekjes. Verwacht dan ook geen kenmerkende detective, maar meer een drama/crime. De quote van Karin Slaughter 'een betoverend mysterie' op de omslag dekt de lading treffend.

Hoewel Tess Gerritsen en Gary Braver een vlotte schrijfstijl hebben, duurt het even voordat het verhaal van De Studente je echt te pakken heeft. Ondanks dat het verhaal gelijk met de moord begint, wordt er zo veel persoonlijke informatie gegeven over alle personages dat het verhaaltempo niet zo hoog is. Tess Gerritsen en Gary Braver besteedden ook veel aandacht aan de inhoud van de werkgroep van professor Dorian. De verwevenheid met de vele bekende tragedies uit de literatuur (Heloise en Abelard, Tristan en Isolde, Aeneas) is erg tof en je steekt als lezer ook echt wat op van deze colleges. 

Sterkte punten van De Studente zijn de karakters en hun geheimen, het verrassende einde (zowel het verhaaleinde als de epiloog) en de verwevenheid met de literatuur. Door deze sterke punten krijgt De Studente van mij het voordeel van de twijfel en beoordeel ik het boek met 4 hartjes, met de beter passende Engelse titel 'Choose me' in het achterhoofd. Mocht je benieuwd zijn waarom die titel beter lijkt, houd je wel van een beetje dramatische crime en ben je geïnteresseerd in literatuur dan mag De Studente niet ontbreken op je to-be read list!

Recensie: De Studente - Tess Gerritsen & Gary Braver

De studente

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Een sexy moordmysterie van bestsellerauteur Tess Gerritsen en de veelgeprezen thrillerschrijver Gary Braver over een roekeloze affaire en gevaarlijke geheimen

    Taryn Moore is jong, mooi en briljant... Waarom zou ze zelfmoord plegen? Wanneer rechercheur Frankie Loomis de fatale duik van het balkon onderzoekt, denkt ze dat er meer aan de hand is. Haar vermoedens worden versterkt na de autopsie: de studente was zwanger. Het kan reden genoeg zijn voor zelfmoord - of een motief voor moord.

    Voor professor Jack Dorian was Taryn de ultieme fantasie: intelligent, innemend en verboden terrein. Maar Taryn kende ook een donkere kant, een gevaarlijke kant die degenen van wie ze hield bedreigde - inclusief Jack. En nu ze dood is, zijn de problemen nog maar net begonnen.

    Nadat Frankie een schat aan smerige geheimen ontdekt, vermoedt ze dat Jack de waarheid kent. Hij maakt zich schuldig aan bedrog, maar is hij in staat tot moord?

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen