• onze waardering

Geen spat veranderd - Sophie Hannah RECENSIE

Recensie: Geen spat veranderd - Sophie Hannah

Als Beth toevallig in de buurt van het huis van haar voormalige beste vriendin is besluit ze er even langs te rijden. Ze hebben al jaren geen contact meer na een conflict uit het verleden maar nu ze in de buurt is ze kan haar nieuwsgierige gevoel niet onderdrukken.

Wanneer ze voor het huis van Flora stopt lijkt er iets heel vreemds aan de hand te zijn, Flora is twaalf jaar ouder sinds Beth haar voor het laatst zag maar Thomas en Emily lijken nog steeds drie en vijf te zijn, ze zijn namelijk nog geen spat veranderd in al die jaren. Geschrokken besluit Beth dat ze dit mysterie wil ontrafelen en ze laat niet los tot ze hier het fijne van weet.

In Geen spat veranderd laat schrijfster Sophie Hannah je meteen duiken in het verhaal. Ze begint haar boek met de scène waarin Beth geschrokken ontdekt dat voor Thomas en Emily de tijd de afgelopen jaren stil leek te staan. Deze spannende gebeurtenis grijpt je meteen vast en laat je niet meer los.

Eens je begint te lezen is het gewoon onmogelijk om te stoppen. Ik merkte dat ik het ene hoofdstuk na het andere las zonder enig besef van ruimte of tijd. Sophie Hannah weet je met haar schrijfstijl dan ook in het verhaal te sleuren, het boek wegleggen is zeker bij bepaalde hoofdstukken gewoon geen optie.

Tijdens het lezen merkte ik dat ik als lezer zelf ook probeerde het mysterie te ontrafelen. Ik ging zelfs even twijfelen aan de stijl van het boek en vroeg me af of het nu een thriller was of toch een fantasieverhaal, niet omdat de schrijfstijl sprookjesachtig leek maar omdat Sophie Hannah het mysterie zo origineel en gedetailleerd aanpakte dat ik vaak gewoon niet wist van welk hout pijlen te maken.

Verder in het verhaal krijg je als lezer vermoedens over wat er aan de hand kan zijn, toch lukte het mij niet om het hele mysterie zelf te ontrafelen. Dit was soms erg frustrerend maar tegelijk moest ik als lezer gewoon weten wat er nu juist aan de hand was met dit gezin en hield het verhaal me in zijn greep.

Hoewel dit pas mijn eerste kennismaking was met schrijfster Sophie Hannah ben ik razend benieuwd naar haar andere boeken. Als die allemaal zo sterk geschreven zijn als Geen spat veranderd dan zet ik haar zeker op mijn lijstje van favoriete auteurs. Haar unieke schrijfstijl en originele gebeurtenissen wisten mij aangenaam te verrassen. Ik las het boek op één dag uit en zelfs nu ik alles begrijp laat het me niet los. Het is ongetwijfeld een aanrader voor thriller liefhebbers!

Dit boek krijgt van mij vijf hartjes. Geen spat veranderd blies me letterlijk van mijn sokken. Tijdens het lezen greep het verhaal me vast en liet het me niet meer los. Sophie Hannah wist me aangenaam te verrassen met haar nieuwste boek en ik ben razend benieuwd of ze dit nogmaals kan waarmaken in de toekomst.

Recensie: Geen spat veranderd - Sophie Hannah

Geen spat veranderd

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Een fascinerend en duister mysterie van een van Engelands grootste thrillerauteurs

  Wanneer Beth stiekem langs het huis van een vriendin van vroeger rijdt, ziet ze iets wat ze niet van zich af kan schudden. De laatste keer dat ze haar voormalig beste vriendin en haar kinderen zag was twaalf jaar geleden, maar nu ze haar na al die tijd weer ziet, blijkt er iets heel erg mis te zijn. Flora ziet er uit zoals Beth had verwacht: 12 jaar ouder. Het probleem zijn haar kinderen. Hoe kunnen Thomas en Emily er precies uit zien als toen? De drie- en vijfjarige lijken geen dag ouder dan de keer dat Beth ze voor het laatst heeft gezien...

Meer info

Nieuwste artikelen

 • 12x Supernatural feiten die je nog niet wist

 • Luister nu gratis Vijftig Tinten Grijs exclusief op Storytel

 • 15 verwijderde scènes uit Harry Potter die we hadden willen zien

 • De Hillel Codex - Emile Schrijver

 • Recensie: Encanto

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen