• onze waardering

Liefde en ananas - Isabelle Paz Soldan RECENSIE

Recensie: Liefde en ananas - Isabelle Paz Soldan

De net 30-jarige Anna is erg zoekende in de liefde. Ze weet op wat voor soort man ze valt, maar dat blijkt vaak niet de juiste te zijn. In haar studentenflat woont ze met twee andere jongens en op het werk staat ze stil: ze kan niet doorgroeien in de uitgeverij waar ze al 8 jaar werkt. Toch lopen er wel leuke types rond op het werk van Anna, maar is er niet weer wat mis met deze knappe hunks? Of ligt het aan haarzelf?

Liefde en ananas is een compleet herkenbaar verhaal voor iedere dertiger: veel stukken spelen zich af op het werk en de kantoortuin. Erg herkenbaar zijn de ongeschreven regeltjes die Isabelle Paz Soldan in haar verhaal heeft verwerkt. 

Anna is een personage die je als lezer niet erg kunt vatten. Ze is een vlinder en soms zijn haar emoties wat oppervlakkig. Haar karakter had wat betere uitgewerkt kunnen worden. Zo gaat ze nu - als een man haar niet leuk vindt, of ze komt achter zijn mankementje - direct door naar een volgende potentiële liefde. Dat maakt Liefde en ananas wat vlak en zorgt er ook voor dat je niet echt een band met Anna voelt. Ook zijn er wat teveel personages waardoor vooral de mannennamen je om de oren vliegen en je af en toe eens moet terugbladeren wie wie ook alweer was. 

Soms is de schrijfstijl van Isabelle Paz Soldan wat chaotisch. Ze kan vooral erg snel van onderwerp switchen, zo had ze wat langer bij de details - zoals een date of een etentje - kunnen stilstaan. Ze voegt af en toe een grapje toe, die erg leuk zijn, maar deze hilariteit had er veel meer in mogen zitten. Zo start ze Liefde en ananas met een erg grappige scène waarin Anna met vijf pizzadozen en een fles cola naar de kassa in de supermarkt loopt, vervolgens laat ze wat vallen en moet ze onder de kassa gaan liggen om haar spullen te pakken - ten overstaan van een volle supermarkt.

Het verhaal op zich is vlot leesbaar en Liefde en ananas is een perfect debuut: het eerste deel van de Love en Fruits-serie. Je weet totaal nog niet wat je van een tweede deel kunt verwachten, omdat het lijkt alsof het verhaal al is afgerond, met een leuke en onverwachte ontknoping. Liefde en ananas is vooral leuk, ondanks dat er wat emotie en binding met Anna mist, is het een goed eerste deel.

Recensie: Liefde en ananas - Isabelle Paz Soldan

Love & Fruits 1 - Liefde en ananas

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Heerlijke frisse feelgood van Nederlandse bodem
     

    'Liefde en ananas' gaat over Anna. Ze is net dertig, maar is bepaald nog niet waar ze wil zijn. Ze is al jaren niet verliefd geweest, woont in een studentenflat en kan op haar werk niet doorgroeien. Via dat werk ontmoet ze wél een aantal leuke mannen. Tenminste, dat denkt ze, want ze ontdekt helaas al snel dat er telkens weer wat mis mee is. Of is er is soms iets mis met háár? Isabelle Paz Soldan schrijft in 'Liefde en ananas' grappig en herkenbaar over het leven van een single dertiger.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen