• onze waardering

Deliciously Ella - Ella Mills RECENSIE

Recensie: Deliciously Ella - Ella Mills

Het kookboek Deliciously Ella, het planaardige kookboek is geschreven door Ella Mills. Haar man Matt, CEO van hun bedrijf heeft ook meegewerkt aan het boek. Het kookboek bevat 100 makkelijke vegan recepten om iedere dag superlekker te eten vertelt de omslag. Op de voorkant van het boek staan meerdere gerechten afgebeeld, deze zien er erg lekker en aantrekkelijk uit. Als je deze ziet en door het boek bladert, zie je niet direct dat het allemaal vegan recepten zijn. Het recept voor een broodje hamburger kan je niet van een broodje hamburger van vlees onderscheiden. Dit valt pas op als je de ingrediëntenlijst bekijkt. Wat Ella met Deliciously Ella onder andere wil bereiken is dat groenten gezien worden als iets bijzonders en niet als 'papperig bijgerecht'.  

Deliciously Ella begint met een inleiding waarin Ella haar verhaal vertelt. Na de inleiding is er een pagina: voordat je begint en hierna volgen 3 pagina's met ingrediënten die veel gebruikt worden. Het is nuttig dit even goed door te lezen zodat je wat basisingrediënten in huis kan halen. Daarna volgen hoofdstukken met hierin recepten voor het ontbijt, recepten van salades, burgers, soepen, stoofschotel en curry. Als je dan ook nog een dessert of taart wil maken, kan je recepten daarvoor vinden in het hoofdstuk zoet. Hierna volgt nog een bijzonder hoofdstuk, namelijk het hoofdstuk festivals, events en eetclubs. In dit hoofdstuk staan de gerechten die zij hebben geserveerd tijdens hun events. Bij deze gerechten is de kookkunst het meest complex en ambitieus, dit hoofdstuk is bedoeld om de lezer, de kokers, de inspireren aldus Ella Mills.  

Ella en Matt vertellen over het avontuur dat zij hebben beleefd en nog steeds aan het beleven zijn. Elk hoofdstuk begint met een deel uit het dagboek van Ella. Dit maakt het boek erg persoonlijk en geeft een goed inkijkje in haar leven. Je krijgt hierdoor veel bewondering voor Ella. Het leert je ook dat als je echt iets wil in het leven dat je hier voor moet gaan en met wat doorzettingsvermogen mooie dingen kan bereiken. De hoofdstukken zijn duidelijk terug te vinden door de gekleurde zijkant. Elk hoofdstuk heeft een andere kleur aan de zijkant, hierdoor kan je snel naar een hoofdstuk bladeren.  

Er is veel aandacht besteed aan de fotografie, de recepten zijn werkelijk prachtig in beeld gebracht. Op de meeste foto's springt de groene groenten je al tegemoet, je ziet direct dat het gezonde gerechten zijn. De recepten zijn niet ingewikkeld en je hebt niet veel ingrediënten nodig in tegenstelling tot sommige andere vegan kookboeken. Als je niet vaak vegan kookt, moet je waarschijnlijk wel eerst even naar de winkel voor wat basisingrediënten. Er wordt duidelijk aangegeven voor hoeveel personen een recept bedoeld is. Wat helaas mist is de bereidingstijd, dat is wel een gemis bij de recepten in het boek.  

Het zijn gerechten die je kan bereiden voor een etentje, maar ook gewoon voor een avondmaaltijd. Ella laat in haar boek zien dat eenvoud ook gewoon erg lekker kan zijn en dat het er ook nog eens mooi uit kan zien! Bij veel gerechten wordt ook nog een tip gegeven, deze tips gaan over welke ingrediënten je eventueel nog meer zou kunnen toevoegen of wat je met de restjes zou kunnen doen.  

Courgettemuffins met rode paprika 

Courgette is hier een lievelingsgroente en groeit momenteel lekker in de tuin. Courgette is een veel gebruikte groente in het kookboek. Deze muffins zagen er op de foto erg lekker uit, ze zijn niet zo geworden als op de foto. De muffins zijn helaas nog waterig en klef van binnen. Na nog wat extra tijd in de oven blijft dit zo. Het water hoeft niet uit de courgette geknepen te worden, dit zou een oorzaak kunnen zijn. Wel wordt aangegeven dat de paprika (90 gram) exact afgewogen moet worden omdat het vochtgehalte een groot verschil kan maken voor de textuur van de muffin. Mogelijk zou er ook iets over de courgette vermeld moeten worden, hier over staat dat er 2 middelgrote in moeten maar er staat geen gewicht bij. Daarnaast staat niet hoe grof de courgette geraspt moet worden. De muffins staan in het hoofdstuk ontbijt. Voor een ontbijt zijn zij wel vrij heftig, door de paprika is de smaak namelijk vrij sterk. Ik heb ze gegeten als voorgerecht in plaats van ontbijt, het is een prima voorgerecht. Het is wel een bijzondere smaak voor een hartige muffin.

Noedels van courgette en knolselderij met pinda's 

Wat er ook bijzonder uitzag op de foto was een kommetje met noedels, noedels van knolselderij en courgette. Knolselderij is een groente die niet veel gebruikt wordt dus het proberen waard. De smaak van de knolselderij overheerst duidelijk. Je moet wel een hapje van alles tegelijk nemen om te voorkomen dat je alleen maar knolselderij eet en proeft. Persoonlijk vond ik de dressing niet lekker, hij is erg zuur. De pindakaas die prima bij de pinda's in het gerecht past komt niet goed uit de verf. De dressing van dus onder andere pindakaas en citroensap moet je over de noedels heen kunnen gieten, de dressing is echter nog te vast en is niet vloeibaar genoeg om te schenken. Om het vocht uit de courgette op te krijgen, moet je zout toevoegen. Dit is echter niet genoeg om het vocht volledig weg te krijgen, het blijft dus wel wat vochtig. De combinatie van deze 2 groenten is een bijzondere.

Het boek Deliciously Ella krijgt 3 hartjes. Het is een kookboek waarvan niet opvalt dat het alleen maar vegan recepten bevat. Je kunt dit boek gebruiken wanneer je veganistisch eet, maar ook zeker wanneer je dit niet doet maar wel de keuken wil leren kennen. Er staan lekkere recepten in het boek die op elk moment en voor elke gelegenheid bereid kunnen worden.

Recensie: Deliciously Ella - Ella Mills

Deliciously Ella Het plantaardige kookboek

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    In "Deliciously Ella Het plantaardige kookboek' deelt Ella Mills 100 nieuwe, plantaardige, vegetarische en vegan recepten uit haar Deli in Londen. De onweerstaanbare recepten met simpele, voedende ingrediënten maken deze veganistische bijbel tot een must have voor zowel fans als food lovers. Het is het perfecte boek voor iedereen die wil starten met vegetarisch en veganistisch koken.

    Naast heerlijke recepten deelt Deliciously Ella ook dagboekfragmenten waarin ze voor het eerst openhartig over haar persoonlijke groei en drijfveren schrijft. Ze vertelt over het avontuur dat Deliciously Ella voor haar is, de uitdagingen en de successen die dit met zich meebracht.

    In 2011 kreeg Ella een zeldzame ziekte. Door plantaardig te gaan eten werd zij beter. Sindsdien ontwikkelt zij recepten, die ze deelt met ongelooflijk veel volgers en lezers; ook heeft ze een Deliciously Ella-app en een kleine Deli in Londen.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen