• onze waardering

Kop of munt - James Bailey RECENSIE

Recensie: Kop of munt - James Bailey

Als het uit is met Josh zijn vriendin, raakt hij ook nog eens zijn baan kwijt en moet hij bij zijn ouders gaan wonen. Hij trekt al zijn levenskeuzes in twijfel en besluit zijn beslissingen voortaan aan het lot over te laten: hij neemt zijn besluiten door het opgooien van een muntje. Maar dan komt hij het meisje van zijn dromen tegen... Zorgt de munt voor een rijk liefdesleven of blijft hij alleen achter?

Allereerst is het natuurlijk ontzettend leuk dat dit romantische verhaal is geschreven door een man. Daarnaast heeft Kop of munt een originele en unieke insteek: het verhaal bevat namelijk een mannelijke hoofdpersoon: Josh. James Bailey heeft daarnaast een ontzettend fijne schrijfstijl, je zit al meteen helemaal in het verhaal. James heeft niet alleen een vlotte schrijfstijl, maar heeft ook ontzettend veel grappige momenten beschreven. Het verhaal in Kop of munt is geschreven vanuit een ik-perspectief en wordt verteld door Josh. Dit zorgt er dan ook voor dat je hem goed leert kennen. Aan de ene kant heb je heel veel medelijden met hem: hoeveel pech kun je hebben? Maar aan de andere kant wil je hem soms ook wel een schop onder zijn kont geven. Toch zie je dat Josh niet bij de pakken neer gaat zitten en zijn leven laat bepalen door een munt. Niet alleen kleine beslissingen, maar ook grote beslissen laat hij bepalen door het lot.

Wat ook bijzonder is aan Kop of munt, zijn de bijpersonages. Josh heeft een unieke band met zijn grootvader en heeft daarnaast een geweldige vriendengroep. Mensen die ontzettend met hem meeleven en altijd voor hem klaarstaan! Wie wil nu niet zo'n vriendengroep? Tijdens zijn zoektocht naar 'het zonnebloemmeisje' belandt Josh onder andere in Parijs en Amsterdam. Ook deze steden en hun inwoners worden op een pakkende en originele manier omschreven. Het enige minpuntje aan dit boek zou de cover kunnen zijn. Als je de Engelse versie met de blauwe cover opzoekt, dekt deze eigenlijk veel beter de lading dan de Nederlandse variant.

Kop of munt is een boek dat je in één zucht uitleest. Een origineel, komisch en vooral romantisch verhaal!

Recensie: Kop of munt - James Bailey

Kop of munt

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Josh kan er niet langer omheen: hij heeft een quarterlifecrisis. Het is net uit met zijn vriendin, hij is zijn baan kwijt en hij moet noodgedwongen weer bij zijn ouders gaan wonen. Terwijl Josh al zijn levenskeuzes in twijfel trekt, krijgt hij een idee: misschien kan hij zijn beslissingen voortaan maar beter aan het lot overlaten. Door alles zorgvuldig te plannen is hij immers dakloos, werkloos en alleenstaand geworden.

  Wat begint als een grap, wordt al snel serieus. Josh neemt voortaan al zijn besluiten door het opgooien van een muntje; hij heeft immers niets te verliezen. Maar als de kans van zijn leven en het meisje van zijn dromen op het spel staan, zal de munt hem dan naar een rijk liefdesleven leiden of zal hij berooid achterblijven?

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Het genesisproject - Mascha Heijmans

 • De weesmeisjes - Gerda van Wageningen

 • Tot de dood ons scheidt - Malin Stehn

 • Stromend graf - Robert Galbraith

 • Get fit - Frederique Ypenburg & Wendy De Vries

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen