• onze waardering

Pingwing - Rick Meijer RECENSIE

Recensie: Pingwing - Rick Meijer

Pingwing woont al heel zijn leven op de Zuidpool en daar is hij intussen wel een beetje op uitgekeken. De Zuidpool is koud, wit en saai. Pingwing droomt van avontuur en de wijde wereld ontdekken.

Op een dag krijgt hij de kans om de wereld in te trekken. Hij beleeft de wildste avonturen en ontmoet vele gevaarlijke dieren, Pingwing lijkt geen genoeg te krijgen van zijn nieuwe leven. Alles is beter dan de Zuidpool, toch?

Het hoofdpersonage Pingwing is een kleine eigenwijze pinguïn met een groot gevoel voor avontuur. Hij wil nieuwe dingen ontdekken en de wijde wereld leren kennen net zoals ook vele kinderen dit willen op een bepaalde leeftijd. 

Pingwing is niet bang en gaat elke uitdaging aan. Toch slaat zijn fantasie soms een beetje op hol en beleeft hij de avonturen intenser dan ze eigenlijk zijn. Hij geniet met volle teugen van al het nieuwe dat hij ontdekt maar merkt toch ook dat hij een beetje last heeft van heimwee en de geborgenheid van zijn thuis.

Omdat het personage Pingwing zo nauw aansluit bij het doen en laten van jonge kinderen zullen vele jonge lezers en luisteraars zichzelf zonder twijfel herkennen in deze kleine pinguïn en genieten van zijn grappige belevingen. 

Het verhaal maar ook zeker de illustraties van Rick Meijer en Jade Van Der Zalm spreken jonge kinderen zonder twijfel aan. Ze zijn grappig en kleurrijk en beelden het hele verhaal uit. Zelfs zonder het lezen von de tekst is het meteen duidelijk waar Pingwing over gaat en hoe het hoofdpersonage zich voelt.

Dit was voor mij een eerste kennismaking met een boekje van Rick Meijer en Jade Van Der Zalm maar Pingwing kon mij zeker bekoren. Zowel het thema als het hele verhaal zijn erg mooi en aansprekend voor jong en oud.

Dit boek krijgt van mij 4 hartjes. Pingwing is een grappig en aansprekend personage waarin vele jonge lezers zich kunnen herkennen. Hij is een grote avonturier met een klein hartje waar je zonder twijfel van gaat houden. Rick Meijer en Jade Van Der Zalm schreven samen een mooi prentenboek waar vele kinderen plezier aan zullen beleven.

Recensie: Pingwing - Rick Meijer

Pingwing

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Een lief, warm prentenboek over familie, heimwee en thuiskomen.

    Pingwing vindt het maar saai op de Zuidpool. Je doet als pinguïn eigenlijk niet veel meer dan de hele dag met je familie waggelen: het spannendste wat Pingwing ooit heeft meegemaakt, was het gesnurk van zijn oom Jos…
    Pingwing weet het dan ook zeker: hij wil weg, naar het zonnige zuiden. Hij belooft zijn vader en moeder dat hij iedere dag contact zal opnemen en hij vertrekt. Elke avond videobelt Pingwing naar huis en vertelt hij zijn ouders vol trots over de avonturen die hij die dag beleefd heeft. Over zijn tocht door de jungle bijvoorbeeld, en over hoe hij heeft gesurft op golven van wel zes neefjes en nichtjes hoog. Maar heeft Pingwing wel echt zo’n fijne vakantie? Anders dan hij verwacht had, mist hij zijn familie en zijn thuis heel erg…

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen