• onze waardering

Dreaming of the boy next door - Kristina Forest RECENSIE

Recensie: Dreaming of the boy next door - Kristina Forest

Dreaming of the boy next door van Kristina Forest door is een heerlijke Young Adult over de Afro-Amerikaanse ballerina Chloe en haar buurjongen Eli. Eli en Chloe kennen elkaar al van jongs af aan en ze hebben niet bepaald een goede relatie. Zo heeft Eli Chloe vroeger nogal gepest. Als Chloe op een dag wegvlucht uit de armen van haar strenge moeder, wil ze met de auto naar New York rijden om daar een balletauditie te doen. Haar droom: ooit een professioneel ballerina worden. Op de dag van vertrek komt ze Eli tegen die haar wil verlinken bij haar moeder, of ze moet hem een lift geven. Samen - met de stinkende hond van Eli - vertrekken ze op een roadtrip.

Dreaming of the boy next door is een prachtig verhaal over het verleden, verdriet en liefde. Zo zijn er duidelijk twee hoofdpersonages en je volgt vanuit Chloe de roadtrip, maar leert de problemen van haar en Eli kennen. Ze hebben een vreselijk verleden samen, maar dat wordt overschaduwd door grote tegenvallers in het leven. Zo is de vader van Chloe overleden aan een auto-ongeluk. De paniek dat Chloe zo'n afstand moet rijden is dan ook voelbaar en erg mooi neergezet. 

Samen brengen Eli en Chloe noodgedwongen veel tijd met elkaar door in de auto en ze leren meer en meer over elkaar. Ook hebben ze het over de dingen die vroeger tussen hen gebeurd zijn. Er zit een enorm mooie boodschap achter: mensen gedragen zich altijd vanuit een onderliggende gedachte. 

De magische schrijfstijl vanuit het ik-perspectief van Kristina Forest, zorgt ervoor dat je je helemaal in Chloe kunt verplaatsen. Zo komt ook goed de afkeer van haar naar Eli naar voren en de vreselijke dingen die hij haar heeft aangedaan. Een van die dingen is dat ze nog steeds een zichtbare litteken heeft op haar arm, omdat hij zei dat hij iets in de bosjes had laten vallen en dat zij van hem moest oprapen. Later bleek hij dat gewoon in zijn hand te hebben. Deze flashbacks zijn erg confronterend en je voelt de schaamte van Chloe op dat moment.

Wat het verhaal in Dreaming of the boy next door compleet maakt is dat Chloe en Eli ondanks hun problemen met elkaar, toch naar elkaar blijven toegroeien. Dat maakt Dreaming of the boy next door een verhaal van vergeving en een hartverwarmend, prachtig geheel waarin je ook helaas geconfronteerd wordt met Chloe en haar donkere huidskleur én hier zeker niet overal goed mee om wordt gegaan.

Recensie: Dreaming of the boy next door - Kristina Forest

Dreaming of the boy next door

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Sprankelende YA-roman over een Afro-Amerikaanse ballerina en een onverwachte roadtrip (15+).

    Chloe wil auditie doen voor een balletacademie in New York, maar haar moeder verbiedt haar te gaan. Chloe gaat stiekem toch. Maar dan duikt haar buurjongen (en voormalige crush) Eli op. Als Chloe hem geen lift geeft, verlinkt hij haar bij haar moeder. Noodgedwongen neemt Chloe Eli (en zijn stinkende hond) mee. Dit is het begin van een onvergetelijke roadtrip die alles zal veranderen…

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen