• onze waardering

Heartland: Na de storm & Alleen verder - Lauren Brooke RECENSIE

Recensie: Heartland: Na de storm & Alleen verder - Lauren Brooke

Deze omnibus is een heruitgave en omvat twee delen: Na de storm en Alleen verder.

Heartland is een paardenranch. We maken er kennis met de vijftienjarige Amy Fleming en haar moeder Marion. Ze vangen mishandelde paarden op of paarden die een ongeluk hebben gekregen. Ook moeilijk te temmen paarden en angstige paarden zijn er welkom. Amy en haar moeder vangen ze met heel veel liefde op. Haar moeder heeft een speciale gave om met paarden om te gaan, ze is als het ware een 'paardenfluisteraar'.

Op een dag ontdekt Amy een paard in een verlaten stal en ze praat haar moeder om dit paard te gaan halen tijdens een verschrikkelijke storm.

Maar de storm heeft verschrikkelijke gevolgen...

De twee delen Na de storm en Alleen verder lezen als een trein! 

Tijdens het eerste deel maak je kennis met Amy en haar moeder, haar zus Lou en haar opa. Je merkt meteen de liefde die ze allen hebben voor paarden. Lauren Brooke, de auteur, groeide zelf ook op met paarden en heeft bovendien ook zelf een paard. Zij kan deze paardenliefde zeer mooi verwoorden. Ook leuk om met allerlei benamingen kennis te maken die met paarden te maken hebben, bv. join-up, longeren,... 

In Na de storm en Alleen verder wordt de tekst in makkelijk te lezen zinnen aangeboden waardoor je zeer vlot leest! Het is best wel een dikke omnibus, maar door het boeiende verhaal zelf wil je als lezer verder blijven lezen.

Je kan je als lezer heel goed inleven in het verhaal en de paardenliefde die men tracht over te brengen. Ook wordt het omgaan met de vaak mishandelde en angstige paarden zeer mooi weergegeven. Hoe je een paard tracht te behandelen, wat je zeker niet mag doen, wat juist wel...

In het tweede deel Alleen verder kan je verder lezen hoe Amy met het tragische ongeluk omgaat en wat er met Heartland zal gebeuren. Ook het schuldgevoel dat Amy met zich meedraagt, komt vaak aan bod. Bovendien maakt de moeilijke relatie met haar zus, het leven op Heartland niet makkelijk!

Deze omnibus gaat verder dan alleen maar het paardenthema, het gaat ook over pijn, verlies en rouw en hoe hiermee om te gaan, de haat-liefdesrelatie tussen zussen, vriendschap, liefde, familie. Het verhaal wordt ook geleidelijk aan opgebouwd en er zit ook een vleugje spanning in. Als lezer kan je je helemaal inleven in het verhaal. En dat maakt deze omnibus, en de andere delen in deze serie, zo krachtig!

De tragische gebeurtenis maakt Amy ook sterker, ze is vastbesloten om voor Heartland te vechten. Je merkt de mooie vooruitgang die ze maakt doorheen het boek. Als lezer ben je hier zeer nauw bij betrokken, het is alsof je zelf ook op de ranch staat!

De prachtige cover, waar een mooi zwart paard op te zien is, zal lezers zeker aantrekken.

Paardenliefhebbers vanaf 10 jaar zullen van deze omnibus met de verhalen Na de storm en Alleen verder houden en door het verhaal ontroerd worden. Beslist een aanrader!

Recensie: Heartland: Na de storm & Alleen verder - Lauren Brooke

Paardenranch Heartland - Heartland. Alleen verder & Na de storm

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Heartland is een paardenboerderij in de heuvels van Virginia. Met veel liefde vangen Amy en haar familie er bange en mishandelde paarden op, zodat ze kunnen genezen van hun littekens uit het verleden en hun vertrouwen in mensen weer terugkrijgen. Amy's moeder heeft een speciale gave om contact te krijgen met angstige en wilde paarden en ze af te richten. Amy is zelf ook gek op paarden en probeert zo veel mogelijk van haar moeder te leren. Dan verandert alles door een tragisch ongeluk. Amy blijft wanhopig achter. Ze heeft nauwelijks ervaring en de enige logische oplossing lijkt om Heartland te sluiten. Maar dat wil Amy niet laten gebeuren…

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen