• onze waardering

Graag gedaan, Noni Blake - Claire Christian RECENSIE

Recensie: Graag gedaan, Noni Blake - Claire Christian

De 36-jarige Noni Blake weet totaal niet wat ze met haar leven aan moet nu ze na een relatie van 9 jaar er alleen voor komt te staan. 9 jaar lang was ze dé vriendin van Joan, maar zelfs na anderhalf jaar weet ze niet wie ze zonder haar grote liefde is. Na een avondje met haar beste vriend - en behoorlijk wat glazen wijn - besluit ze op zoek te gaan naar wat haar gelukkig maakt. Ze reist daarom af naar Europa om eindelijk eens aandacht te besteden aan haarzelf. Er volgt een zoektocht naar haar eigen geluk, genieten en seks. Maar dan leert ze Beau kennen. Kan Noni zich al weer openstellen voor de liefde?

Claire Christian zuigt je direct in haar heerlijke schrijfstijl, die fijn is omdat je door de tekst heen vliegt en je meteen onderdompelt in het leven van Noni. Door haar ogen zie je wat ze meemaakt. Ze is erg menselijk, waardoor je het gevoel hebt haar compleet te begrijpen. Ze twijfelt aan zichzelf en is onzeker en zoekt naar wie ze zelf is. De twijfel over haar leven is herkenbaar voor iedereen. Het fijne aan Noni als personage is dat ze  niet zeurt, ondanks dat ze toch echt worstelt met zichzelf en het leven. 

Op de kaft vind je een vergelijking met Eat, Pray, Love. Iedereen die dat verhaal fantastisch vindt, zal zeker blij zijn met Graag gedaan, Noni Blake. Helemaal kloppend is dan ook dat het eenzelfde soort verhaal is, maar dan een een modern jasje is gegoten. Want ja, Noni is open over haar seksuele geaardheid en de bedpartners die ze heeft. Ze geniet duidelijk in de zoektocht naar zichzelf en de vrijblijvende, losse seks. Ze doet aan yoga (compleet naakt!) en probeert spacecake. Eat, Pray, Love à la 2021 dus.

Graag gedaan, Noni Blake neemt je mee in de queercommunity en geeft je een totaal nieuw beeld van de wereld. Noni bewijst dat er deuren voor je opengaan, als je open minded bent en openstaat om jezelf van binnen en buiten te leren kennen. Haar verhaal en de pijn en verdriet die ze heeft om Joan, komen terug en de kracht is dat Claire Christian laat zien dat ze beetje bij beetje geneest en tot zichzelf komt.

Graag gedaan, Noni Blake is een prachtig verhaal met veel positiviteit over de zoektocht naar jezelf en een wereld die openstaat, zolang je jezelf er compleet aan overgeeft. Noni Blake laat je lachen, genieten én sleept je mee in haar leven.

Recensie: Graag gedaan, Noni Blake - Claire Christian

Graag gedaan, Noni Blake

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Noni Blake is 36 en haar leven is tot stilstand gekomen sinds haar relatie van 9 jaar is geëindigd. Tijd voor een nieuw plan: een reis naar Europa, op zoek naar wat – en wie – háár gelukkig maakt.

  Noni Blake heeft besloten dat ze niet de rest van haar leven stil kan blijven staan. Sinds haar relatie met Joan na negen jaar op de klippen gelopen is, weet ze niet wat ze met zichzelf aan moet – en dat was anderhalf jaar geleden... Een avond met haar beste vriend (en een aantal glazen wijn) later heeft ze een plan: een reis naar Europa, op zoek naar wat – en wie – háár gelukkig maakt. Noni Blake gaat eindelijk tijd, aandacht en liefde besteden aan de persoon die al haar hele leven op de tweede plek komt: zichzelf.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Deze films en series worden in april van Netflix verwijderd

 • Winnen: 5x Vloek van vuur en schaduw van Emmy van Ruijven

 • Wondervrouwen - Stephanie Schuster

 • 10 redenen waarom Michael B. Jordan een lekker ding is

 • YA vervolg delen in 2023

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen