• onze waardering

BBQ recepten voor op de Kamado - Julius Jaspers RECENSIE

Recensie: BBQ recepten voor op de Kamado - Julius Jaspers

Regelmatig verschijnen er barbecueboeken van Julius Jaspers en op het moment dat ik deze recensie voor BBQ recepten voor op de Kamado schrijf is er al weer een nieuw boek verschenen: De BBQ atlas. In de inleiding van BBQ recepten voor op de Kamado schrijft Julius Jaspers al dat het geen nieuwe recepten zijn, maar een verzameling uit eerder verschenen werk. Heb je dus al de BBQ bijbel óf Het complete BBQ boek in je bezit, dan zou ik zeker dit boek niet aanschaffen omdat het dan veel doublures oplevert. Hoe vaak kan je een recept blijven herhalen wanneer zelfs het inleidende praatje identiek is?

Laten we dat los, dan is BBQ recepten voor op de Kamado een prima boek. Zelf ben ik een fan van de recepten van Julius Jaspers. Ze zijn goed maakbaar, ook voor de beginnende grillmaster, ingrediënten zijn goed verkrijgbaar, de uitleg is helder en het resultaat is over het algemeen heerlijk! Ook ik heb sinds dit jaar een Kamado en in mijn omgeving hoor ik steeds vaker dat mensen een kamado hebben of overwegen er één aan te schaffen. Geen gekke keuze dus om hier een apart kookboek aan te wijden. De eerste 20 pagina's bevatten dan ook nuttige informatie voor de beginnende kamado specialist.

De recepten zijn logisch ingedeeld in groente, vis, gevogelte, diverse soorten vlees en brood. Daarna is er aandacht voor sides, zoet, sauzen (uiteraard!) en een enkele rub en glaze.

Uiteraard zijn recepten er om te maken. Dat deed ik dan ook. Picana staat er om bekend dat het heerlijk is wanneer bereid op de Kamado. Dat doe ik dan ook regelmatig en deze keer gebruikte ik het recept met citroen en rozemarijn uit BBQ recepten voor op de Kamado. Rozemarijn komt bovendien uit mijn eigen tuin. Dat het lekker zou zijn wisten we natuurlijk vooraf al. Ik gaf er ook nog de klassieke barbecuesaus bij en gebakken krielaardappel, ook van de kamado.

Een tweede gerecht waren Thaise kippendijen, al gebruikte ik kippenbouten, simpelweg omdat ik die in mijn koelkast had! Belangrijk is het dan om in ieder geval de kerntemperatuur van 72 graden voor kip in de gaten te houden. Mogelijk dat de bereiding immers wat langer werd. Uiteraard ook hiervan weer heerlijk gegeten. Barbecueën, of eigenlijk is het meer dan dat, op de kamado is sowieso een aanrader en de investering meer dan waard. Heb je nog niet één van de andere boeken van Julius Jaspers dan is BBQ recepten voor op de kamado een goed begin. Ondertussen spreek ik de hoop uit dat het volgende boek van Julius Jaspers méér nieuwe recepten bevat.

Recensie: BBQ recepten voor op de Kamado - Julius Jaspers

BBQ recepten voor op de kamado

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  BBQ recepten voor op de kamado

  In dit boek staan meer dan 100 BBQ-recepten voor op een kamado. Een kamado is een keramische BBQ met deksel. Hierdoor werkt het als een oven en kun je er de temperatuur perfect mee regelen. Een kamado is geschikt voor slowcooking en om te grillen, bakken en stomen. Julius neemt je aan de hand en leert je alle technieken en de lekkerste gerechten maken!

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De terugkeer van de tovenares - Chris Colfer

 • Een zee van tijd - Eva Nagelkerke

 • Recensie: Jurassic World: Dominion

 • Maxton Hall College - Mona Kasten

 • Kruiden kweken koken - Kruiden Claus en Michiel van Colenberghe

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen