• onze waardering

Het truitje van Tsuki - Susie Oh RECENSIE

Recensie: Het truitje van Tsuki - Susie Oh

Op een dag komt er een pakje toe voor Tsuki. In de doos zit een prachtige blauwgroene trui speciaal voor Tsuki. Hij is nog wat groot maar daar vind mama al snel een oplossing voor.

Tsuki is zo trots op haar nieuwe truitje en wil deze dan ook tonen aan haar vriendjes op school. Maar plots gaat er iets mis en zit er een groot gat in haar truitje. Tsuki is ontroostbaar maar gelukkig hebben haar vriendjes wel enkele goede ideeën om het truitje weer te herstellen...

Tsuki is een schattig meisje van zo'n drie jaar dat weet wat ze wil. Ze is erg slim en zelfstandig maar af en toe heeft ze toch nog wat hulp nodig. Zo ook met het probleem van het gat in haar truitje. Samen met haar vriendjes zoekt ze naar de meest creatieve oplossingen om het gat te dichten.

In Het truitje van Tsuki beschrijft Sussie Oh op een erg realistische manier het doen en denken van jonge kleuters. De gevoelens die loskomen Tsuki wanneer ze het gat ontdekt en de grappige oplossingen van haar vriendjes passen volledig in de belevingswereld van driejarige kinderen.

Kinderen van die leeftijd willen ook graag zelfstandig zijn en zo ook Tsuki. Ze voelt zich immers al groot en wil absoluut haar nieuwe truitje dragen, ook al is ze hier nog veel te klein voor. Gelukkig helpt mama haar bij het oplossen van deze problemen.

Niet alleen de belevingswereld van Tsuki past bij die van jonge kleuters. Ook de manier van schrijven en de mooie illustraties van Sussie Oh sluiten perfect aan bij deze leeftijd. Voor Het truitje van Tsuki koos ze voor eenvoudige illustraties in heldere kleuren. Jonge kinderen begrijpen het verhaal aan de hand van de prenten en kunnen ook duidelijk de emoties van de personages hun gezicht aflezen. De personages in het verhaal hebben trouwens verschillende nationaliteiten waardoor het boekje diversiteit ook nog eens op een positieve manier onder ogen brengt. 

Al deze elementen vormen Het truitje van Tsuki tot een erg mooi prentenboek met een hoofdpersonage dat je meteen in je hart sluit. Haar belevenis en de lieve acties van haar vriendjes zijn erg aandoenlijk en laten je vaak glimlachen tijdens het lezen. Dit prentenboek laat je echt genieten.

Dit boek krijgt van mij 5 hartjes. Het is vertederend, grappig en erg aansprekend voor jong en oud. Susie Oh laat je genieten van het personage Suki en het avontuur met haar truitje. Ik ben er zeker van dat Het truitje van Suki geliefd zal zijn bij vele kleuters.

Recensie: Het truitje van Tsuki - Susie Oh

Het truitje van Tsuki

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Een grappig boekje over zelf je probleempjes oplossen. En over hulp krijgen van mama. Voor iedereen vanaf 3 jaar. 

    Helemaal nieuw! Het nieuwe truitje van Tsuki is nog wat groot, maar het staat haar prachtig. Tot er een draadje loskomt... Tsuki en haar vrienden bedenken van alles om haar trui weer te maken. 

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen