• onze waardering

Smash - Margje Woodrow RECENSIE

Recensie: Smash - Margje Woodrow

De avond voordat Luna en Tamar op vakantie zullen gaan naar Terschelling nemen ze contact op met een medium. Zij waarschuwt de vriendinnen, dat ze beter niet op vakantie kunnen gaan omdat iemand uit hun vriendengroep dodelijk karma zou hebben. Dat hadden ze niet verwacht, ze wilde gewoon even checken hoe het met hun liefdesleven zou verlopen, en besluiten toch op vakantie te gaan. Eenmaal op Terschelling aangekomen gebeuren er toch een aantal vreemde dingen, en zijn er wat spanningen in de groep. Net voordat ze op vakantie gingen heeft hun vriend Dani een ongeluk gehad, heeft het daar misschien ook iets mee te maken? Wanneer Luna steeds een mysterieuze stem hoort en Ilan maar raar doet, stijgt de spanning... Hoe loopt dit af? 

Smash is de nieuwe spannende jeugdthriller van Margje Woodrow. Margje Woodrow weet precies hoe ze het leven van deze tieners vast moet leggen en schept daarmee een enorm spannende thriller waarvan de jeugdige lezer zeker zal smullen! 

Doordat de proloog en de stukken van de mysterieuze stem gedrukt zijn op zwarte pagina's  wordt het verhaal ook vanuit het 'daderperspectief' verteld en dat geeft een extra dimensie. Je vraagt je steeds af wie deze persoon toch zal zijn. Verder is Smash geschreven vanuit meerdere perspectieven en dat geeft je een inkijkje in de vriendengroep van Luna en Ilan.  

Luna is een leuke meid met veel vriendinnen. De andere meiden vinden haar aardig en samen met Tamar en Sietske vormen ze een hechte vriendinnengroep. Na het ongeluk van Dani is zijn zus, Malika, ook steeds vaker samen met de meiden. Dat vindt Luna niet altijd even leuk en dat zorgt wel voor wat spanning. Daarnaast lees je ook een groot stuk in Smash vanuit het perspectief van de andere hoofdpersoon Ilan. Door de dialogen tussen de vrienden, maar ook doordat je kunt lezen hoe Ilan denkt voel je echt met hem mee. Margje Woodrow heeft een typische vriendengroep weten neer te zetten waar menig tiener zich in zou kunnen verplaatsen. Op een mooie manier heeft ze verschillen tussen de jongeren kunnen samenbrengen.  

Vanaf het begin zit er veel vaart in het verhaal. Smash bestaat uit korte hoofdstukken, wat er voor zorgt dat het makkelijk leest. Woodrow heeft gebruik gemaakt van korte dialogen en haar taalgebruik is passend bij de doelgroep. Ook de verschillende perspectieven maken het verhaal extra spannend. Door te starten met de proloog vanuit een derde, mysterieuze, persoon zit je meteen op het puntje van je stoel. Door de beeldende schrijfstijl voel je je onderdeel van het verhaal en kun je haast niet wachten op een ontknoping. 

Met Smash heeft Margje Woodrow wederom een enorm spannende jeugdtrhirller geschreven die de spanning tot de laatste bladzijde vasthoudt. Zoals op de kaft staat is Smash verpletterend spannend en een dikke aanrader als je weg bent van een echte jeugdthriller!  

Recensie: Smash - Margje Woodrow

Smash

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Smash is een actuele en bloedstollende jeugdthriller van Margje Woodrow, voor fans van Mel Wallis de Vries en Cis Meijer. Voor stoere jongens en meiden vanaf 13 jaar. Met POLITIE NIET BETREDEN-elastiek.
  Luna gaat met haar vrienden naar een populaire jongerencamping op Terschelling. Ze willen feesten en relaxen. Op de avond voor vertrek zoeken ze via Zoom contact met een medium. Voor de grap laten ze de ene na de andere foto lezen. De stemming verkilt als ze een akelige waarschuwing krijgen: ‘Blijf thuis! Een van jullie heeft dodelijk karma…’ De spanningen in de groep lopen op. Moeten ze dit serieus nemen? Wie kan het zijn? Durven ze nog wel te gaan? Zijn ze met en voor elkaar wel veilig?

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Een vriendschap - Silvia Avallone

 • Voor het donker thuis - Riley Sager

 • Wallbanger - Alice Clayton

 • Ik hoor wat je zegt - Heather Morris

 • Trailer The Princess Switch 3 onthuld door Netflix

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen