• onze waardering

Zenparents - Ine Maes RECENSIE

Recensie: Zenparents - Ine Maes

Zenparents is een handboek voor yoga, meditatie en self-care voor drukbezette ouders. Ine Maes geeft in haar boek achtergrondinfo en praktische tips om in balans te blijven in een druk bestaan, al dan niet met kinderen.

De inhoud van Zenparents is eenvoudig en duidelijk: achtergrondinfo over yoga en meditatie en wat het voor je kan doen. Dit aangevuld met praktische tips over het uitvoeren maar ook hoe het in te passen in je leefstijl. De info is verdeeld over logisch ingedeelde hoofdstukken waarin Ine Maes je vanuit een mindset vanaf naast de mat leidt naar een dagelijkse yoga en meditatieroutine. Zo kun je zelf in kleine stappen meer balans creëren in je leven, op je eigen tempo. Extra fijn is dat Ine Maes goed uitlegt hoe balans in elkaar zit en waarom je er behoefte aan hebt en waarom het zo belangrijk is.

De schrijfstijl van Ine Maes is toegankelijk en gemakkelijk te volgen. De eenvoud waarmee alles beschreven staat in Zenparents is erg aangenaam en zorgt meteen voor een bepaalde rust tijdens het lezen. Perfecte stijl voor een handboek om meer rust in je leven te creëren. Belangrijke informatie wordt regelmatig herhaald zonder dat het storend is. Verschillende ademhalingsoefeningen, meditaties en yogaroutines worden duidelijk stap voor stap uitgelegd. Bij elke oefening staat duidelijk aangegeven hoe ingewikkeld de oefening is en waarbij het je kan helpen. Bij de yogaposes staan alternatieven aangegeven voor de moeilijkste houdingen. Dit maakt de drempel om te beginnen erg laag, je kunt het op elk moment doen want je bent niet gebonden aan lesmomenten en je hoeft de deur niet uit.

Het enige dat wat storend is in Zenparents is de aanname dat iedereen dagelijks tijd voor yoga kan maken en dat je deze keuze zelf in de hand hebt. Terwijl dit niet voor iedereen zo voelt en dan kan deze aanname voor wat irritatie bij de lezer zorgen. Gelukkig zijn er ook kleinere oefeningen die wat gemakkelijker in te passen zijn.  Een ander mogelijk nadeel is dat je om de oefeningen goed uit te voeren wel enige bekendheid met yoga nodig hebt, hoe goed de oefeningen ook staan omschreven.

Samengevat is Zenparents een fijn boek wat echter wel voor een beperkt publiek aantrekkelijk is. Vooral lezers die al affiniteit hebben met yoga en meditatie zullen dit boek waarderen en kunnen toepassen.

Recensie: Zenparents - Ine Maes

Mama Baas - Zenparents

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    In de chaos van het werk, de kinderen, het huishouden en je partner, is het soms moeilijk om aan jezelf te denken als ouder. Maar door voor jezelf te zorgen, zorg je onrechtstreeks ook voor je kinderen.

    Met Zenparents bezorgt Ine Maes je een praktisch handboek voor drukbezette ouders. Ze geeft je concrete handvaten om elke dag, ook al is het maar 5 minuten, een momentje voor jezelf in te plannen. Door concrete self-care tips, introspectie, meditatie en ogasenquences leer je rustmomentjes in te plannen in het vaak hectische leven als ouder.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen