• onze waardering

Wreed spel - Angela Marsons RECENSIE

Recensie: Wreed spel - Angela Marsons

In dit tweede deel met rechercheur Kim Stone in de hoofdrol krijgt haar team met enkele vreselijke zaken te maken. Een veroordeelde verkrachter wordt vermoord, slachtoffers worden mentaal omgevormd tot daders en een gruwelijke zaak rond kindermisbruik raakt alle rechercheurs diep. Wreed spel is een rollercoaster die je geen moment loslaat.

Het eerste deel in de serie rond hoofdpersonage Kim Stone was onmiddellijk een schot in de roos en met dit tweede boek maakte Angela Marsons de verwachtingen opnieuw waar. Haar schrijfstijl en de manier om het verhaal goed op te bouwen zijn heel sterk en sleuren je vanaf de eerste pagina's mee doorheen het boek. De korte hoofdstukken lezen heel aangenaam en Angela Marsons weet zowel de spanning als informatie in het boek goed te doseren. Zo moet je als lezer nooit lang wachten op antwoorden maar blijf je toch ook nieuwsgierig naar de volledige afloop van het verhaal.

In Wreed spel leren we rechercheur Kim Stone heel wat beter kennen. In het eerste boek bleek al dat ze een zwaar verleden achter de rug had wat haar sociale vaardigheden sterk beperkte. Door haar persoonlijke betrokkenheid bij de politiezaken komen we in dit tweede boek meer te weten over wat er vroeger juist gebeurde. Kim Stone blijft nog steeds deels mysterieus en dat maakt zeker nieuwsgierig naar meer boeken met haar in de hoofdrol. Maar in dit tweede boek gaat deze sterke rechercheur nog meer aanspreken.

De personages werden in Wreed spel ook heel sterk neergezet. Het politieteam bestaat uit een beperkt aantal leden en er wordt van elk van hen een kort en duidelijk beeld geschetst. Ook de andere personages die aan bod komen blijven bij door de duidelijke en bondige omschrijvingen. Dit boek is zeker losstaand te lezen en het is niet nodig om de personages eerst te leren kennen via het eerste deel uit de serie. Maar het is wel een aanrader aangezien ook het eerste boek een heel goede thriller is.

Wreed spel is zonder twijfel een sterk tweede deel van een knappe serie thrillers dat al snel doet verlangen naar meer boeken. De verschillende verhaallijnen die Kim Stone en haar team onderzoeken worden mooi en duidelijk uitgewerkt. Angela Marsons slaagt er ook in om de lezer geleidelijk aan wat meer achtergrondinformatie te bezorgen over enkele psychische stoornissen die aan bod komen, en het is duidelijk dat ze hier veel onderzoek naar gedaan heeft. Alles wordt heel helder verteld en grijpt je echt aan. De vaart waarmee het boek geschreven is zorgt ook voor een heel aangename leeservaring.

Wreed spel is een sterk tweede deel in de serie rond rechercheur Kim Stone. Zowel het verhaal als de personages werden goed uitgewerkt en de korte hoofdstukken laten je door het boek vliegen. Nu is het alleen nog wachten op het verschijnen van een nieuw deel in deze thrillerserie!

Recensie: Wreed spel - Angela Marsons

Kim Stone 2 - Wreed spel

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Voor de fans van M.J. Arlidge, Robert Bryndza en Val McDermid

  ‘Je voelt zijn huid weer tegen de jouwe, maar deze keer is het op jouw voorwaarden. Je ziet bloed vloeien en je weet dat hij geen macht meer over je heeft. Je neemt de controle terug, je lot weer in eigen handen, je licht! Het mes stoot met gemak in zijn buik en doorkruist vlees, spieren en pulserende organen. ‘Geef het me, smeerlap. Geef hem me nou gewoon maar terug.’'

  Niet lang nadat hij zijn gevangenisstraf heeft uitgezeten, wordt een veroordeelde verkrachter vermoord en verminkt aangetroffen. Het blijft niet bij één lijk. Als er meer slachtoffers worden gevonden die op dezelfde gruwelijke wijze zijn omgebracht, vermoedt detective Kim Stone dat er een kwaadaardig genie bezig is. Het lijkt een pervers experiment waarbij slachtoffers van misdrijven worden aangemoedigd om de rollen om te draaien. Kim zal diep moeten graven om de waarheid boven tafel te krijgen, met het risico dat de genadeloze dader zijn aandacht verlegt naar Kim zelf.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Ollie de Viking - Adam Stower

 • Hart te huur – Diverse auteurs

 • Het Park – Magnus Weightman

 • De dochter die goed wilde doen - Corine Hartman

 • Sensation Island - Thysia Huisman

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen