• onze waardering

Tokio voor altijd - Emiko Jean RECENSIE

Recensie: Tokio voor altijd - Emiko Jean

Izzy weet niet wie haar vader is. Ze heeft nog nooit wat van hem gehoord en haar moeder wil er weinig over kwijt. Samen met haar beste vriendin Noora gaat ze op onderzoek uit. De ontdekking laat niet lang op zich wachten; haar vader is de kroonprins van Japan! Het nieuws gaat als een lopend vuurtje als Izzy contact zoekt met een kennis van haar ouders. Een week later wordt ze gevraagd om naar het paleis in Japan te gaan, op verzoek van haar vader. De doorgewinterde Amerikaan heeft moeite met de Japanse gebruiken en de media zet de prinses niet in het beste licht. Izzy voelde zich nooit op haar gemak als een Japanner in een land met veel witte bewoners, zal Japan voelen als thuiskomen?

Tokio voor altijd is een modern prinsessenverhaal in een feministisch jasje. Als lezer ga je met Izzy op reis naar Japan. De deuren van de cultuur zwaaien open. Ook als je nog nooit in Tokio bent geweest zie je het door de ogen van Izzy, die voor het eerst mag proeven van de cultuur van haar voorouders. De naam Izzy is eigenlijk een bijnaam. Haar geboortenaam is Izumi, maar na een tijdje gaf ze de voorkeur aan Izzy om beter te passen bij de Amerikaanse bevolking.

Helaas valt ze in Japan snel buiten de boot. Ze kent de etiquette niet, verstaat de bewoners niet en wordt in het diepe gegooid bij haar koninklijke familie. Het blijft een luchtig YA-verhaal en het ver gezochte prinsessen deel klinkt niet uniek, maar Izumi's inzichten over haar identiteit zijn interessant. In Amerika ziet ze 'te' Aziatisch uit en in Japan snapt ze de omgangsvormen niet. Ze voelt zich daarom overal een buitenbeentje.

Die zoektocht naar wie ze is en waar ze vandaan komt is voor veel jongeren herkenbaar. Uitzoeken wie je bent is niet makkelijk, maar Izumi hoeft het niet alleen te doen. Ze ontrafelt haar dubbele afkomst terwijl ze, zoals zoveel jongeren, verliefd wordt. Haar bodyguard is ongeveer van haar leeftijd en het is al snel duidelijk dat tussen hun wat opbloeit. Allemaal heel lief, ideaal voor jongere lezers.

Tokio voor altijd is een mooi boek als je even op vakantie naar Japan wil. Daarnaast is het een hele mooie representatie voor jongeren met een lastige of misschien onduidelijke afkomst. Het is een comfortboek waar je zeker naar terug kan keren. Een romantisch YA-verhaal, niet alleen vanwege de knappe bodyguard, maar ook vanwege het land, de pas gevonden vader en de verschillende culturen.

Recensie: Tokio voor altijd - Emiko Jean

Tokio voor altijd

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Crazy Rich Asians meets The Princess Diaries in Tokio!

  Izzy heeft nooit het gevoel gehad dat ze ergens bij hoorde. Ze groeide op als Japans-Amerikaanse in Californië bij haar single moeder en wist niets over haar vader. Totdat ze een groot geheim ontdekt: haar vader is de kroonprins van Japan!

  Halsoverkop reist ze naar Japan om haar vader te ontmoeten en het land te ontdekken waarvan ze altijd al heeft gedroomd. Maar prinses zijn is zoveel meer dan baljurken en tiara’s. Ze krijgt ook te maken met achterbakse neven en nichten, hongerige pers, een knappe bodyguard en duizenden jaren aan tradities die ze als een gek moet leren.

  Izzy zit al snel gevangen tussen twee werelden en twee versies van zichzelf. Thuis was ze nooit Amerikaans genoeg, en in Japan moet ze bewijzen dat ze Japans genoeg is. Zal ze bezwijken onder het gewicht van de kroon of zal ze nog lang en gelukkig in haar sprookje kunnen leven?

  • Voor alle fans van Royals, Princess Diaries en de Selectie-serie

  • Alle tv- en filmverwijzingen van de early 2000s komen voorbij – smullen!

  • Ideale read met disclaimer: deze leg je niet meer weg

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Recensie: Venom: Let there be Carnage

 • Recensie: Pretty Smart - seizoen 1

 • Recensie: You - Seizoen 3

 • Centaur - Chris Polanen

 • Top 10 Dreamworks films die nog steeds geweldig zijn

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen