• onze waardering

Het Zijden Huis - Kayte Nunn RECENSIE

Recensie: Het Zijden Huis - Kayte Nunn

In Het Zijden Huis switch je van het heden naar het verleden. In het heden volg je Thea Rust: een Australische lerares die geschiedenis geeft. Ze komt terecht op een exclusieve school in Engeland. Het is eigenlijk niet meer va deze tijd, maar voor het eerst in 150 jaar mag er les gegeven worden aan meisjes. 14 meisjes vallen onder de jonge Thea die samen met haar in Het Zijden Huis wonen. Een plaats met een behoorlijk duistere geschiedenis. 

1768: Rowan gaat werken in Het Zijden Huis voor de handelaar Patrick Hollander. Deze man is gevaarlijk en houdt er duistere praktijken op na. Wat is er gebeurd in Het Zijden huis? En waarom voelt het na 150 jaar nog steeds alsof er nog een vreemde sfeer hangt?

Van het heden vlieg je naar het verleden waarin je twee verhaallijnen volgt: het verhaal over Het Zijden Huis van Patrick Hollander en het verhaal van zijdeontwerper Mary die haar stoffen aan Hollander verkoopt. In het heden volg je Thea. Thea is een personage waar je je direct als lezer contact meemaakt. Ze heeft zelf een behoorlijke geschiedenis en zet aan de andere kant van de wereld aan eerste voetstappen in een compleet nieuw leven. Prachtig is deze verhaallijnen dan ook. 

De nieuwsgierigheid van Thea, zorgt ervoor dat je zelf ook nieuwsgierig wordt naar het verleden van Het Zijden Huis. Zo ontdek je hoofdstuk na hoofdstuk meer. Het heden wordt afgewisseld met het verleden en zo ontstaat er veel spanning en blijft het erg boeiend om te lezen.

Af en toe is het echt spannend: Rowan heeft wat bovennatuurlijke krachten en ook de studenten van Thea houden zich bezig met hekserij en geesten. Zo is het advies om niet vlak voordat je gaat slapen Het Zijden Huis te lezen, als je niet wilt dromen over kwade geesten. 

Kijk je door de wereld van hekserij en bovennatuurlijke krachten heen, dan vind je een prachtig verhaal. Kayte Nunn heeft een heerlijke en mysterieuze schrijfstijl die je continu laat zorgen dat je gewoon verder moét lezen. 

De ontknoping is dan ook fantastisch. Vooral als je erachter komt, wat ervoor zorgt dat er een vreemde sfeer hangt in Het Zijden Huis. Kayte Nunn neemt je mee naar 1768 en het leven van dienstmeid Rowan, haar baas en zijn vrouw en de geheimen die zij voor elkaar verborgen houden. De drie verhaallijnen komen bij elkaar en vanaf dan is er vuurwerk.

Lees Het Zijden Huis van Kayte Nunn. Dit is een prachtige historische roman met een behoorlijk spannend tintje. Het verhaal en de geheimen vind je in ieder hoofdstuk en tot aan de laatste pagina kun je niet voorspellen wat er gebeurt is in 1768 in Het Zijden Huis.

Recensie: Het Zijden Huis - Kayte Nunn

Het Zijden Huis

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Weefgetouwen. Hekserij. Wonderen. Een spookachtige historische roman.

  Heden, Australische geschiedenislerares Thea Rust komt aan op een exclusieve kostschool op het Britse platteland. Voor het eerst in het 150-jarige bestaan van de school mag er lesgegeven worden aan een groep meisjes. Thea verblijft met hen in het Zijden Huis, een omgebouwde zijdefabriek met een donker en mysterieus verleden.

  1768, Rowan Caswell verlaat haar geboortedorp om te werken voor een zijdehandelaar. Ze belandt in een nieuwe maar gevaarlijke wereld.

  Mary-Louise Stephenson droomt ervan zijdeontwerper te worden, een baan meestal voorbehouden voor mannen. Haar verblijf in het Zijden Huis zal niet onopgemerkt blijven.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Mijn moeder heeft altijd gelijk - Lana Lux

 • De verhaaltjesboom - Marianne Busser & Ron Schröder

 • Koken met kinderen: Lekker veggie - De kookhoek

 • Een vriendschap - Silvia Avallone

 • Voor het donker thuis - Riley Sager

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen