• onze waardering

Mijn nacht met Vedder - Buddy Tegenbosch RECENSIE

Recensie: Mijn nacht met Vedder - Buddy Tegenbosch

Als de jonge Noor onverwachts haar vader verliest kan ze hier moeilijk mee om gaan en lijkt het alsof niemand in haar omgeving haar begrijpt. Tot ze contact krijgt met Vedder, die vervolgens midden in de nacht op haar kamerraam klopt om haar mee te nemen op een reis. Vedder, die op school nogal als een vreemde vogel wordt beschouwd lijkt haar volledig te begrijpen en helpt haar die nacht te beginnen aan de verwerking van het verlies, terwijl hij haar ook een kijkje geeft in zijn wereld.

In Mijn nacht met Vedder trekt Buddy Tegenbosch in de proloog al meteen je volle aandacht en sleept hij je verder naar de eerste hoofdstukken. Het boek begint open en met bijna een cliffhanger, er vallen veel gaten in de tijdlijn en je bent vanaf het eerste moment benieuwd waar het verhaal naar toe gaat. Vedder is de eerste hoofdstukken nog een onbegrijpelijke jongen. Waarom is hij zo gek om midden in de nacht op Noors raam te kloppen terwijl ze elkaar niet eens goed kennen? Gelukkig wordt het al snel duidelijk dat er meer achter Vedder zit. Zijn personage ontwikkelt zich goed, diepgaand en verdrietig en zijn uitspraken zullen nog wel even bij je blijven.

Daartegenover staat de jonge Noor en haar kun je eigenlijk vanaf het begin in je hart sluiten. Wat haar overkomt wens je niemand toe, en de liefde waarmee ze terugdenkt aan haar vader en de oprechtheid waarmee ze vertelt over hem en zijn verhalen zijn ontzettend bijzonder om te lezen. Dit is een verhaal om zelf ook verdrietig van te worden, want Buddy Tegenbosch laat je met zijn schrijfstijl de pijn van Noor voelen. Je kunt je helemaal inleven in Noor en haar verdriet.

De laatste paar hoofdstukken van Mijn nacht met Vedder komen echter al gauw in zicht. Je zult dit boekje in een paar uurtjes uit kunnen lezen, niet alleen doordat het een boek uit de XS-serie is, maar ook omdat het verhaal door de soepele schrijfstijl heel vlot doorleest. Aan het einde van dit boek wil je eigenlijk niets anders dan dat er nog een paar hoofdstukken achteraan zitten zodat je door kan lezen. Je wil de mysterieuze Vedder verder ontdekken en zeker zijn dat de lieve Noor een fijne afsluiting heeft en verder kan met haar leven.

Al met al is Mijn nacht met Vedder een bijzondere ervaring die je rechtstreeks in het diepe gooit en alle pijn en liefde regelrecht beschrijft. De vriendschap en vertrouwdheid tussen Noor en Vedder is bijzonder, iets wat Buddy Tegenbosch prachtig heeft neergezet. Dit boekje uit de XS-serie is zeker een aanrader wanneer je moeite hebt met langdradige verhalen, maar ook zeker voor de ervaren lezer een reis vol verdriet en de echt liefde tussen vader en dochter.

 

Recensie: Mijn nacht met Vedder - Buddy Tegenbosch

Best of YA XS - Mijn nacht met Vedder

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    ‘Ik wil ervoor zorgen dat ik niet vergeten word.’ Eigenlijk bedoelt Noor hiermee niet zichzelf, maar haar vader. is plotseling overleden en hoewel Noor hem ontzettend mist, merkt ze tot haar schrik dat ze soms een paar uur niet aan hem heeft gedacht. De angst om haar vader te vergeten wordt steeds groter. Dan klopt Vedder op haar slaapkamerraam. Hij neemt haar een nacht mee op zijn Harley en zorgt ervoor dat ze het verlies van haar vader letterlijk een plek kan geven. Mijn nacht met Vedder is het verhaal van twee jongeren die elkaar weten te vinden tijdens een nacht die ze nooit zullen vergeten.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen