• onze waardering

Ketokuur 2 - Pascale Naessens RECENSIE

Recensie: Ketokuur 2 - Pascale Naessens

In Ketokuur 2 gaat Pascalle Naessens verder in op thema's rond afvallen en alles daar omheen. Ze toont eerst de theorie en gaat hierna verder met de praktijk dankzij handige weekschema's en een verzameling van recepten.

Toch is het niet nodig om de kuur te volgen om voldoening te halen uit dit boek. De recepten zijn namelijk ook allemaal los te gebruiken en te combineren zoals je dit zelf wenst. De 75 lowcarbrecepten kunnen je zeker inspireren om een gezondere levensstijl aan te nemen.

In haar nieuwste boek, Ketokuur 2, begint Pascale Naessens met de basis van het keto-dieet. Ze toont in dit theoretische stuk wat de bedoeling is, hoe het juist in zijn werk gaat, waarom dit soort dieet werkt enzovoort. Ook geeft ze bijkomende info over intermittent fasting en over cholesterol in dit gedeelte van het boek.

Hierna gaat ze verder met de praktijk. Ze toont haar lezers een handig 14-daags schema waarmee je zelf op weg kan gevolgd door de bijhorende recepten voor deze twee weken en ook enkele extra recepten.

De recepten in Ketokuur 2 bestaan uit ontbijt, lunch, tussendoortjes, diner, desserts en gebak. Binnen elke categorie zijn er wel enkele recepten te vinden en deze kan je bereiden volgens het weekschema of gebruiken als losse recepten als aanvulling op je normale eetpatroon.

Ikzelf koos voor de laatste optie en besloot de recepten los te testen. Ik koos voor de heerlijke gebakken crème als dessert uit de extra recepten en de kokos ontbijtcake met blauwe bessen uit het weekmenu van week twee.

Heerlijke gebakken crème

Bij het zien van dit taartje moest ik spontaan denken aan een gezondere versie van een gebakken cheesecake. Hiervan zijn zowel mijn partner als ik grote fan dus dit was voor mij dan ook de reden om dit gezondere alternatief uit te testen.

Wat meteen opviel is dat Pascalle Naessens in dit gerecht werkt met een beperkt aantal ingrediënten en dat ook tijd een belangrijke rol speelt in dit recept. De ingrediënten voor dit taartje hadden wij standaard in huis en dankzij de duidelijke en eenvoudige uitleg kon het taartje al na 10 minuten in de oven.

Eens gebakken leek deze heerlijke gebakken crème sterk op de klassieke gebakken kaastaart zoals wij deze kennen. De taart was heel stevig en eenvoudig te snijden. Bij het proeven viel de gebakken crème erg in de smaak. De bodem vonden we zelf nogal droog en neutraal van smaak. Dit valt natuurlijk niet te vergelijken met de rijke (en ongezonde) bodem zoals wij die gewend zijn bij cheesecake. Over het algemeen vonden we dit recept best wel goed, en zeker de gebakken crème was heerlijk. Ik denk dat we de volgende keer de versie testen zonder bodem zoals Pascale Naessens deze aangeeft als variatie op het recept.

Kokos-ontbijtcake met blauwe bessen

Cake als ontbijt klonk voor mij als muziek in de oren. Als je zoals mij van gebak houdt dan kan je dit op elk moment van de dag eten. Toch hoef je je bij het eten van deze ontbijtcake niet schuldig te voelen. In dit recept voegt Pascale Naessens namelijk geen suiker toe aan het beslag waardoor de cake ook wel degelijk gezond is.

Net zoals bij het vorige recept heb je ook hier maar zo'n 10 minuten  werk aan de bereiding van het beslag en koos Pascale Naessens opnieuw voor eenvoudig te verkrijgen ingrediënten. Wanneer de cake in de oven staat moet je vooral veel geduld hebben want de keuken ruikt al snel heerlijk naar kokos en laat het water in de mond lopen.

Als de ontbijtcake klaar is laat je hem best nog wat afkoelen en daarna kan je hem lauwwarm eten. Omdat de cake geen suiker of zoetstof bevat moest ik even wennen aan de smaak. Toch vond ik dit zeker niet storend aangezien het recept ook bedoeld is als ontbijt en niet als dessert. De bessen geven de cake een friszoete toets en passen erg goed bij de kokossmaak. Deze kokos-ontbijtcake is wat mij betreft zeker een aanrader en zal hier nog vaker gemaakt worden.

Of je nu een volledige ketokuur wil volgen of niet, iedereen die een gezondere levensstijl wil aanmeten kan zonder twijfel aan de slag met Ketokuur 2. Pascale Naessens laat je kennis maken met haar gekende en nieuwe recepten en toont dat gezonde gerechten zeker ook lekker kunnen zijn. Wat mij betreft is Ketokuur 2 dan ook zeker een aanrader voor iedereen die gezonder wil gaan leven.

Dit boek krijgt van mij 4 hartjes. De uitleg van Pascale Naessens is eenvoudig en duidelijk. Voor mensen die interesse hebben in een keto dieet gaat ze verder in op de theorie en voor mensen die gewoon gezonder willen leven geeft ze de optie om meteen over te gaan tot de recepten. De duidelijke beschrijving en mooie foto's maken de recepten toegankelijk voor iedereen en zetten de lezers van Ketokuur 2 zeker aan tot het aanmeten van een gezondere levensstijl in de keuken.

Recensie: Ketokuur 2 - Pascale Naessens

Ketokuur 2

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    In Ketokuur 2 gaan Pascale Naessens en twee experts dieper in op de vragen waar mensen mee zitten als ze een ketogeen dieet volgen. Hoe en waarom werkt het? Prof. Hanno Pijl bespreekt uitvoerig Intermitterend vasten en time restricted eating. Dr William Cortvriendt gaat dieper in op het cholesterolverhaal: verhoogt een ketogeen dieet je cholesterol?

    Het ketogeen dieet wordt veelal gebruikt voor mensen met (veel) overgewicht, bij bepaalde gezondheidsklachten en ziekten, maar komt ook mensen zonder specifieke klachten ten goede.

    Voor Ketokuur 2 stelde Pascale een tweewekenkuur samen met ontbijt, lunch en avondmaal, waarbij de lezer kan uitbreiden met genoeg overheerlijke recepten voor een derde week.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen