• onze waardering

Een langzaam smeulend vuur - Paula Hawkins RECENSIE

Recensie: Een langzaam smeulend vuur - Paula Hawkins

Als op een woonboot in Londen het lichaam van Daniël wordt gevonden, lijken er drie vrouwelijke verdachten te zijn. De labiele Laura, die na een one-night stand is gezien bij de boot. Zijn ontroostbare tante Carla en de nieuwsgierige buurvrouw Miriam. De drie vrouwen kennen elkaar niet, maar hebben allemaal een relatie tot Daniël. Hoe lang kunnen ze hun geheimen bewaren? En hoe ver gaan de vrouwen voor gerechtigheid?

Wanneer je begint met lezen in Een langzaam smeulend vuur, duurt het even voor je in het verhaal zit. Er zijn namelijk nog een aantal personages die je leert kennen, naast Miriam, Laura en Carla. Het verhaal switcht snel tussen de personages, waardoor het even duurt voor je precies weet wie wie is en wat zijn of haar relatie is tot bijvoorbeeld Laura of Carla. Wel hebben alle personages op de een of andere manier een link met elkaar. Dit maakt je nieuwsgierig. Wat is de relatie tussen Miram, Laura, Carla en Daniël? De belangrijkste vraag is natuurlijk wie Daniël heeft vermoord, maar al snel komen er nog een aantal andere vragen en motieven naar voren.

Net als de titel, komt het verhaal van Een langzaam smeulend vuur, langzaam op gang. De connecties worden steeds duidelijker en je leert de personages steeds beter kennen. Hierdoor krijgt het verhaal toch een aantal onverwachte wendingen. Je leest het verhaal vanuit verschillende perspectieven, hierdoor blijf je nieuwsgierig naar de afloop en de dader van de moord op Daniël. Ook is het lastig om te vermoeden wie de dader is. Er zijn verschillende motieven, waardoor je aan het denken wordt gezet.

In Een langzaam smeulend vuur schrijft Paula Hawkins met een bepaalde psychologische diepgang. Je leert over de achtergrond van de personages, hun verleden en de gebeurtenissen die hebben bijgedragen aan hun huidige leven. Carla, Miriam en Laura hebben alle drie veel drama meegemaakt en zijn hierdoor op de een of andere manier aan elkaar verbonden. Ook het einde is niet voorspelbaar. Paula Hawkins heeft zeker goed nagedacht over het verhaal en het plot.

Het tempo past bij de titel van het boek: een langzaam, smeulend verhaal. Geen spannende thriller, maar een mysterieus verhaal waarbij je erg benieuwd bent naar de afloop.

Recensie: Een langzaam smeulend vuur - Paula Hawkins

Een langzaam smeulend vuur

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  De nieuwe thriller van de wereldwijde bestsellerauteur Paula Hawkins, die internationaal doorbrak met Het meisje in de trein.

  Kijk nu toch wat je hebt gedaan.

  Als op een woonboot in Londen het toegetakelde lichaam van een jonge man wordt gevonden, roept dit vragen op over drie verschillende vrouwen. De labiele Laura is, na een one-night stand met het slachtoffer, als laatste gezien bij de boot. Carla, zijn ontroostbare tante, heeft nog maar net iemand anders in haar familie begraven. En Miriam is de nieuwsgierige buurvrouw, zij heeft het lichaam gevonden maar is niet helemaal eerlijk geweest tegen de politie.
  Drie vrouwen die elkaar niet kennen, met elk een andere relatie tot de vermoorde jongen. Drie vrouwen die – om verschillende redenen – vol wrok zitten. Die, zich ervan bewust of niet, branden van verlangen om het onrecht dat hen is aangedaan te wreken. En waar het wraak betreft, kunnen ook goede mensen in staat zijn tot vreselijke dingen. Hoe ver zou elk van deze vrouwen gaan voor gerechtigheid? En hoe lang kunnen geheimen blijven smeulen voor ze exploderen?

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Mijn moeder heeft altijd gelijk - Lana Lux

 • De verhaaltjesboom - Marianne Busser & Ron Schröder

 • Koken met kinderen: Lekker veggie - De kookhoek

 • Een vriendschap - Silvia Avallone

 • Voor het donker thuis - Riley Sager

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen