• onze waardering

Het heerlijke herfstboek - Annemarie Bon en anderen RECENSIE

Recensie: Het heerlijke herfstboek - Annemarie Bon en anderen

De titel en de voorkant van het boek zeggen het al: een heerlijk herfstboek! De voorkant van het boek doet al herfstig aan: mooie herfstkleuren en afbeeldingen die jongere kinderen zeker aanspreken. Het heerlijke herfstboek is een verhalenbundel met 29 verhalen, versjes, gedichtjes en zelfs een zoekplaat over de herfst. Sommige verhalen zijn nog niet eerder verschenen, maar de meeste verhalen komen uit andere boeken.

Het leuke aan dit boek is dat er altijd wel een verhaal is wat bij het moment of het kind past. Langere verhalen, kortere verhalen of versjes en hoofdpersonen die aansluiten bij de belevingswereld van het kind. Daarnaast heeft elke auteur een eigen schrijfstijl en elke illustrator een eigen manier van illustreren. De ene illustraties zijn realistisch en met heldere kleuren, de andere abstracter met donkere kleuren. De illustraties passen goed bij de verhalen en spreken kinderen zeker aan.

Het eerste verhaal is goed gekozen als beginverhaal. In dit verhaal vertelt Herfst namelijk hoe de seizoenen aan hun namen zijn gekomen. De verhalen staan verder allemaal op zichzelf en kunnen dus goed los gelezen worden. Je hoeft de verhalen dan ook niet op volgorde te lezen en kunt dus prima een verhaal kiezen wat bij het moment of bij het kind past. Het ene verhaal heeft bijvoorbeeld makkelijker taalgebruik dan het andere verhaal of is korter. De verhalen passen wel allemaal perfect bij het thema herfst. Zo zijn er ook verhalen over Sint Maarten en dierendag.

Veel 'bekende' hoofdpersonen komen terug in Het heerlijke herfstboek. Zo komen Kolletje & Dirk, meester Max, de boze heks en Haas & Egel voorbij. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 4 jaar, maar ook zeker geschikt voor wat oudere kinderen om zelf te lezen of om voor te lezen. Ook niet alleen leuk voor thuis, maar ook voor op school ontzettend leuk om voor te lezen in de klas! 

Recensie: Het heerlijke herfstboek - Annemarie Bon en anderen

Het heerlijke herfstboek

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  In deze heerlijke dikke voorleesbundel vind je de allerleukste voorleesverhalen over de herfst. Over hoe de herfst haar kleuren kreeg, over een knorrig biggetje dat liever niet wil dat de dagen korter worden, over Bladermonster Bob, over Hond en Kat die dierendag vieren, over Zwier de Zevenslaper die geen zin heeft in zijn winterslaap en over Rani die nergens bang voor is... toch? En over nog veel en veel meer!
  Met verhalen van Annemarie Bon, Marianne Busser & Ron Schröder, Ruby Coene, Pieter Feller, Marjet Huiberts, Barbara Jurgens, Marloes Kemming, Hanna Kraan, Rindert Kromhout, Sjoerd Kuyper, Lucas van de Meerendonk, Elisabeth Mollema, Mirjam Oldenhave, Nienke Peeters, Cora Sakalli, Pamela Sharon, Manon Sikkel en Carry Slee.
  Met illustraties van Marieke ten Berge, Linda van den Berg, Marie-josé Bremer, Stefan Yamá Cab, Sarah van Dongen, Job van Gelder, Annemarie van Haeringen, ivan & ilia, Hanneke de Jager, Gertie Jaquet, Eefje Kuijl, Esther Leeuwrik, Michelle Leuveld, Mayon Middeljans, Nedda Nagel, Georgien Overwater, Natascha Stenvert, Marije Tolman en Marijn van de Wateren.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • The Mummy ster Brendan Fraser maakt graag nog een vervolg

 • Dit is waar de kinderen uit kerstfilms nu zijn

 • Dit is de release datum van Shadow and Bone seizoen 2 + eerste beelden

 • Genoeg gezegd – Karen Rose

 • Nee! Kerstklassieker The Holiday krijgt toch geen vervolg

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: Match

Zoek in artikelen