• onze waardering

De zoete verleiding van Emerald Cove - Holly Martin RECENSIE

Recensie: De zoete verleiding van Emerald Cove - Holly Martin

Deze keer neemt de laatste zus van Jewel Island, Skye, je mee in haar (liefdes)leven. Jesse en zij kennen elkaar al jaren: ze waren buren, goede vrienden én getrouwd. Toch zit ze met geknepen billen, als ze na jaren Jesse weer tegenkomt. Samen met haar zussen runt ze het familiehotel en op het kleine eilandje kan ze niet aan Jesse ontkomen. Alle gevoelens voor Jesse komen weer boven, maar Skye durft dit niet aan hem te vertellen. Laat ze uiteindelijk het verleden achter zich en stelt ze haar hart weer open voor Jesse? 

De zoete verleiding van Emerald Cove is het derde en laatste deel van de Zussen van de Jewel Island-serie.

Om maar gelijk met de deur in huis te vlakken: als je het eerste en tweede deel hebt gelezen, kun je veel van hetzelfde verwachten in het derde deel. Alle drie de zussen hebben problemen met mannen en zo deze keer ook Skye. Daardoor voelt het tijdens het lezen, alsof je af en toe wat deja-vu's krijgt, omdat de verhalen zo sterk op elkaar lijken. 

De zoete verleiding van Emerald Cove heeft een fijne schrijfstijl en Holly Martin schrijft gemakkelijk en direct. Daar ligt ook gelijk weer de valkuil, want door de schrijfstijl, voel je 'het' niet. De emoties blijven oppervlakkig en het draait juist om de problemen van Skye. Haar issues lijken daardoor wat zeurderig en je zou juist willen dat je haar struggles met Jesse herkent. Dit komt helaas niet over.

Ook is het verhaal vrij kort, waardoor de Skye en de beschadiging die ze heeft opgelopen, ineens van het een op andere moment lijkt te verdwijnen. Erg abrupt is dan ook dat ze zich meer en meer openstelt en dan volg je ineens haar leven die een totaal andere weg is ingeslagen. Zo eindigt ook De zoete verleiding van Emerald Cove erg zoetsappig en voorspelbaar. 

De zoete verleiding van Emerald Cove is een prima weglezertje, die je als tussendoortje leest. Verwacht alleen geen uitgewerkte personages en volle emoties. Holly Martin lijkt dit wat vluchtig opgeschreven te hebben en het lijkt qua opbouw een kopie van het vorige deel. 

Recensie: De zoete verleiding van Emerald Cove - Holly Martin

Zussen van Jewel Island 3 - De zoete verleiding van Emerald Cove

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Skye en Jesse in 'De zoete verleiding van Emerald Cove' van Holly Martin kennen elkaar al jaren: ze zijn buren geweest, beste vrienden en ze waren zelfs kort getrouwd. Het contact is al een tijdje verwaterd, maar nu Skye met haar zussen het familiehotel op Jewel Island runt, komt ze Jesse weer tegen. Skye wil hem eindelijk vertellen wat ze voor hem voelt, maar durft ze haar hart weer open te stellen voor Jesse? 'De zoete verleiding van Emerald Cove' is het derde en laatste deel van de heerlijke feelgood-serie De zussen van Jewel Island. Eerder verschenen in de serie 'Het familiehotel van Sapphire Bay' en 'Een gouden gloed over Ruby Falls'.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • 12x Supernatural feiten die je nog niet wist

 • Luister nu gratis Vijftig Tinten Grijs exclusief op Storytel

 • 15 verwijderde scènes uit Harry Potter die we hadden willen zien

 • De Hillel Codex - Emile Schrijver

 • Recensie: Encanto

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen