• onze waardering

Koken met kinderen: Lekker veggie - De kookhoek RECENSIE

Recensie: Koken met kinderen: Lekker veggie - De kookhoek

Met Koken met kinderen: Lekker veggie duikt De kookhoek samen met de jongste koks in de wereld van vegetarisch koken. Ze verzamelden eenvoudige recepten voor het ontbijt, tussendoortjes, de lunch, hoofdgerechten, snoep en lekkers en toetjes en taartjes en tonen dat vegetarische gerechten ook hip en lekker kunnen zijn.

Naast recepten deelt De kookhoek ook informatie over waar je eten vandaan komt. Je leert hoe bepaalde groenten en fruit groeien maar ook hoe bepaalde ingrediënten tot stand komen. Jonge koks vanaf 4 jaar ontdekken op een speelse en lekkere manier de vegetarische keuken.

Koken met kinderen: Lekker veggie is één van de eerste kookboeken van De kookhoek. Ze deelden al eerder kookfilmpjes via hun website en verzamelden nu voor het eerst hun vegetarische recepten in een kookboek voor kinderen vanaf 4 jaar.

Voor kinderen en hun ouders kunnen overgaan tot het echte koken begint De kookhoek hun boek Koken met kinderen: Lekker veggie met belangrijke informatie over hoe het boek juist werkt, welke apparaten en handelingen gevaarlijk kunnen zijn en waarbij dus zeker hulp nodig is van een volwassene, welke smaakmakers er zoal gebruikt worden, hoe gerechten bewaard kunnen worden, welke benodigdheden je zoal nodig hebt voor het bereiden van de recepten en enkele handige tips waar kinderen meteen mee aan de slag kunnen.

Aan het begin van elk hoofdstuk vind je nog enkele handige weetjes over de recepten of ingrediënten die gebruikt worden in het recept en worden kinderen ook uitgedaagd met een leuke challenge. Hierna volgen de recepten, deze zijn telkens vergezeld van een handige ingrediëntenlijst, stap-voor-stap instructies op kindermaat, een duidelijke foto en enkele handige tips of nuttige weetjes om mee aan de slag te gaan.

Hoewel Koken met kinderen: Lekker veggie geschreven werd voor kinderen vanaf 4 jaar is dit kookboek ongetwijfeld geschikt voor iedereen. De vegetarische recepten zijn erg origineel en kunnen zeker en vast zowel jong als oud bekoren. Zelf was ik erg benieuwd naar het recept voor de appeljam met rozijnen en de fruitcrumble met marshmallows.

Appeljam met rozijnen

Ik kende al vele gerechten waarin appel verwerkt werd maar van appeljam had ik nog nooit eerder gehoord. Toen ik las dat deze jam gemaakt werd van schillen en klokhuizen werd ik erg nieuwsgierig en wou ik het recept absoluut uittesten.

De stappen voor het maken van de appeljam zijn heel eenvoudig en zeker uitvoerbaar voor kinderen, eventueel onder begeleiding van hun ouders. Eens de ingrediënten gekookt zijn is het nog maar een kwestie van mixen en de rozijnen er onder te mengen. Omdat de jam vooral uit schillen bestaat heeft hij een iets taaiere structuur, toch vond ik dit zeker niet storend. Naast het feit dat dit recept vrij eenvoudig is, is het ook leuk dat het aantoont dat je zelfs met fruit "afval" dat je normaal gezien zou weggooien toch nog iets lekkers kan maken.

Fruitcrumble met marshmallows

De dagen worden kouder en korter en dan is er niets lekkerder dan een warme crumble. De fruitcrumble met marshmallows sprak me dan ook meteen aan en bij het zien van de foto liep het water mij spontaan in de mond. In tegenstelling tot een appelcrumble is een crumble met rode vruchten iets zuriger, de combinatie van marshmallows leek me dan ook erg lekker.

Het bereiden van de fruitcrumble met marshmallows bleek verrassend eenvoudig te zijn. Helaas verliezen rode vruchten wel meer vocht dan appels dus de crumble was wel wat natter. Bij het bakken zakte de crumble laag in het fruit waardoor het niet eenvoudig was om hem krokant te krijgen.

Toch was de smaak zeker wel geslaagd. Het zoete van de crumble en zurige van het fruit bleken de perfecte balans te vormen en met de marshmallows er bij vormde het een mooi geheel. Door het sap van het fruit dat vrij kwam tijdens het bakken was de crumble niet erg vast, een volgende keer zou ik dan ook eerder voor een mix van droger en sappig fruit gaan om een vaste crumble te bekomen.

Dit boek krijgt van mij 5 hartjes. De recepten zijn origineel en de vormgeving van Koken met kinderen: Lekker veggie is erg mooi en aansprekend. De kookhoek slaagde er in om een vegetarisch kookboek te maken voor jong en oud en geeft zo iedereen de kans om de vegetarische keuken op een leuke manier te ontdekken.

Recensie: Koken met kinderen: Lekker veggie - De kookhoek

Koken met kinderen - Lekker Veggie

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Een heerlijk kookboek voor kinderen vanaf 4 jaar. Van ontbijtmuffins tot regenboogwraps, van platbroodpizza tot bosfruitcrumble en van chocoladewafels tot minifrittata’s … Met dit boek steken kinderen én hun ouders, broer, zus, vriend, tante of meester steken hun handen uit de mouwen om samen de lekkerste gerechten te maken. Door de unieke combinatie van verhalen, achtergrondinformatie en recepten leer je niet alleen hoe je gerechten kunt maken, maar ook waar de ingrediënten vandaan komen. Zo wordt koken leuk, leerzaam én lekker.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De meest gekeken Netflix series in 2021

 • 12 romantische fantasy series

 • Disney karakters die gebaseerd zijn op echte mensen

 • De leukste Lord of the Rings memes

 • Lucifer, Locke & Key en The Sandman zijn met elkaar verbonden

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen