• onze waardering

De verhaaltjesboom - Marianne Busser & Ron Schröder RECENSIE

Recensie: De verhaaltjesboom - Marianne Busser & Ron Schröder

In het voorleesbos staat een verhaaltjesboom boordevol verhaaltjes die kinderen kunnen plukken. Soms valt er ook wel eens een verhaaltje op de grond, dat wordt dan opgeraapt en voorgelezen, geen enkel verhaaltje gaat verloren.

Omdat ze de verhaaltjesboom niet tot bij jullie konden brengen besloten Marianne Busser en Ron Schröder de leukste verhaaltjes te verzamelen in een leuk voorleesboek.

Marianne Busser en Ron Schröder behoren al jaren tot de top-auteurs van kinderboeken, mijn verwachtingen waren dan ook erg hoog bij het zien van hun nieuwste voorleesboek, De verhaaltjesboom. Bij het zien van de kaft voelde ik al meteen dat ik ook deze keer niet teleurgesteld zou worden.

De verhaaltjesboom is een voorleesboek waarin twaalf kortverhalen werden verzameld met telkens dieren in de hoofdrol. De verhaaltjes zijn geschreven over twee bladzijden en bevatten rijmende taal waardoor ze erg vlot en speels lezen.

De tekst in dit boek werd mooi verwerkt in prachtige illustraties van Eefje Kuijl die de volledige bladzijden innemen. De balans tussen de illustraties en tekst is perfect uitgemeten en dit zorgt ervoor dat de verhalen stuk voor stuk volmaakt zijn en ze zowel kinderen als hun ouders zonder twijfel plezieren tijdens het lezen of luisteren.

Wat mij bij De verhaaltjesboom meteen opviel is dat er gekozen werd voor een mooie afwerking van het boekje. Het papier is stevig en van goede kwaliteit waardoor de illustraties echt tot hun recht komen en het voelt alsof je een soort kostbare schat in je handen hebt.

In de verhalen van Marianne Busser en Ron Schröder komen sommige dieren meermaals terug, dit vond ik als lezer erg leuk. Het zijn allemaal losstaande verhalen maar door de terugkerende elementen vormen ze toch een mooi geheel. Dat kinderen deze dieren ook visueel terug zien in de illustraties is een mooi pluspunt.

Zowel de tekst als de illustraties bevatten veel humor die bij kinderen zeker aanslaat. Grapjes zoals de groentenboer die opgegeten wordt of een varkentje met een recht staartje vallen bij de luisterende kinderen ongetwijfeld in de smaak. Ook eindigen Marianne Busser en Ron Schröder  hun verhaaltjes vaak met een grapje of grappig zinnetje waardoor je telkens weer een leuk einde hebt.

Mijn verwachtingen waren erg hoog maar met De verhaaltjesboom hebben Marianne Busser en Ron Schröder deze zonder twijfel overstegen. Dit voorleesboek is zo leuk en wat mij betreft een must-have om in huis te halen.

Dit boek krijgt van mij 5 hartjes. Op gebied van tekst, illustraties en afwerking staat De verhaaltjesboom zonder twijfel in mijn top vijf van mooiste voorleesboeken. Voor dit boek werden kosten nog moeite gespaard en het is gewoonweg echt af. Iedereen die De verhaaltjesboom in handen krijgt gaat er ongetwijfeld van genieten en dit boek zeker en vast een ereplaats in het boekenrek geven. 

Recensie: De verhaaltjesboom - Marianne Busser & Ron Schröder

De verhaaltjesboom

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Een verhaaltje over een varken zonder krul in zijn staartje, over een dino-ei zó groot dat het de hele kamer vulde en over een prachtige, goedgebekte papegaai. 

   

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De meest gekeken Netflix series in 2021

 • 12 romantische fantasy series

 • Disney karakters die gebaseerd zijn op echte mensen

 • De leukste Lord of the Rings memes

 • Lucifer, Locke & Key en The Sandman zijn met elkaar verbonden

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen