• onze waardering

De roadtrip - Beth O'Leary RECENSIE

Recensie: De roadtrip - Beth O'Leary

Stel je voor: je relatie is stuk gegaan. Je hebt elkaar niet gezien sinds het uit ging, maar ineens moet je onverwachts 600 kilometer lang met elkaar een auto delen. Dat overkomt de exen Addie en Dylan. 

Addie en zus Deb rijden samen vanuit het zuiden van Engeland naar een bruiloft in Schotland. Als ze net onderweg zijn, komen ze in een botsing terecht. Wat ervoor zorgt dat ineens drie extra passagiers in hun kleine Mini worden gepropt. Onder deze passagiers: Addies ex Dylan, zijn vriend Max - met zijn eigen issues - en de onbekende Rodney die ook naar de bruiloft toe moet. Hoe gaat dit aflopen? Hoe overleef je een urenlange rit met je ex?

Je volgt De roadtrip vanuit Dylan en Addie en zo volg je meteen hun gedachten. Vooral vooral over hun relatie die 20 maanden geleden gestrand is. Ze worstelen allebei met hun breuk. Wat leuk is, is dat je als lezer vanuit beide perspectieven De roadtrip leest. Zo volg je Dylan en hij geeft zijn gedachten bloot. Dit start met het moment dat hij Addie weer voor het eerst ziet. Ook volg je Addie en haar paniek als ze hem ziet is voelbaar. 

Het verhaal van Addie en Dylan duikt ook terug in het verleden, waardoor je ook nog twee extra verhaallijnen hebt: het heden en het verleden van Addie en Dylan. Dit lijkt misschien ingewikkeld, maar de omschakeling is heel natuurlijk en helemaal niet lastig. Beth O'Leary pakt je helemaal in en neemt je mee naar het verleden van de twee exen en het ongemak van nu.

Beth O'Leary schrijft modern met korte, goed leesbare zinnen. Zo ga je snel door De roadtrip heen én leef je mee met Addie en Dylan. Heel goed uitgewerkt is dat ze beide struggelen met hun gevoelens nu ze elkaar weer zien. Meer en meer kom je erachter wat er gebeurd is en hoe ze nog worstelen met hun verleden. Toch blijft het lastig een ex tegen te komen en dat brengt Beth O'Leary piekfijn over.

Met geknepen billen, lees je af en toe het heden. Wat een situatie voor Addie en Dylan om in terecht te komen. Zo is De roadtrip zo geschreven dat je het ongemak gewoon voelt alsof je zelf in de situatie zit. De lastige gevoelens die ze nog hebben naar elkaar toe: de liefde, maar ook de haat én de verwarring die Addie en Dylan hebben als ze elkaar zien is herkenbaar. Dit maakt De roadtrip af en toe grappig, af en toe ongemakkelijk, maar vooral realistisch en ontzettend herkenbaar.

Recensie: De roadtrip - Beth O'Leary

De roadtrip

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Addie en Dylan hebben elkaar vermeden sinds hun relatie stukliep. Nu moeten ze ongepland 600 kilometer lang een auto delen. Wat er ook gebeurt, deze roadtrip zal niemand ooit vergeten…

  Addie en haar zus Deb zijn voorbereid op een epic roadtrip van het zuiden van Engeland, waar ze wonen, naar een bruiloft in Schotland. Snacks, playlist, route: alles ligt klaar.
  Eén kleine botsing later, en hun Mini heeft opeens drie extra passagiers: Dylan, Addie’s ex-vriend; zijn beste vriend Max, die meer issues heeft dan een gemiddeld weekblad; en de onbekende Rodney, die niemand eigenlijk kent maar die ook een lift naar de bruiloft nodig had.
  Wat zal het eerder begeven, de auto of de gespannen vrede tussen de passagiers?

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De meest gekeken Netflix series in 2021

 • 12 romantische fantasy series

 • Disney karakters die gebaseerd zijn op echte mensen

 • De leukste Lord of the Rings memes

 • Lucifer, Locke & Key en The Sandman zijn met elkaar verbonden

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen