• onze waardering

Elfduizend meter lief - Jasmin Schreiber RECENSIE

Recensie: Elfduizend meter lief - Jasmin Schreiber

De jonge Paula ontmoet na een tragisch ongeval 's nachts op het kerkhof de oudere Helmut. Paula staat nog aan het begin van haar leven en het leven van Helmut loopt op zijn einde. Samen vertrekken ze in de kleine camper van Helmut op roadtrip naar de Alpen. Paula en Helmut rouwen allebei: Paula om het verlies van haar broertje en Helmut mist zijn vrouw. Ze vinden elkaar in hun pijn en verlies. En zo vinden ze steun bij elkaar en rouwen ze samen.

Met een prachtig poëtische stem vertelt Jasmin Schreiber dit verhaal. Vanuit de jonge Paula volg je haar verhaal van rouw en verlies en hoe ze toch probeert verder te gaan met haar leven. Vanuit Helmut zie je zijn verhaal en hoe hij met dezelfde verwerking te maken heeft. Samen vinden ze elkaar in hun verleden en ze sluiten een bijzondere vriendschap ondanks hun leeftijd. Deze onwaarschijnlijke vriendschap maakt Elfduizend meter lief uniek en fantastisch om te lezen. 

Beide personages vinden elkaar in hun verdriet en rouw en het verder willen gaan in hun leven. In de poëtische schrijfstijl van Jasmin Schreiber lees je de hartverscheurende verhalen van Helmut en Paula. Samen met de wil om verder te leven. De kracht die zij beiden hebben, is voor je als lezer onwaarschijnlijk en komt direct bij je binnen.

Met hun verdriet zijn Paula en Helmut menselijk. Jasmin Schreiber verwoordt dit verdriet zo realistisch dat de personages zeker je hart stelen. Hoe zij beiden omgaan met hun verdriet en troost vinden bij elkaar, is een mooie ontwikkeling die ze doormaken. Eigenlijk maak je samen met hen hun rouwproces door en dat zorgt ervoor dat je je tranen moet bedwingen.

De dialogen worden afgewisseld met plotwendingen die je als lezer van te voren niet verwacht. Het is niet alleen een zielig verhaal over verlies en de dood, maar juist ook over het leven. Het relativeren en af en toe ook kunnen lachen. Hierin vinden Helmut en Paula elkaar.

Elfduizend meter lief laat je achter met een tevreden gevoel. Je volgt hoe twee totaal verschillende personen elkaar vinden in de rouw om hun geliefden. Met een lach en een traan vlieg je door Elfduizend meter lief heen. Jasmin Schreiber betovert je hierbij met twee ijzersterke personages en een zeer bijzondere, poëtische schrijfstijl.

Recensie: Elfduizend meter lief - Jasmin Schreiber

Elfduizend meter lief

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (2 stemmen)
  • Omschrijving:

    Na een tragisch ongeval zit Paula op het dieptepunt van haar leven. Midden in de nacht, op een donker kerkhof, ontmoet ze Helmut. Paula staat aan het begin van haar leven, dat van Helmut loopt op zijn einde. Beiden hebben een missie.

    In Helmuts piepkleine camper vertrekken de twee op een wonderlijke roadtrip naar de Italiaanse Alpen. Paula denkt aan haar broertje, die zoveel van de diepzee wist. Helmut denkt aan zijn vrouw, aan wie hij nog een laatste belofte heeft gedaan. Ze missen samen.

    De roadtrip is het begin van een onwaarschijnlijke, maar innige vriendschap. In afwisselend vlijmscherpe dialogen, fantastische plotwendingen en momenten vol van humor en verdriet vinden Paula en Helmut samen hun zin in het leven terug.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen