• onze waardering

Koken met kinderen: Van over de hele wereld - De Kookhoek RECENSIE

Recensie: Koken met kinderen: Van over de hele wereld - De Kookhoek

In Koken met kinderen: Van over de hele wereld trekt De Kookhoek de wijde wereld in met hun gerechten. Ze verzamelden recepten voor het ontbijt, lunch, tussendoortjes, diner en dessert uit diverse landen. 

Zo vind je er recepten uit Turkije, Tunesië, Zweden, Vietnam, Puerto Rico etc. Van elk land werd er een specialiteit verzameld en in een recept op kindermaat gegoten. Jonge koks kunnen vanaf 4 jaar met of zonder ouders de wereldkeuken ontdekken.

Met hun tweede kookboek dompelt De Kookhoek deze keer de jonge koks en hun ouders onder in de wereldkeuken. Een divers aanbod aan recepten op kindermaat werden verzameld in verschillende categorieën van ontbijt tot toetje en voorzien van duidelijke foto's en handige tips waarmee jonge koks aan de slag kunnen.

Net zoals in hun vorige boek begint De Kookhoek ook in Koken met kinderen: Van over de hele wereld eerst met een verzameling belangrijke tips, instructies en veiligheidsvoorschriften om de jonge koks voor te bereiden op het echte werk.

Ook per categorie verzamelden ze weer weetjes over de ingrediënten of recepten en natuurlijk ook telkens week een leuke challenge die de kinderen uitdaagt om na te denken of te experimenteren.

Wat mij meteen opviel in Koken met kinderen: Van over de hele wereld was dat de ingrediënten deze keer iets moeilijker te vinden zijn in de reguliere supermarkt. Voor deze recepten moet je soms op zoek naar gespecialiseerde winkels om bepaalde ingrediënten voor de recepten te vinden. Dat maakt het boek net iets minder toegankelijk om dagdagelijks mee aan de slag te gaan maar je leert ook wel nieuwe ingrediënten kennen.  

De twee recepten die mij het meeste aanspraken in Koken met kinderen: Van over de hele wereld waren het recept voor de Pina Colada mocktail uit Puerto Rico en de Kaiserschmarrn uit Oostenrijk. 

Pina Colada mocktail

Omdat een mocktail lekker is voor zowel kinderen als volwassenen besloot ik mij voor de allereerste keer eens te wagen aan het maken van een Pina Colada. De ingrediënten voor dit drankje kan je in zowat elke supermarkt vinden, enkel de aardbeien zijn soms wat moeilijker te vinden buiten het seizoen.

Ik gebruikte in dit geval wat extra verse ananas om het drankje toch lekker fruitig te maken. Hoewel het drankje er vrij eenvoudig uitziet bleek het niet zo simpel om de verschillende laagjes te maken. Hiervoor moet je echt even oefenen. Mijn eerste poging was dan ook niet zo geslaagd maar het drankje zelf was heel erg lekker en een aanrader voor jong en oud dus ik ga zeker nog eens een poging wagen.

Kaiserschmarrn 

Ik had nog nooit van kaiserschmarrn gehoord maar bij het doorbladeren van Koken met kinderen: Van over de hele wereld liep het water mij spontaan in de mond bij het zien van de foto van dit gerecht. Op het eerste zicht deed het me denken aan een pannenkoek, maar als je de werkwijze leest dan blijkt deze heel anders te zijn.

Het maken van het beslag neemt wat meer tijd in beslag dan het maken van pannenkoekenbeslag maar als je de stappen goed volgt dan kan bet bijna onmogelijk mislukken. Eens het beslag klaar is, volgt het bakken en dit is ook erg eenvoudig. Jonge koks kunnen hiervoor wel hulp nodig hebben van hun ouders.

Het rook al overheerlijk in de keuken tijdens het bakken van de kaiserschmarrn maar bij het proeven was ik echt helemaal verkocht. Dit smaakte nog beter dan een pannenkoek en is echt heerlijk op een koude herfstdag. Dit gerecht uit Oostenrijk zal ik dus zeker vaker klaarmaken deze herfst en winter!

Dit boek krijgt van mij 4 hartjes. De recepten in Koken met kinderen: Van over de hele wereld zijn erg gevarieerd en origineel. Bekende en minder bekende recepten werden op kindermaat opgesteld en geven jonge koks vanaf 4 jaar de kans om zelf aan de slag te gaan in de keuken. De kookhoek is wat mij betreft met dit kookboek ook weer in hun opzet geslaagd.

Recensie: Koken met kinderen: Van over de hele wereld - De Kookhoek

Koken met kinderen

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Een heerlijk kookboek voor kinderen vanaf 4 jaar. Van gadogado tot kanelbullar, van fish-and-chips tot paella, en van kaiserschmarrn tot bakabana … Met dit boek duiken kinderen én hun ouders, zus, vriend, tante of meester de keuken in om samen de lekkerste recepten te maken. Deze recepten worden gemaakt van ingrediënten uit eigen land, maar bijvoorbeeld ook uit Puerto Rico, Zuid-Afrika of China. Van over de hele wereld dus! In De Kookhoek leer je niet alleen hoe je recepten kunt maken, maar ook waar je eten vandaan komt. Want hoe groeit een appel, waar vind je tomaten en hoe wordt kaas gemaakt? In dit boek reizen we de hele wereld over. Ga je mee?

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen