• onze waardering

Daisy in Love - Jette Schröder RECENSIE

Recensie: Daisy in Love - Jette Schröder

Daisy, een jong tienermeisje en haar gezin, hebben nieuwe buren. Maar de kennismaking met haar nieuwe buurjongen, Floris, verloopt niet echt positief. Hij maakt een foto van haar terwijl ze net een chocolademasker op heeft en weigert om de foto te wissen.

Dan blijkt hij, tot ergernis van Daisy, ook nog op haar school te zitten!

Gelukkig heeft Daisy ook nog Kim, haar allerbeste vriendin.

Op school wordt er een talentenjacht georganiseerd en Kim haalt Daisy over om mee te doen. De verwaande en populaire Juliette, doet echter ook mee. Zal het Daisy lukken om haar te verslaan?

De horoscoop-app van Astro-Lynn lijkt haar wel te helpen, maar is dat ook echt zo?

En hoe verloopt het contact met Floris, haar nieuwe buurjongen?

Daisy in Love is het eerste deel van een serie over vriendschap, liefde en blunders. Het is een typisch tienerboek en dat merk je al aan de cover die vrolijk oogt. Kleurrijke letters van de titel op een roze achtergrond met heel wat hartjes en sterren.

Daisy in Love bevat heel wat kenmerkende zaken waarin veel tienermeisjes zich ook wel in zullen herkennen: liefdesperikelen, omgaan met vriendinnen, je talenten laten tonen... Maar ook serieuzere thema's zoals pesten en jaloezie komen aan bod.

Jette Schröder schreef al heel wat kinderboeken en is ook de auteur van Daisy in Love. Ze heeft een erg toegankelijke schrijfstijl, het verhaal is geschreven in de ik-vorm en wordt verteld vanuit het hoofdpersonage, Daisy. Het boek bestaat uit korte hoofdstukken en leest enorm vlot door de luchtige schrijfstijl. Schröder voegt wel wat humor toe aan dit verhaal, maar er komen toch ook ernstige onderwerpen aan bod zoals pesten, jaloezie, uitsluiting...

Bovendien gaat er veel aandacht naar de horoscoop-app die Daisy op haar smartphone installeert, nadat ze deze via haar nicht ontdekt. Alles wat ze leest, lijkt te kloppen. Maar niet alles wat in de app staat, is even leuk. Hoeveel belang hecht Daisy aan deze horoscoop???

Leuk dat Jette Schröder achteraan in het boek ook een horoscoop toevoegt, zodat je zelf je eigen astrologische voorstelling kan ontdekken. Ook tof om samen met vriendinnen te doen.

Wat me ook raakte in dit boek, is de band die Daisy met haar zus Nienke heeft. Deze band evolueert ook naarmate je verder in het verhaal zit. Bovendien gebeurt er iets ingrijpends in Daisy haar leven. Dit doet Daisy nadenken over het leven. 

De band die ontstaat met Floris, de nieuwe buurjongen, neemt ook een grote plaats in het verhaal in, net zoals de band met haar beste vriendin, Kim die uiteraard ook allerlei zaken beleeft. En natuurlijk speelt verliefdheid ook een grote rol.

Daisy in Love is een heerlijk tienerboek, geschikt voor kinderen vanaf 11 jaar, met een zeer vlotte en humoristische schrijfstijl! Een aanrader!

Recensie: Daisy in Love - Jette Schröder

BFF 1 - Daisy in Love

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (1 stem)
  • Omschrijving:

    De eerste kennismaking tussen Daisy en haar nieuwe buurjongen Floris verloopt niet bepaald goed. Hij maakt een foto van haar terwijl ze net een beschamend beautyritueel uitvoert, en weigert de foto van zijn telefoon te wissen. Daisy is razend! En dan blijkt Floris ook nog eens bij haar op school te zitten, waar hij direct wordt opgenomen in het populaire groepje van de verwaande Juliette. Gelukkig heeft Daisy altijd nog Kim, haar BFF!

    Kim haalt haar over om mee te doen aan de Sterrenshow, de grote talentenjacht van hun school. Superspannend allemaal, zeker als blijkt dat ook Juliette zich heeft aangemeld. Gaat het Daisy lukken om haar te verslaan? En aan wiens kant staat Floris eigenlijk?

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen