• onze waardering

De gangster - Clive Cussler & Justin Scott RECENSIE

Recensie: De gangster - Clive Cussler & Justin Scott

Isaac Bell is in New York City en probeert te voorkomen dat een Italiaanse bende, de Zwarte Hand, terreur en chaos veroorzaakt in de stad. De bende stuurt dreigbrieven en vraagt om geld. Maar wanneer ze niet worden betaald gaat het van kwaad tot erger: brandstichting, ontvoeringen en zelfs moord. De Zwarte Hand wordt steeds ambitieuzer en hun doelen politieker. Als Isaac Bell niet op tijd is, zou een van de machtigste mannen van het land het volgende slachtoffer kunnen zijn...

De gangster is het negende deel in de Isaac Bell-serie. Elk deel is geschreven als een op zichzelf staand verhaal, dus lezers kunnen elk moment inspringen. Erg handig als je nieuw bent in de serie. Meteen aan het begin van De gangster staat een lijst met (bijna) alle personages die in het boek voorkomen. Naast de naam van elk personage lees je tevens iets over hun achtergrond. Staan ze aan de kant van Isaac Bell of horen ze bij de bende van de Zwarte Hand? Ondanks deze lijst met personages, duurt het erg lang voor je echt in het verhaal zit. Er gebeurt veel in het boek en door alle personages kun je je aandacht er niet goed bij houden en zit je niet lekker in het verhaal.

De gangster speelt zich af in New York City, 1906. Er wordt door Cussler en Scott een ontzettend mooi beeld gevormd van deze stad en periode. De gangster bevat nauwkeurige beschrijvingen, waardoor je de stad en het straatbeeld met de onverharde straten helemaal voor je ziet. Daarnaast leer je meteen iets over de tijd waarin het verhaal zich afspeelt: het presidentschap van Teddy Roosevelt, de spoorwegen en de dagelijkse communicatie. Maar ook over de Italiaanse zakenlieden en afpersers, corruptie en smokkel.

De gangster wordt omgeschreven als een avonturenroman. De verwachting is dan ook dat het een snel en spannend verhaal is. Het verhaal gaat snel, maar helaas wel een beetje van de hak op de tak, zonder enige onderbreking om even over het (soms best ingewikkelde) verhaal na te denken. Cussler en Scott hebben een uitgebreide, beschrijvende manier van schrijven. Een voordeel is dat je bijvoorbeeld de straatbeeld echt voor je ziet, maar zorgt er helaas ook voor dat je minder in het verhaal zit. Zo wordt Isaac Bell bijvoorbeeld minder uitgebreid beschreven en zijn karakter maakt dan ook weinig ontwikkeling door in het verhaal.

Al met al is het een boek wat best spannend kan zijn, wanneer je goed in het verhaal zit!

Recensie: De gangster - Clive Cussler & Justin Scott

De gangster

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    1906, New York City: de Italiaanse misdaadgroep De Zwarte Hand maakt zich schuldig aan ontvoering, afpersing, brandstichting en moord. Wanneer een coalitie van slachtoffers het agentschap Van Dorn inhuurt om hun bedrijven, reputaties en families te beschermen, verzamelt Isaac Bell zijn beste team om de stad af te speuren naar aanwijzingen. Maar dan stuit hij op een bekend gezicht...

    De Zwarte Hand wordt steeds ambitieuzer en hun doelen worden politieker. Als Bell de rol van de oude bekende niet snel kan ontmaskeren, zou een van de machtigste mannen in de natie het volgende slachtoffer kunnen zijn.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

  • Zombies op school - Marieke Boeijen

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen