• onze waardering

Op de vlucht - Karen Rose RECENSIE

Recensie: Op de vlucht - Karen Rose

Daisy Dawson wordt aangevallen door een onherkenbare man. Ze vecht terug en pakt het zijn medaillon van zijn nek. Dit blijkt belangrijk te zijn, omdat deze ketting verband heeft met zaken uit het verleden. FBI-agent Gideon Reynolds herkent het medaillon: op de achterkant staat Miriam. Zij is iemand die hij van vroeger kent en ook zijn zus droeg een zelfde ketting. Als kind ontsnapte Gideon aan een sekte. Hoe verder Gideons onderzoek vordert, hoe dichter hij bij de dader - en zijn eigen verleden - komt.

Deze heerlijke, dikke pil heeft 560 pagina's, maar vanaf de eerste pagina is het zo spannend dat je direct door Op de vlucht heen vliegt. Het start dan ook met een proloog vanuit het oogpunt van een man die een vrouw mee naar huis heeft genomen. Haar kleren heeft hij verbrand. Vanuit zijn oogpunt weet je wat hij denkt en wat hij van plan is met de vrouw. Zo ben je direct verknocht aan Op de vlucht.

Verder volg je Daisy - een ijzersterk personage, letterlijk en figuurlijk. Daisy is een personage van wie je wilt dat je bent in de situatie waarin ze terecht komt: ze houdt zich staande en toont weerstand en vrijwel geen angst. Het verleden van Gideon krijg je mondjes maat te weten. Een perfecte dosis per keer waardoor je nieuwsgierig blijft over zijn verborgen verleden waar hij opnieuw mee wordt geconfronteerd. Gideon en Daisy zijn op elkaar aangewezen en krijgen hierdoor een sterke band. Het is bijzonder goed uitgewerkt hoe deze twee personages steeds meer naar elkaar toegroeien. Beiden worstelen ze met hun eigen verleden en de littekens die ze hebben opgelopen. 

Zo is Op de vlucht erg spannend en dit verhaal houdt je zeker wakker. Karen Rose zet je op het verkeerde been en de emoties van de personages zijn voelbaar. Het kleine beetje liefde maakt het verhaal helemaal af. Daarnaast is het verhaal gewoon echt heel interessant en blijf je van twist naar twist vol verbazing verder lezen. Tot de knallende ontknoping die creepy - maar zeer geloofwaardig - is. Enige minpuntje: af en toe merk je dat Karen Rose wat veel herhaalt, stukken of details die ze eerder al heeft verteld. Dit is best jammer.

Op de vlucht is spannend, houdt je ondanks het vele aantal pagina's geboeid tot het einde en bevat een vleugje romantiek. Een interessante must read.

Recensie: Op de vlucht - Karen Rose

Op de vlucht

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Daisy Dawson wordt op brute wijze belaagd. Een zaak voor FBI-agent Gideon Reynolds. Het onderzoek brengt hem dichter bij een verleden dat hij begraven dacht te hebben dan hem lief is…

    Als kind ontsnapte FBI-agent Gideon Reynolds aan een sekte, noodgedwongen zijn familie achterlatend. Hoezeer deze gebeurtenis hem getekend heeft, blijkt des te meer wanneer hij op de zaak van Daisy Dawson wordt gezet, een jonge vrouw die sinds kort in Sacramento woont en op een avond bruut aangevallen wordt. Hoe verder Gideons onderzoek naar de dader komt, hoe meer blijkt dat het te maken heeft met zijn eigen verleden. Een verleden dat hij hoopte begraven te hebben…

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • De gebroeders Maxilari - David Pefko

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen