• onze waardering

Van boswachter tot Youtuber - Arwen Kleyngeld RECENSIE

Recensie: Van boswachter tot Youtuber - Arwen Kleyngeld

Wat zou jij later willen worden? Nog geen idee? 

Neem dan zeker een kijkje in Van boswachter tot Youtuber, want hierin staan alvast 25 interviews met enkele bijzondere Nederlanders die vertellen wat er leuk (of moeilijk) is aan hun beroep. Bovendien geven ze enkele tips en verklappen ze zelfs enkele geheimen. 

Het zijn beroepen die niet zoveel mensen hebben, best wel bijzondere beroepen dus. 

Luuk (10) en Samantha (11) hebben alle beroepen uitgeprobeerd. Dat kan je zeker en vast merken aan de illustraties in het boek!

Arwen Kleyngeld, de auteur, schreef een boeiend en origineel boek met heel wat bruikbare tips en ideeën over 25 bijzondere beroepen. 

Op de cover staan alvast enkele figuren getekend die ook voorkomen in het boek. Het zijn het neefje van Arwen, Luuk (10) en zijn beste vriendin Samantha (11) met hun hond Hendrik. Zij nemen interviews af van mensen met de meest diverse beroepen. Van danser(es) tot stuntman en van Lego-ontwerper tot tornadojager.

Vooraan in het boek kan je een zeer duidelijke inhoudstafel terugvinden met alle beroepen op alfabetische volgorde.

Per beroep kan je 4 pagina's ontdekken met een prachtige illustratie, getekend door Marijke Klompmaker, waarbij Luuk, Samantha en Hendrik het beroep uittesten. Je vindt er ook de naam terug van de persoon die geïnterviewd werd door Arwen Kleyngeld, alsook enkele kenmerken die bij het beroep passen. Zo kom je al wat te weten over welke talenten je best beschikt.

Vervolgens krijg je in Van boswachter tot Youtuber een korte opsomming van enkele activiteiten die je kan doen wanneer je het beroep uitoefent. De geïnterviewde persoon legt ook uit hoe hij/ zij tot dit beroep gekomen is en vertelt hoe een werkweek eruitziet. Ook de voor- en nadelen van het beroep worden meegedeeld. Er wordt telkens ook een 'geheim' meegegeven over het beroep, steeds iets om naar uit te kijken! Wil je ook graag dit beroep uitoefenen, dan kan je ook nog terugvinden welke studies of opleidingen je hiervoor best kan doen (in Nederland). 

De pagina's in Van boswachter tot Youtuber hebben allen een zeer duidelijke lay-out, mooi gestructureerd met korte tekstblokken. Er worden ook verschillende kleuren gebruikt om alles visueel nog mooier voor te stellen. 

Wat ook zeer leuk is, is dat je de beroepen niet in volgorde dient te lezen. Heb je meer interesse in bv. patissier of ijsbergbeklimmer als beroep, dan kan je via de inhoudstafel naar de desbetreffende pagina op zoek gaan. Je kan het boek dus van voor naar achteren lezen of omgekeerd.

Van boswachter tot Youtuber is een zeer leuk boek om bijvoorbeeld elke dag over enkele beroepen te lezen. De schrijfstijl die gebruikt werd, is een zeer duidelijke en toegankelijke stijl waarbij je heel wat informatie verkrijgt over verschillende beroepen. Aan de hand van je eigen talent kan je via dit boek op zoek gaan naar welk beroep het best bij jou past.

Kortom, Van boswachter tot Youtuber is een leuk informatief boek over diverse beroepen voor kinderen vanaf 10 jaar!

Recensie: Van boswachter tot Youtuber - Arwen Kleyngeld

Van boswachter tot Youtuber

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Wat moet je doen om illusionist te worden? En hoe is het om een stuntman te zijn? In Van boswachter tot YouTuber staan zo'n 25 interviews met mensen met een droomberoep. Ze vertellen welke opleiding je voor hun beroep nodig hebt, wat hun baan inhoudt en wat er zo leuk (en minder leuk) aan is. Ze geven slimme tips en verklappen hun geheimen.
  De vrolijke illustraties van Marijke Klompmaker en de luchtige toon van Arwen Kleyngeld benadrukken hoe leuk werk kan
  zijn, maar de schrijvers geven ook realistische tips. Zo zet dit boek kinderen aan het denken over hun toekomstdromen en
  talenten.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Deze artiest maakt van Disney karakters echte mensen

 • Deze films en series verschijnen in juni op Netflix

 • Deze films en series worden in juni van Netflix verwijderd

 • 24 meest verwachte films uit 2022

 • Nieuwste Thor: Love and Thunder trailer is uit!

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen