• onze waardering

Dodelijk Spel - David Baldacci RECENSIE

Recensie: Dodelijk Spel - David Baldacci

In het tweede boek in de Aloysius Archer serie Dodelijk Spel is Aloysius Archer op weg naar Californië en maakt een tussenstop in Reno. In Reno ontmoet hij Liberty Callahan die dezelfde eindbestemming blijkt te hebben. Na wat onrustige gebeurtenissen besluiten ze samen in de zojuist gekochte nieuwe sportwagen op weg te gaan naar Californië. Eenmaal aangekomen in Bay Town neemt het verhaal een stroomversnelling en beland Archer als trainee privédetective midden in de gebeurtenissen.  

Zoals hierboven beschreven is dit het tweede boek in de Aloysius Archer serie. De boeken zijn los van elkaar te lezen en te begrijpen. Dodelijk Spel speelt zich af na de Tweede Wereldoorlog in Amerika. David Baldacci weet deze periode op zo'n beeldende manier te omschrijven dat het net lijkt alsof je zelf in deze periode leeft. Zo was de dollar toen minder waard dan we nu gewend zijn en waren de technologieën van tegenwoordig er natuurlijk nog niet. Al deze dingen zijn goed in het verhaal verwerkt. Baldacci heeft een fijne schrijfstijl waardoor het boek goed weg leest. Wel gebeurt er veel tegelijkertijd in het verhaal waardoor het soms wat overweldigend is. Maar al met al weet David Baldacci alle losse eindjes goed bij elkaar te brengen aan het einde van het verhaal.  

De spanning is niet heel erg aanwezig vanaf het begin van het verhaal. Wel is het verhaal vanaf het eerste moment intrigerend waardoor je door blijft lezen. Wanneer het onderzoek in Bay Town spannende wendingen neemt is het verhaal zo spannend als een goede thriller. Ook de welbekende plottwist is aanwezig waarna je het boek eigenlijk niet meer weg kunt leggen totdat je het uitgelezen hebt.  

In het boek Dodelijk Spel wordt het verhaal verteld vanuit het perspectief van de hoofdpersonage, Aloysius Archer. Op deze manier leer je de andere personages vanuit zijn perspectief kennen. Dit zorgt ervoor dat je als lezer dichter betrokken bent bij de relaties in het verhaal. Verder weet Archer zich te ontpoppen van ex-gevangene tot privédetective met de bijbehorende kwaliteiten van een detective.  

Met Dodelijk Spel weet David Baldacci een compleet en aan het einde zekere spannend verhaal neer te zetten. Je leeft mee met detective Archer en wil graag komen tot de ontknoping van het verhaal. Het is gewoon een goed en compleet verhaal wat fijn geschreven is en lekker weg leest. Om deze reden krijgt dit boek dan ook vier hartjes. 

Recensie: Dodelijk Spel - David Baldacci

Dodelijk spel

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Onderweg naar Californië maakt Aloysius Archer een tussenstop in Reno. Nog geen 24 uur later is hij de trotse eigenaar van een peperdure, zeer zeldzame Franse sportauto, heeft hij een reisgenoot gevonden in de mysterieuze danseres Liberty Callahan en moet hij zich enkele zwaar bewapende criminelen van het lijf houden. Geluk bij een ongeluk: Liberty blijkt niet alleen zeer verleidelijk te zijn, maar ook uitstekend met een pistool overweg te kunnen. Het zijn twee eigenschappen die hun niet veel later uitstekend van pas komen, wanneer privé-detective Archer in een politiek wespennest belandt waarin een schatrijke familie, een nachtclub en een mysterieuze militaire installatie de hoofdrollen spelen.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Schemergeesten - Angie Sage

 • Het medaillon van Chagall - Reina Crispijn

 • Soep. Bouillon. Brood.- Rachel Allen

 • Eerste hoofdstukken Blade Breaker van Victoria Aveyard nu te lezen

 • De meest standaard dingen in boeken die boekenwurmen irritant vinden

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen