• onze waardering

Gezicht van het kwaad - Chris Carter RECENSIE

Recensie: Gezicht van het kwaad - Chris Carter

In een kerk in Los Angeles, op de trappen van het altaar, ligt het met bloed doordrenkte onthoofde lichaam van een priester. In eerste instantie denkt rechercheur Robert Hunter dat het een rituele moord is. Maar dan ontdekt hij een drie op het lichaam en worden er meer moorden gepleegd. Hun ergste nachtmerries zijn letterlijk uitgekomen. Maar hoe kon de moordenaar dit weten? En wat verbindt de schijnbaar willekeurige slachtoffers?

Gezicht van het kwaad begint meteen spannend wanneer de eerste (of derde) moord wordt ontdekt. Deze moord is zo gruwelijk, dat veel aanwezige agenten moeite hebben om hun ontbijt binnen te houden. Dit maakt je meteen nieuwsgierig. Wat heeft zich afgespeeld in de kerk en wie is de dader? Waarom heeft hij deze gruwelijke moord gepleegd? De dader moet namelijk wel heel veel woede in zich hebben, om zo'n gruwelijke moord te kunnen plegen. Door het spannende begin en de korte hoofdstukken zit je al snel helemaal in het verhaal. De hoofdstukken eindigen over het algemeen spannend, want al maakt dat je niet kunt stoppen met lezen. Al snel kom je erachter dat de priester niet de enige is die is vermoord, hij blijkt namelijk nummer 3 op zijn lichaam te hebben. Ook de andere moorden zijn op een gruwelijke manier gepleegd.

Gezicht van het kwaad is het tweede deel in de serie over rechercheur Robert Hunter. Ook zonder het eerste deel, Handtekening van het kwaad, gelezen te hebben, zit je al snel helemaal in het verhaal en leer je de hoofdpersonen goed kennen. Robert Hunter is een slimme en charismatische rechercheur, die zijn eigen gang gaat en zich niet veel van zijn leidinggevende aantrekt. Ook maak je kennis met zijn collega Carlos Garcia. Het verhaal wordt voornamelijk vanuit het perspectief van Robert Hunter en de seriemoordenaar verteld. Hierdoor krijg je wel vermoedens wie de moordenaar zou kunnen zijn, maar toch blijkt dit helemaal anders te zijn!

 Chris Carter heeft een ontzettend fijne schrijfstijl. Er gebeurt veel, waardoor het verhaal erg vlot leest. Ook door de korte hoofdstukken is het boek onmogelijk om weg te leggen.

 Gezicht van het kwaad is een angstaanjagende seriemoordenaar-thriller. Het boek bevat gruwelijke details, die maken dat je ontzettend benieuwd bent naar wie de moordenaar is! 

Recensie: Gezicht van het kwaad - Chris Carter

Gezicht van het kwaad

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Op de traptreden van een kerkaltaar wordt het bloederige lichaam van een priester gevonden. Forensisch rechercheurs ontdekken dat in het bovenlijf van het slachtoffer het cijfer drie is gekerfd.
    Eerst denkt profiler Robert Hunter dat het om een rituele moord gaat, maar als er meer lichamen worden gevonden, moet hij zijn mening bijstellen. Ieder slachtoffer is geconfronteerd met zijn of haar ergste nachtmerrie, die werkelijkheid is geworden. Hoe kan de moordenaar dit zo precies weten? Robert Hunter en zijn sidekick Carlos Garcia worden zelf ook geconfronteerd met hun grootste angst in hun zoektocht om deze moordenaar te stoppen…

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

  • Zombies op school - Marieke Boeijen

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen