• onze waardering

Every day vegan - Lenna Omrani RECENSIE

Recensie: Every day vegan - Lenna Omrani

Lenna, vooral bekend van haar Instagrampagina @lennaomrani, begon een aantal jaar geleden met het posten van haar havermout ontbijtjes. Dit platform is snel uitgegroeid tot een medium om plantaardige recepten te delen en haar passie voor gezondheid te verspreiden. Every day vegan is een verlengstuk geworden om haar passie verder te verspreiden en het is haar missie geworden om mensen te helpen met lekker en gezond plantaardig eten.

Every day vegan start met een korte Q&A over Lenna en (haar) veganisme. Daarna krijg je een inzichtje in de voorraadkast van Lenna, wat moet je eigenlijk altijd in huis hebben? Als laatste stuk van het intro krijg je nog een klein voorproefje op vegan bakken, wat zonder eieren en boter vaak wel lastig is.

Als je door de recepten bladert begint het meteen goed, de foto's zien er namelijk fantastisch uit! Bij elke pagina die je omslaat, denk je direct 'dit wil ik ook eten'. Lenna is natuurlijk begonnen met ontbijtjes op Instagram, dus die kunnen niet ontbreken in dit boek. Het bevat ook echt voor iedereen wat, van (zoete) overnight oats tot een hartige ontbijt bowl met 'eier'salade.

Daarna volgen soepen en salades, wat allemaal echt volledige en vullende gerechten zijn. Verder vind je snacks en tussendoortjes en hoofdgerechten en desserts in Every day vegan. Er zit geen duidelijk thema in de gerechten, dus het bevat echt van elke soort keuken recepten. Dit zorgt ervoor dat er in dit boek voor iedereen iets lekkers in te vinden is. Vaak als iets omschreven is als 'voor elke dag' (every day), moet je nog uren in de keuken staan om de recepten te bereiden, maar dat is hier absoluut niet het geval. De recepten zijn allemaal relatief simpel, kunnen bijna niet mislukken en zijn snel klaar.

De recepten in Every day vegan bevatten simpele en makkelijk toepasbare ingrediënten die je gewoon in de supermarkt (of bio/eko supermarkt) kan kopen. Dit is zeker niet bij elk veganistisch kookboek het geval. De extra optionele tips en toppings zijn echt waardevol want deze geven jouw gerecht nét wat extra's. Een extra leuke touch is het 'manfood'  hoofdstuk, die zich richt op comfortfood zoals turkse pizza, burgers en kapsalon, maar dan vegan!

Orzosoep met citroen en dille

Orzo begint in Nederland recentelijk hip en happening te worden. Het is pasta die eruit ziet als rijst en ik ben mega fan! Net als een risotto, duurt het koken van de orzo wel eventjes, maar de voorbereiding is zo gedaan. Groente snijden en alles in de pan samen met de kruiden en dan de orzo toevoegen. Dit soort recepten zijn ideaal als je weinig zin hebt om echt uren in de keuken te staan. Doordat je vaak bij veganistische recepten veel kruiden toevoegt is de smaakt verbazingwekkend. Hier was dat ook zeker het geval. Het leek bij mij wel iets meer op risotto dan soep, dus volgende keer wat meer water toevoegen kan geen kwaad.

Marokkaanse jackfruitcurry

Net als orzo is ook jackfruit nu overal in de supermarkten te vinden. Zelf vind ik het nog wel lastig om dit echt lekker klaar te maken, dus een leuke uitdaging. Dit is ook een kwestie van alles snijden, in de pan en dan lekker stoven. Hierdoor mengen alle smaken fantastisch en had ik echt een maaltijd met smaken en ingrediënten die ik zelf niet vaak op tafel zet.

Every day vegan is echt een toppertje. Zeker voor een Nederlands veganistisch kookboek is dit er eentje die iedereen in de kast moet hebben. De foto's en vormgeving zijn simpel, maar heel functioneel. De recepten zijn makkelijk, snel en kunnen bijna niet mis gaan. Absoluut Every day vegan voor iedereen!

Recensie: Every day vegan - Lenna Omrani

Every Day Vegan

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Met heerlijke, kleurrijke en vooral easy recepten bewijst Lenna Omrani elke dag weer hoe lekker en simpel vegan eten kan zijn. Met volop inspiratie voor iedereen die af en toe – of elke dag – lekker, bewust en healthy wil eten (en zichzelf ook op zijn tijd flink wil verwennen).

    Van Bietenravioli, Spinaziepannekoeken en Crunchy tofunuggets tot Oreo cheesecake. Met Every Day Vegan maak je elke dag moeiteloos the vegan switch en geniet je van onweerstaanbaar lekkere ontbijtjes, salades, soepen, hoofdgerechten en desserts.

    Lenna Omrani: “Ik weet dat veel mensen gehecht zijn aan hun stukje vlees of gebakken eitje en denken dat vegan koken duur of lastig is, maar ik zal je met dit boek op andere gedachten brengen. Alles is te ‘veganizen’. Denk aan luxe burgers, simpele ontbijtjes, feestelijke recepten en heerlijke desserts. Geloof me… Zó wil je plantaardig gaan eten!”

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

  • Zombies op school - Marieke Boeijen

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen