• onze waardering

American Royals 2: Majesteit - Katherine McGee RECENSIE

Recensie: American Royals 2: Majesteit - Katherine McGee

De koning is overleden en Beatrice moet zijn rol overnemen. Dit is niet gemakkelijk, want ze is een jonge vrouw en tevens de eerste regerende koningin van Amerika. Ze moet kiezen tussen haar verplichtingen naar haar volk en haar hart, maar hoe maak je zo’n moeilijke keuze? Ondertussen hebben Daphne, Sam en Nina hun eigen problemen als het gaat om de spotlights en hun liefdesleven.

American Royals: Majesteit is het vervolg op American Royals van Katherine McGee. Het verhaal gaat ongeveer verder waar deel 1 gestopt is. De koning is overleden aan zijn ziekte en plotseling moet heel Amerika er aan gaan geloven: Beatrice wordt koningin. Niet iedereen is even blij met dit gegeven: ze willen liever dat Beatrice pas gaat regeren als ze getrouwd is, wat natuurlijk best seksistisch is. Dat is dan ook iets waar de kroonprinses erg mee worstelt. Wil ze echt met Teddy trouwen? En is haar plan nog een optie nu haar vader is overleden en heel Amerika op haar rekent? Je begrijpt de gevoelens van Beatrice als lezer heel goed en je voelt echt met haar mee. Waar ze in het begin nog een beetje een ongrijpbaar personage was, wordt ze steeds herkenbaarder en ga je haar meer en meer waarderen. Zo ook met Sam en Nina, vanuit wie opnieuw ook geschreven is. Daphne is een uitzondering, want ondanks dat je haar beweegredenen begrijpt en ze er zelf ook wel eens moeite mee heeft, doet ze behoorlijk gestoorde en onaardige dingen. Hopelijk trekt ze wat bij in de toekomst, want als vierde hoofdpersoon is ze niet per se leuk (maar wel weer interessant om over te lezen).

American Royals: Majesteit en voorganger American Royals zijn wel boeken waar je van moet houden. Realistisch is het verhaal niet en je moet zeker tegen een grote dosis drama kunnen, maar wanneer je van het eerste deel genoten hebt is deel 2 zeker ook een aanrader. Helaas is niet bekend of Katherine McGee van plan is een derde boek te schrijven. Ze is inmiddels bezig aan een ander project, maar wil niet uitsluiten dat er ooit een derde boek over de American Royals komt. Het verhaal is enerzijds wel naar tevredenheid geëindigd, vooral wat Beatrice betreft, maar er zijn nog zoveel dingen waar we onze vraagtekens bij hebben en wat verder uitgewerkt zou kunnen worden. Laten we hopen dat Katherine McGee zich in de nabije toekomst voorneemt om aan deel 3 te gaan beginnen!

Al met al is American Royals: Majesteit weer een heerlijk boek. Wel blijf je als lezer lang in spanning, omdat het er soms op lijkt dat alles eindigt waar het begonnen is, en de voortgang waar je over gelezen heeft weer ongedaan gemaakt wordt… Dat zul je zelf moeten lezen, maar voor fans stelt American Royals: Majesteit zeker niet teleur.

Recensie: American Royals 2: Majesteit - Katherine McGee

American Royals 2 - Majesteit

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  The Crown meets Gossip Girl in deze heerlijke jongerenroman die zich afspeelt in het hart van het Amerikaanse koningshuis. Wint de liefde het van plicht en traditie?

  Majesteit is het tweede deel in de verslavende serie American Royals: The Crown meets Gossip Girl in dit sprankelende en meeslepende verhaal van bestsellerauteur Katharine McGee. Jongeren vanaf 14 jaar én volwassen lezers zullen smullen van een kijkje achter de schermen bij deze koninklijke familie.

  Macht, intriges en geheime liefde: welkom in het Amerikaanse koningshuis!

  KROONPRINSES Beatrice is plots KONINGIN. Kan ze nu haar bruiloft nog afblazen en kiezen voor haar grote liefde?
  PRINSES Samantha is heimelijk verliefd op de verloofde van haar zus. Wat moet ze doen? Doorfeesten?
  NINA probeert tegen elke prijs het paleis – en prins Jefferson – te vermijden, maar de koninklijke familie laat haar niet gaan.
  DAPHNE wil maar één ding: macht. Nu ze Nina buitenspel heeft gezet, moet ze alleen nog prins Jefferson terugwinnen.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Deze actrices verborgen hun zwangerschap niet op tv

 • Zo had de Harry Potter cast eruit moeten zien volgens de boeken

 • Deze acteurs vonden het vreselijk om elkaar te zoenen

 • Deze artiest maakt van Disney karakters echte mensen

 • Deze films en series verschijnen in juni op Netflix

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen